Travel Reasons logo
Maleisië

Wat te doen in Cameron Highlands?

Wat te doen in

Cameron Highlands

Cameron Highlands wordt door vele toeristen meerdere dagen bezocht, en ook wij verbleven hier twee nachten. Maar naar onze mening is dat niet echt nodig aangezien je alle bezienswaardigheden gemakkelijk op één dag kan bezoeken. Wij raden daarom aan om maar één overnachting te boeken of zelfs enkel een daguitstap te plannen vanuit Ipoh. Wie in het regenwoud wil gaan hiken kan beter wel voor twee nachten gaan. Ontdek hier wat je kan doen in Cameron Highlands. 

1 De BOH Tea Plantation

Je kan Cameron Highlands niet verlaten zonder een theeplantage gezien te hebben. De populairste theeplantage is de BOH Tea Plantation. Waar je op het uitkijkpunt getrakteerd wordt op een een schitterend uitzicht over de grootse theeplantage. Aan dit uitkijkpunt heb je ook een restaurant en shop waar je tientallen verschillende theesoorten kan proeven. De BOH Tea Plantation is gratis te bezoeken. Maar wie meer uitleg wil over de werking van de plantage kan ook een tour boeken. Let wel op: deze plantage is zeer bekend dus je zal er ook net iets meer toeristen tegenkomen.

thee Maleisië

2 Cameron Bharat-theeplantage

Een andere theeplantage en volgens ons de mooiste plantage van Cameron Highlands is de Bharat Theeplantage. Je hebt hier namelijk een zeer mooi panoramisch uitzicht vanuit elke hoek van het domein. Daarnaast kan je hier beneden in het dal zelfs een waterval terugvinden. Wij raden aan om zowel de BOH- als de Bharat-plantage te bezoeken. Want voor het drinken van de thee zelf is Bharat net iets minder. De inkomprijs voor het domein is 5 MYR per persoon. Wie met het treintje naar de waterval wil, betaalt nog eens 15 MYR extra (ook gratis te voet mogelijk).

Cameron Highlands
bharat plantage

3 Cameron Lavender

Wij weten zelf niet zo goed wat we moeten vinden van Cameron Lavender. Want hoewel de naam doet vermoeden dat je hier vooral lavendel gaat terugvinden, is dit in de realiteit niet waar. Wel heb je hier heel veel andere beplantingen zoals kleurrijke gerbera’s en ook een aardbeikwekerij. Daarnaast  heeft deze boerderij ook een (klein) kasteel en enkele andere sprookjesachtige gebouwen wat je soms een Disney gevoel geeft. Het is leuk om eens door te wandelen en perfect te combineren met de theeplantages. De inkoopprijs voor deze boerderij is 8 MYR per persoon. 

Lavendel in Cameron Highlands
Gerbera

4 Een aardbeikwekerij bezoeken

Hoewel Cameron Highlands vooral bekend is omwille van zijn  theeplantages is de kweek van aardbeien ook zeer goed vertegenwoordigd in deze regio. Bij het binnen rijden van deze regio kan je dan ook de ene na de andere aardbeikwekerij terugvinden. Je kan deze kwekerijen bezoeken en je kan hier zelf aardbeien plukken of proeven van een heerlijke aardbeienthee. De twee bekendste kwekerijen zijn de 7 Strawberry Farm en de Big Red Strawberry Farm. Wie naar Cameron Lavender gaat kan een bezoek aan een aardbeienkwekerij overslaan, aangezien er daar ook een kleine kwekerij met alle mogelijkheden aanwezig is. 

aardbei kweken
Camaron higlands kwekerij

5 Butterfly Farm

Bij de Butterfly Farm hadden wij persoonlijk een dubbel gevoel. Want het eerste deel waar je tussen de vlinders kan lopen is fantastisch, met enkele prachtige en grote exemplaren die totaal niet schuchter zijn. Helaas is het tweede deel van dit park iets minder. Hier vind je namelijk een kleine kinderboerderij terug waar de dieren in een veel te kleine kooi opgesloten zitten. Zo zaten er bijvoorbeeld enkele bevers in een kleine glazen kooi in de volle zon. Om maar te zwijgen over de gewone huiskatten die in een kooi met betonnen ondergrond zaten opgesloten. De vlinders van de Butterfly Farm zijn leuk maar daar stopt het dan ook. De inkom voor deze boerderij bedraagt 5 MYR voor volwassenen en 2 MYR voor kinderen. 

Butterfly Farm
Vlinders in Maleisië

6 Jungle Trail door het regenwoud

Voor wie op zoek is naar avontuur kan één van de jungle trails door het regenwoud nemen. Wijzelf hebben trail nummer 3 gedaan die vertrekt vanaf The Smokehouse. Let wel op! Deze trail is voor echte avonturiers aangezien je door een dichtbebost gebied moet en allerlei dieren en insecten kan tegenkomen. Zo hebben wij deze trail niet volledig afgemaakt omdat wij onderweg een grote harige spin zijn tegengekomen. Alle jungle trails die je kan doen in Cameron Highlands kan je hier terugvinden

Jungle trail

7 Golven op een perfecte green

Je verwacht het misschien niet in deze lijst met wat te doen in Cameron Highlands maar je kan  hier wel degelijk golfen. De Cameron Highlands Sultan Ahmad Shah Golf is namelijk een 18 hole baan waar je amper 56 MYR green fees betaald en een Caddy fee van maximum 16 MYR. Zeer goedkoop dus en al zeker omdat deze golf zeer goed onderhouden is. Daarnaast is ook de omgeving prachtig. Je kan in de club van deze golf ook iets eten. In het weekend kan reserveren wel nodig zijn. 

Golf Cameron Highlands
The smoked house

Vervoer in Cameron Highlands

Taxi

De beste manier om deze lijst met wat te doen in Cameron Highlands af te vinken is met de taxi. Je kan namelijk in het centrum van Tanah Rata een taxi boeken per uur (minimaal 3 uur). Je betaalt dan 25 MYR per uur. Een gemakkelijke en voordelige manier van reizen. Zeker als je met een gezien reist. Je betaalt namelijk één taxi en moet niet voor iedereen individueel betalen zoals bij de tours. Met een taxi van 6 uur zou je al heel wat kunnen bezoeken. Let op: de applicatie Grab heeft in deze regio weinig tot geen chauffeurs. Bijgevolg zal je deze applicatie in Cameron Highlands niet kunnen gebruiken. Een taxi naar Ipoh kost je 175 MYR. 

Tours

Je kan ook alle bovenstaande uitstapjes ook met een begeleide  tour bezoeken. De gemiddelde prijs is dan 65 MYR per persoon. Het nadeel hiervan is dat je niet zelf de planning in hadden hebt en dat je ook rekening moet houden met de andere toeristen. Want de meeste tours vertrekken namelijk enkel als er genoeg inschrijvingen zijn. Wij raden het boeken van tours in Cameron Highlands dan ook af. Op de sunrise tour na. Deze vertrekt namelijk om 5 uur in de ochtend en de regio kan alleen met een 4×4 bezocht worden. Iets wat taxi’s niet doen. 

Huren van een scooter

Een andere manier om jezelf in Cameron Highlands te verplaatsen is door een scooter te huren. Deze kan je overal in Tanah Rata en Brinchang terugvinden. Je betaalt dan 35 tot 55 MYR per persoon per dag.  Het is goedkoop en het geeft je een vrijheid die je bij alle andere vervoersmiddelen niet hebt. Wijzelf hebben dit niet gedaan omdat wij met iets te veel materiaal reizen en omdat het verkeer naar onze mening niet altijd even veilig is. In Maleisië hebben ze namelijk heel wat regels, maar er zich aan houden… dat is iets helemaal anders. 

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Maleisië

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles