Travel Reasons logo

Vliegtickets

Wat te doen bij een vliegtuigcrash? Hier zijn 5 tips

Wat te doen bij

Een vliegtuigcrash

Na een hevige vlucht doorheen een storm van Durham naar onze nieuwe bestemming, hebben we ons afgevraagd wat we best kunnen doen bij een vliegtuigcrash of een noodlanding. Hopelijk zijn dit tips die je nooit nodig zal hebben, maar we geven ze je toch maar even mee. Dan weet jij wat je kan doen als je ooit terecht komt in een noodlanding en een mogelijke vliegtuigcrash.

1 Voorbereiding

Vluchten van vandaag zijn zo veilig dat een kans op een vliegtuigcrash zo klein is dat je eigenlijk geen bang moet hebben voor een crash. Moest je dit toch hebben, dan kan jij je hier op voorbereiden. Doe comfortabele kledij aan. Zo draag je bijvoorbeeld beter gemakkelijke schoenen dan hakken. Op hakken ben je niet snel en ergens uit geraken is niet zo gemakkelijk. Draag liefst gemakkelijke kledij die ook warmis. Of let zelfs op de juiste stof van kleren en kies geen brandbare stoffen. Nogmaals de kans dat jouw vliegtuig neerstort, is bijna niet bestaande maar moest het toch gebeuren kan dat wel je leven redden.

2 Juiste plaats

Neem de juiste plaats in het vliegtuig. Wist je dat je vanachter in het vliegtuig 50 procent meer kans hebt om een vliegtuigcrash te overleven dan als je vooraan zou zitten? Je hebt bij een plek achteraan in het vliegtuig een grotere kans op overleven bij een crash en je bespaart geld uit want dit zijn vaak de goedkoopste vliegtickets. Dubbel voordeel dus!

Vliegtuigcrash
Vliegtuig lucht quotes

3 Juiste houding

De juiste houding bij een vliegtuigcrash is ook belangrijk. Misschien wel het belangrijkste om je kans op overleven te vergroten. Leg je handen gekruist op de stoel voor jou en leg je hoofd er op. Let op, het kruisen van je handen kan gevaarlijk zijn. Een andere goede methode is je hoofd rechtstreeks tegen de  stoel voor jou leggen en je handen in je nek. Dit is wellicht de beste methode. Blijf vooral ook rustig en volg de instructies van de veiligheidskaart die in het vliegtuig aanwezig is.

4 Alles weg

Zodra het zeker is dat je vliegtuig gaat neerstorten, moet je zo snel mogelijk alle losse spullen weg steken. Dit kan gaan van je gsm tot zelfs een losse knop. Dit kunnen namelijk levensgevaarlijke voorwerpenworden bij hoge snelheden. Doe ook je trui of jas dicht en controleer zelfs of je veters goed gestrikt zijn. Deze kleine dingen kunnen je leven redden.

5 Snel weg

Stel dat je vliegtuig is gecrasht, zie dan dat je zo snel mogelijk uit het vliegtuig geraakt. Want wist je dat statistisch gezien de meeste doden vallen na de crash zelf? Dit komt vooral door branden die ontstaan en rookwolken die ontwikkeld worden. Blijf ook niet in de buurt van het puin van het vliegtuig lopen. Een ontploffing met kerosine kan namelijk erg groot zijn. Kijk bij het instappen dus altijd waar de dichtst bijzijnde nooduitgangen zijn.

Kleine kans op vliegtuigcrash

Dit waren onze 5 tips om een vliegtuigcrash te overleven. Natuurlijk is de kans dat je deze echt nodig gaat hebben zeer klein. Maar je weet natuurlijk maar nooit. Moest het noodlot dan toch toeslaan, dan hopen we dat deze tips jouw leven kunnen redden. Heb je zelfs nog tips? Laat het ons zeker weten via decomments of via onze Facebook-pagina.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles