Travel Reasons logo

Vliegtickets

3 Tips voor het samenstellen van een wereldreisticket

Samenstellen

wereldreisticket

Voor we je enkele nuttige tips geven over het aankopen of samenstellen van een wereldreisticket, moet je wel weten wat dit is natuurlijk. Een wereldreisticket zijn een aantal tickets naar verschillende bestemmingen maar dan gekocht in één bundel tegelijk waardoor ze goedkoper kunnen aangeboden worden. Deze tickets gebruik je in de meeste gevallen binnen de 365 dagen. Zo kan je bijvoorbeeld naar Mexico reizen en van daaruit naar Canada en zo naar Zuid-Afrika om dan te eindigen in Australië en weer naar huis te keren. Zo ben je de hele wereld rondgereisd. Er zijn natuurlijk enkele dingen waar je moet op letten en die bespreken we hier.

1 Verschillende weersomstandigheden

Bij een wereldreisticket kan je dus veel bestemmingen na elkaar plannen. Toch is het belangrijk om eens goed na te denken over welke landen je gaat bezoeken. En kijk vooral naar het weer. Want het is gewoon praktisch niet gemakkelijk om je koffer voor een lange periode te moeten inpakken en dan nog eens rekening te moeten houden met een enorm verschil in klimaat. Zoek op voorhand goed op en pak alleen de warme of koude bestemmingen samen en probeer niet te veel te mixen.

wereldreisticket boeken
reizen vliegtickets

2 Algemene voorwaarden

Lees altijd goed de algemene voorwaarden van je ticket, want deze kunnen al eens verschillen. Bekijk altijd de houdbaarheid van de tickets. In de meeste gevallen zijn deze wel een jaar geldig maar er kan altijd een uitzondering zijn. Zeker wanneer je jouw ticket aan een scherpe prijs kocht. En kijk ook altijd goed wat je moet doen bij het wijzigen van je reisroute bij ziekte of onvoorziene omstandigheden. Dit kan verschillen van reisbureau tot  reisbureau. En misschien wel het belangrijkste… Kijk of je bagage ook mee in de prijs is inbegrepen en zo ja, hoeveel deze mag wegen. Kleine tip: 20 kg is echt te weinig!

3 Vertrek in juiste periode

Vertrek in de juiste periode en het zal je geld besparen. Zo zijn de wereldreistickets in de maanden van september tot december veel goedkoper om te vertrekken alsook de tickets op 24 december. Vertrekken met Kerst is misschien niet zo leuk maar het zal je wel geld besparen. Let natuurlijk ook wel op dat je bijvoorbeeld niet in het regenseizoen naar Mexico trekt, want dan heb je ook niets aan deze korting.

Zelf een wereldreisticket kopen?

Droom jij van de wereld rond te reizen? En ben jij van plan om een wereldreisticket te kopen? Laat het ons dan zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina. We zijn zeer benieuwd naar jullie reisverhalen of plannen!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles