Travel Reasons logo
Maleisië

Wat te doen in Ipoh?

Wat te doen in

Ipoh

Ipoh is een stad dat vaak als tussenstop wordt gebruikt bij een trip naar Cameron Highlands of Penang. Het is dan ook vanuit Kuala Lumpur maar twee uur rijden met de trein. Ook wij gingen deze stad verkennen en die stelde niet teleur! Ontdek hier wat er te doen is in Ipoh. 

1 Sam Poh Tong tempel

De meeste bijzondere plek in Ipoh is ongetwijfeld de tempel Sam Poh Tong. Deze boeddhistische tempel, die enkel te bereiken is via een grot, heeft iets magisch. En dat komt dan vooral door de rust die er heerst. De ingang van de grot ligt namelijk aan een drukke weg, wanneer je dan aan de andere kant te voet uitkomt, merk je hier niets meer van. Deze tempel bezoeken is volledig gratis. Donaties zijn welkom.

Wat te doen in Ipoh

2 Lubuk Timah Fall

Net buiten het centrum van Ipoh kan je de waterval van Lubuk Timah terugvinden. Deze waterval is vooral zeer indrukwekkend bij veel regen maar ook bij droog weer kan je hier genieten van de thermische baden (Hot Springs). Let wel op: iets meenemen tegen muggenbeten is sterk aangeraden aangezien er in deze regio wel wat tijgermuggen aanwezig zijn. De inkom voor deze waterval en de thermische baden bedraagt 5 MYR. 

Watervallen Ipoh

3 Concubine Lane

In elke reisgids of op elke reisblog zal je het straatje Concubine Lane terugvinden. En hoewel deze straat zeer gezellig is, vinden wij deze toch eerder kort en minder de moeite om te bezoeken. Op minder dan 5 minuten heb je de hele straat wel gezien. Daarnaast wordt het straatje ook zeer druk bezocht door toeristen. Je moet het gezien hebben, maar weet dat je er geen uren kan spenderen. Doordat Concubine Lane in het midden van de stad gelegen is, kan je dit prima met andere locaties combineren. 

Concubine Lane
straatbeeld Ipoh

4 Kong Heng Flea Market

Net over Concubine Lane vind je de Kong Heng Flea Market terug. Deze kleine maar gezellige markt biedt enkele ambachtelijke producten aan. En hoewel dit op zich leuk is, is het toch vooral het pand waar deze markt in gelegen is, dat de Kong Heng Flea Market zo speciaal maakt. Je waant je namelijk in een kleine stad die door de natuur wordt overgenomen. Deze markt heeft ook een restaurant waar je ook (lekkere) Westerse gerechten kan krijgen. 

Kong Heng Flea Market
winkelen Ipoh

5 Mural Art’s Lane

Ook deze straat is niet zeer groot of lang, maar wel perfect te combineren met de vorige twee tips in deze lijst met wat te doen in Ipoh. In deze straat vind je namelijk heel wat street-art terug dat een bezoek waard is. En als je zoveel geluk hebt als ons, dan kan je zelfs een kunstenaar live aan het werk zien. De meeste kunstwerken in de Mural Art’s Lane zijn geschilderd door Ernest Zacharevic.

Ernest Zacharevic kunstwerk
Mural Art’s Lane

6 Tasik Cermin

Tasik Cermin of ook wel het spiegelmeer genoemd is een prachtig meer dat wat verborgen ligt aangezien je eerst door een grot moet om deze te bereiken. Hoewel dit meer vroeger gratis was, moet je hier de dag van vandaag 5 MYR voor betalen. Wie het meer op wil met een boot betaalt hier 25 MYR voor. Iets dat wij door tijdgebrek niet deden maar ons wel leuk lijkt. Doordat er nu inkom voor dit meer gevraagd wordt, is de toekomst van deze plek gelukkig wel verzekerd. Er wordt in de regio immers veel natuur in beslag genomen voor de interessante grondstoffen en dat gaat ten koste van het prachtige landschap.

Tasik Cermin meer Ipoh
Wat te doen in Ipoh?

7 Kek Lok Tong

De grot en de tempel van Kek Lok Tong zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, al is de echte reden om deze plek te zien de indrukwekkende en mooie tuin genaamd Zen Garden. De indrukwekkende vijver, mooie beplanting, tientallen boeddhabeelden en indrukwekkende bergen creëren een sprookjesachtig tafereel. Wie uit de tempel terecht komt in de tuin, waant zich heel even in het paradijs. Naast een wandeling kan je hier ook een fiets of waterfiets huren en het blotevoetenpad volgen. Deze tempel met bijhorende tuin is volledig gratis te bezoeken en elke dag open. Alleen op dinsdag kan je geen gebruik maken van de fiets en waterfiets. 

Kek log tog
Bhoedda beelden

8 Daguitstap Cameron Highlands

Veel toeristen, net zoals wij, maken een meerdaagse trip naar Cameron Highlands. Maar als je niet van plan bent om te gaan hiken in de bossen van Cameron Highlands is een daguitstap vanuit Ipoh echt wel voldoende om het beste van deze locatie te zien. Met een taxi of tour ben je namelijk op 2 uur rijden van Cameron Highlands. De BOH theeplantage en de Bharat theeplantage zijn de plekken die je absoluut moet gezien hebben in deze regio. Daarnaast kan je ook nog langs een aardbeikwekerij, de lavendeltuin of vlindertuin passeren. Perfect te doen op één dag. Bij het maken van een nieuwe planning zouden wij hier geen meerdere dagen meer blijven hoewel de omgeving schitterend is. 

Cameron Highlands
Uitstap Ipoh

9 Ling Sen Tong Tempel

Vlakbij de Sam Poh Tong tempel kan je de kleurrijke Ling Sen Tong tempel vinden. Een bezoek aan de ene tempel combineer je dus automatisch met de andere tempel. De Ling Sen Tong tempel is vooral leuk omwille van zijn kleur en de fraaie beelden van draken en andere dieren. Je krijgt bij deze tempel het gevoel dat je in een themapark bent. Ook leuk om met kinderen te doen.

Ling Sen Tong Temple

10 Shoppen in AEON MALL

In steden als Kuala Lumpur en Penang vind je heel wat winkelcentra terug. In Ipoh is dit heel wat minder. Toch heb je hier één heel groot winkelcentrum (Aeon Mall) waar je verschillende winkels en restaurants kan terugvinden. Wij hebben er enkele Engelstalige boeken gekocht en Sigrid liet ook een perfecte pedicure doen.

Beeld Ipoh

Vervoer in Ipoh

Grab en Taxi

De gemakkelijkste manier om jezelf te verplaatsen is naar onze mening met deze applicatie Grab. Deze applicatie werkt op dezelfde manier als Uber en kan je naar elke locatie uit deze lijst met wat te doen in Ipoh brengen. Daarnaast zal je er niet veel voor betalen. Wie naar Cameron Highlands trekt met Grab zal in Cameron Highlands zelf wel een taxi moeten regelen om terug te geraken, aangezien de app in deze regio niet actief is. Dit is echter geen probleem aangezien hier taxi’s rijden. Een maximumprijs voor deze trip zou 200 MYR moeten zijn. Wie de stad wil verkennen kan beter een taxi van 4 uur boeken. Dit kost je amper 90 MYR. 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van en naar Ipoh is van uitstekende kwaliteit. Je kan zowel de trein als de bus nemen. Van het openbaar vervoer in Ipoh zelf hebben wij geen gebruik gemaakt. Het is namelijk zeer moeilijk om op één van de toeristische trekpleisters te komen. Een taxi of Grab nemen is veel handiger. Het openbaar vervoer in Ipoh is vooral ontwikkeld voor de locals en niet voor toeristen. 

Auto Huren

Ook een auto huren is een goede optie om jezelf te verplaatsen aangezien het verkeer hier veel rustiger is dan in Kuala Lumpur. Alleen vinden wij dit in deze stad niet echt nodig. Je kan namelijk overal geraken met een Grab-auto. Dit bespaart je naast tijd van het ophalen en wegbrengen van de wagen, ook het zoeken naar parking. Een auto huren raden wij enkel aan bij groepen die groter zijn dan 6 personen aangezien dit de limiet bij Grab is. Wie nog vragen heeft omtrent deze stad of andere locaties in Maleisië mag ons altijd een mailtje sturen via onze contactpagina

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Maleisië

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles