Travel Reasons logo

Vliegtickets

7 tips om je vlucht door te komen!

Tips om Vlucht

Door te komen

Vrijdag vertrekken wij met het vliegtuig naar het prachtige Mexico. En omdat dit een lange vlucht is, zochten wij naar manieren om deze vlucht door te komen. Deze manieren delen we nu graag met jullie in de vorm van 7 tips om je vlucht door te komen. Natuurlijk zijn dit manieren die voor ons werken. Misschien heb jij nog andere tips… die mag je ons altijd laten weten in de comments!

1 Uitrusting

De tijd dat jij je nog moest opkleden om een vlucht te nemen is al lang voorbij! Dus doe dit dan ook niet, en al zeker niet bij een vlucht die langer duurt dan 4 uur. Natuurlijk bepaalt iedereen dit voor zichzelf. Want niet iedereen ziet het zitten om met een jogging door de luchthaven te paraderen. Maar dan moet jij je afvragen wat je het belangrijkste vindt. Ofwel een paar uur in je jogging op de luchthaven doorbrengen en geen ongemak in het vliegtuig, of mooi gekleed door de vertrekhal lopen maar wel 10 uur ongemakkelijk zitten op het vliegtuig. Bij ons is de keuze snel gemaakt!

2 Gadgets

Denk goed na over je handbagage en steek er enkele gadgets in. Zoals een externe batterij voor je smartphone of oortjes om muziek te luisteren (neem voor de zekerheid altijd één extra paar mee). Wat wij altijd meenemen op een lange vlucht is een nekkussen en oogflapjes omdat dit slapen veel gemakkelijker maakt. Ook een dekentje of oordopjes is zeker geen slecht idee!

3 Boek lezen

Een boek lezen is iets wat wij heel graag doen en vooral ook tijdens een lange vlucht. Zo gaat de tijd veel sneller voorbij. Natuurlijk als je een boek gelezen hebt, heb je het gelezen en dan heb je er niets aan op de terugweg of op vakantie. En twee boeken meesleuren is zonde van het gewicht. Een tip kan zijn dat je met je reispartner samen zoekt naar twee boeken die je samen leuk vindt! Dan kan je wisselen voor de heen- en terugrit. Een tweede mogelijkheid is ‘Kindle’, een applicatie waar je ebooks kan op lezen. Geen gewicht en soms zelf goedkoper, heel erg handig! Een puzzelboekje is ook een leuke mogelijkheid om je een paar uur te vermaken.

vlucht door komen
Vliegtuig lucht quotes

4 Netflix

‘Netflix?’ Hoor ik je vragen. Ja, Netflix! Veel mensen weten niet dat als je de applicatie van Netflix download je gewoon tijdens je vlucht kan kijken. En zelfs heel gemakkelijk. Je moet enkel thuis met je wifi alle afleveringen downloaden die je wil zien. Let wel op dat jij je afleveringen voor de heen- en terugvlucht ineens download. Want als je dit in het buitenland doet heb je een heel ander aanbod in een andere taal. 

5 Gezelschapspelletjes

Wij zijn dol op gezelschapsspelletjes en spelen die dan ook tijdens onze vluchten. Natuurlijk kan je geen ‘monopoly’ of ‘ganzenbord’ in het vliegtuig gaan spelen, maar een simpel kaartspel lukt zeker! Wij zijn vooral fan van Uno en The game. Wat je ook weer kan doen om plaats te sparen is een spel op voorhand op je smartphone zetten en hier een competitie in houden.

6 Plan je reis tijdens je vlucht

Als je reis nog niet volledig gepland is en je weet nog niet goed welke uitstappen je gaat maken, kan het leuk en ook handig zijn dat jij je vakantie of reis tijdens de vlucht verder plant. De tijd vliegt (heb je ‘m?) en je verliest geen tijd op locatie. Alleen maar voordelen dus. Je kan dit gemakkelijk doen door een reisgidsen je agenda mee te nemen. Wat je ook kan doen is je laptop meenemen die je dan op voorhand vol documenten hebt gezet.

7 Loop rond en drink genoeg

Loop soms eens rond, naar het toilet bijvoorbeeld. Of sta gewoon even recht om je benen te strekken. Want heel lang gewoon stil zitten op je stoel is af te raden. Dit is niet alleen  onaangenaam maar ook nog eens slecht voor je bloedsomloop. Bewegen is gezond en zeker wanneer je een paar uren stil zit! Ook genoeg drinken is noodzakelijk tijdens een vlucht. Je droogt namelijk sneller uit tijdens een vlucht dan op de grond. Vergeet dit dus niet.

Hoe kom jij je vlucht door?

Hoe kom jij je vlucht door? Welke trucjes of middeltjes gebruik jij? We horen het graag in de comments. Extra tips zijn meer dan welkom! Wil je ons volgen tijdens onze reizen? Dat kan via onze reisblog,  Facebook of Instagram. 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles