Travel Reasons logo

Algemene Reistips

5 Tips voor wie op wereldreis wil

5 Tips voor

wereldreis

Een wereldreis maken vraagt voorbereiding. Behalve als je miljonair bent, kan je niet zomaar vandaag alles achterlaten en vertrekken op de reis van je leven. Niet alleen kost een wereldreis geld, er zijn nog zaken waar je beter rekening mee houdt. Wil jij ook graag op wereldreis? Lees dan eerst even deze 5 tips voor een wereldreis. Ze zullen je zeker helpen om je droom waar te maken!

1 Werken

Buiten als je miljonair bent, zal je (helaas) moeten werken om je wereldreis te bekostigen. Een haalbaar doel voor ogen hebben, is een pluspunt. Je kan bijvoorbeeld een tijdelijke job nemen, net na je studiesof tussen twee jobs in, zodat je geen verlof hoeft te nemen voor je reis. De meeste werkgevers geven immers niet graag een aantal maanden verlof na elkaar. En dat is begrijpelijk ook. Maak het jezelf en je werkgever daarom niet moeilijk en neem een pauze. Zo zal je wellicht ook beter kunnen genieten op je wereldreis zelf.

Het zou uiteraard ook kunnen dat je op je nieuwe bestemming gaat werken. Dat moet je goed voorbereiden van thuis uit zodat je daar niet met lege handen staat en al snel weer naar huis moet. Maak op voorhand correcte afspraken met je toekomstige werkgever en zorg dat je ook bewijs hebt van een overeenstemming. Zorg ook voor een plan B als deze job toch niets voor jou blijkt te zijn.

2 Sparen

Als je eenmaal werk hebt, moet je ook leren sparen voor je wereldreis. Als dit je grote droom is, dan wil je er vast wel wat geld aan uitgeven. Een wereldreis kost niet een paar honderden euro’s maar eerder een paar duizenden euro’s. Dat kon je al merken toen wij de balans van onze wereldreis opmaakten. Hou daar rekening mee in je spaarplan. Wees realistisch en denk niet dat je op een halfjaar tijd genoeg gespaard hebt om de reis van je leven te maken (tenzij je enorm goed verdiend en/of héél erg goed kan sparen). Wij hebben bijvoorbeeld een jaar en half intensief gespaard om een goed budget te hebben. Iedere maand een groot bedrag opzij zetten op een aparte rekening, is zeker aan te raden.

Tips wereldreis koppel
tips wereldreis

3 Plannen

Vanaf het moment dat je begint te sparen, kan je ook beginnen plannen. Misschien heb je jouw droomreis al helemaal voor ogen, maar misschien ook helemaal niet. Begin daarom goed op voorhand met plannen en routes uitstippelen. Waar wil je écht naartoe en waar wil je eventueel naartoe? Stippel een route uit en beslis hoe lang je waar wil blijven. Zoek ook al eens op welke regio’s duurder zijn en welke goedkoper. Dit zal je helpen om je budget beter in te schatten. Vraag ook eens raad bij mensen metervaring met wereldreizen en/of de regio’s die je wil bezoeken.

Plannen is bij een wereldreis zeker een goed idee, want zonder plan zal je reis je wellicht meer geld enkostbare tijd op verplaatsing kosten. Denk goed na over bepaalde thema’s zoals een dagbudget, bezienswaardigheden, bagage etc. De tijd die je nodig hebt om te sparen, heb je zeker ook nodig om je reis helemaal te plannen.

4 Papierwerk

Bij elke reis, en zeker een wereldreis, komt wel wat papierwerk kijken. Denk maar aan reisdocumentendie verplicht zijn voor bepaalde landen, je paspoort aanvragen, je verzekering in orde brengen,… Hou er dus zeker rekening mee dat je een tijdje bezig bent met het uitzoeken en in orde brengen van een heleboel documenten. Zie dat je niets over het hoofd ziet, want vanuit het buitenland bepaalde zaken regelen kan moeizaam verlopen.

5 Afscheid

Een niet onbelangrijke factor van een wereldreis, is leren afscheid nemen. Ben je iemand die vaak heimwee heeft? Kies dan voor een relatief korte wereldreis. Want je zal zonder twijfel zaken van thuis missen (zelfs als je nooit eerder heimwee had). Wij misten vooral onze vrienden toen we aan het reizen waren. Daarom is het wel fijn om na te denken over een soort afscheidsfeestje voor je vertrekt of een leuk aandenken dat je mee kan nemen op reis. Je kan de dag van vandaag natuurlijk ook gemakkelijker dan ooit contact blijven houden via alle sociale media en Whatsapp. En dat is maar goed ook. Vergeet dus vooral niet om deftig afscheid te nemen van je omgeving vooraleer je vertrekt!

Wil jij ook op wereldreis?

Is het ook jouw grote droom om ooit op wereldreis te gaan? Wij kunnen het zeker aanraden! Als je nog meer interessante reistips zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres. We geven jouw graag ultieme tips om je volgende reis aangenamer en vaak goedkoper te maken.

Heb je geen zin om zo lang te reizen maar wil je toch genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft? Dan vind je onze reisblog zeker interessant! Of volg ons op Facebook.