Travel Reasons logo

Vliegtickets

3 Tips om een upgrade van je vlucht te scoren

Upgrade van

Je vlucht

Vaak hoor je wilde verhalen over mensen die een gratis upgrade gescoord hebben van hun vliegtickets. Je kan inderdaad in business class vliegen door middel van een upgrade, zonder daar meer voor te moeten betalen, maar in de realiteit gaat dit niet zo eenvoudig. Om te beginnen heb je al een flinke portie moeden zelfvertrouwen nodig. Natuurlijk, wie niet waagt niet wint. Wil jij binnenkort ook gratis van economy naar business class veranderen op je vlucht? Deze tips helpen je alvast op weg om een upgrade van je vlucht te scoren.

1 Kleed en gedraag je netjes

Beginnen doe je al thuis bij het kiezen van je kleren. Zo ga je in deftige kledij net iets meer kans hebben op een upgrade van je vlucht dan in een jogging. Dit is nu eenmaal zo. Ook je voorbeeldig en netjesgedragen kan hier zeker bij helpen. Vraag aan het personeel van de luchtvaart-maatschappij op een beleefde en vriendelijke manier of er een upgrade mogelijk is. Zo kom je al heel ver.

2 Vlieg veel met de zelfde maatschappij

De grooste kans op een upgrade is echter door veel te vliegen met dezelfde maatschappij of groep. Ze laten graag vaste klanten voor in het selecteren van een upgrade. Vergeet je ook niet in te schrijven voor het spaarprogramma van je luchtvaartmaatschappij. Anders hebben zij geen idee hoeveel miles(hetzelfde als kilometers) jij al hebt afgelegd. Wijzelf zijn bijvoorbeeld ingeschreven bij hetspaarprogramma van American Airlines. Ook in Europa worden deze programma’s aangeboden. Deze spaarprogramma’s worden ook wel eens frequent flyer program genoemd. Zoek ernaar op de website van je (favoriete) luchtvaartmaatschappij.

upgrade van je vlucht
Slapen in een vliegtuig

3 Op je upgrade bieden

Wil je nog meer kans op een upgrade van je vlucht? Dan kan je er tegenwoordig ook gewoon op bieden. Deze veilingen worden door verscheidene luchtvaartmaatschappijen aangeboden. Iets wat Brussels Airlines ook doet. De overige stoelen in het vliegtuig worden daar aangeboden zodat iedereen die nog wil er kan op bieden. Hierdoor is de prijs vaak enorm laag en soms zelfs gratis wanneer er geen interesse is. De moeite waard om in het oog te houden!

Enkele andere tips voor een upgrade van je vlucht

1 Reis alleen, wanneer je alleen reist is de kans groter op een upgrade. Dit omdat er dan niet gepuzzeld moet worden, jij krijgt gewoon de vrije plaats.

2 Leugentje om bestwil. Want wanneer je zegt dat je net getrouwd bent, stijgt de kans met zo’n 60 procent dat jij een upgrade krijgt op je vlucht. Dit is namelijk al bewezen. Een blessure veinzen kan ook werken.

3 Reis in de vakanties. Er zijn dan namelijk iets meer vrije tickets in business class omdat er dan gewoonweg veel zakenmensen zelf op reis zijn.

4 Bel al eens van tevoren of er een plekje vrij is. Zo bestaat de kans dat je deze upgrade voor je vlucht dan al krijgt toegewezen (zonder dat er concurrentie is). De kans da dit lukt is wel klein, maar je kan maar proberen.

5 Informeer je goed. Want er zijn ook enkele luchtvaartmaatschappijen die helemaal niet doen aan gratis upgrades. Het zou dan ook stom zijn dat jij een upgrade gaat vragen.

Upgrade van je vlucht. Wat doe jij?

Heb jij ook al eens een upgrade gekregen? En wat doe jij soms om een upgrade van je vlucht te krijgen? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Ben je op zoek naar meer tips om beter en goedkoper je vluchten te regelen ? Zo kan je bijvoorbeeld een goedkope last-minute scoren met deze tips.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles