Travel Reasons logo

Algemene reistips

6 Redenen waarom wij de wereld willen zien

Wereld

Willen zien

Wij houden van reizen en de wereld, zoals jullie wellicht al weten. Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen voor deze grenzeloze liefde? Wij geven de 6 redenen waarom wij de wereld willen zien en waarom het misschien jou kan inspireren om hetzelfde te doen! Deze redenen zorgen ervoor dat wij van reizen een prioriteit hebben gemaakt in ons leven.

1 Reizen laat je ontsnappen

Reizen laat je ontsnappen uit je dagelijkse leven. Het is een goede manier om je dagelijkse routine te doorbreken. Mensen die vast zitten in een sleur, hebben nood aan reizen. Wijzelf zijn mensen die vaak nood hebben aan reizen aangezien wij reeds uitgekeken zijn op ons kleine thuisland, België. We houden niet van vastgeroeste routine en ontsnappen al eens graag naar een onbekende wereld. Deze wereld gaat open wanneer je reist.

2 Reizen brengt cultuur

Reizen maakt het mogelijk om nieuwe culturen te leren kennen. Wij houden ervan om nieuwe culturen te ontdekken, vooral als ze ver van onze eigen cultuur liggen. De gewoontes in bepaalde landen kunnen zo verschillen met de onze, dat dit een cultuurshock kan teweegbrengen voor sommigen. Anderzijds zal elke nieuwe cultuur die je ontdekt, zeker bij een cultuurshock, je denken verbreden. Je leert meer respect te hebben voor andermans cultuur en manier van leven.

3 Reizen maakt je zelfstandig

Reizen brengt je buiten je comfortzone. En doordat je buiten je comfortzone gaat, zul je automatisch zelfstandiger worden. Je leert nieuwe mensen aanspreken in een vreemde taal, je gaat op avontuur, je leert voor jezelf zorgen. Je wordt volwassen door (alleen) te reizen en je leert hoe je voor jezelf kan zorgen. Dit zijn belangrijke redenen waarom wij graag op reis gaan. We leren  onszelf te vertrouwen en creëren steeds meer onze eigen inzichten. Reizen maakt ons dus zeker zelfstandig.

wereld willen zien
goedkoper naar de zon

4 Reizen creëert nieuwe ontmoetingen

Reizen brengt je op plaatsen waarvan je vroeger alleen kon dromen. Het brengt je vaak ook op plaatsen waar je andere mensen leert kennen. De lokale bevolking aanspreken, vinden wij zeer belangrijk op reis. Hierdoor oefenen we beter onze vreemde talen en levert dit vaak leuke ontmoetingen en zelfs vriendschappen op. Niet enkel ontmoetingen met mensen, maar ook met bepaalde plaatsen, laten je niet onberoerd. Sommige landen of regio’s laten zo’n enorme indruk achter, dat de herinnering eraan voor altijd een glimlach op je gezicht tovert.

5 Reizen maakt je rijker

Reizen maakt je rijker door de ervaring. Je ‘bezit’ deze ervaring en dat kan niemand je meer afpakken. De herinnering aan je reis, maakt je een rijker mens. Maar reizen maakt je ook wijzer. Je hebt kennis genomen van een land, tenminste als je moeite deed om buiten je hotel te komen, en daar kan je veel vanleren. Je leert onder andere enorm veel bij op maatschappelijk en cultureel vlak.

6 Reizen maakt je gelukkig

Reizen geeft ons een enorm gelukzalig gevoel. Het is moeilijk te beschrijven, maar het intense gevoel van geluk overspoelt ons iedere keer als wij een nieuw land ontdekken. Niet enkel het rustgevende van een vakantie, maakt dat we ons gelukkiger voelen op reis. Maar ook het ontdekken van een nieuw land of een nieuwe regio maken ons intens gelukkig. Het is alsof we een nieuwe wereld instappen, weg uit onze dagelijkse routine. Een wereld die we nog niet kennen, een mooiere wereld. Reizen maakt ons gelukkig. Heb je eigenlijk nog meer redenen nodig om te reizen?

Nog meer redenen nodig om de wereld te zien?

Heb je nog niet genoeg aan onze 6 redenen waarom wij de wereld willen zien? 

Ga je binnenkort op reis? Lees dan eerst even onze tips. Deze kunnen waardevol zijn wanneer je graag reist. Wanneer je eenmaal op reis vertrokken bent, geniet er dan ten volle van!

Je kan ons ook volgen op Facebook of Instgram natuurlijk!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles