Travel Reasons logo

Roadtrip

5 Tips voor het juist stallen van je caravan

Stallen van

Je caravan

De winter komt stilaan dichterbij dus zijn er veel mensen die hun caravan een tijdje op stal zetten om de winter goed te overleven. Zo beschermen ze hun caravan om er volgend jaar terug mee op reis te kunnen. Wijzelf zijn ook zo’n mensen en wij kwamen erachter dat het niet enkel het in de garage zetten van je caravan is dat belangrijk is, maar dat je ook nog op een aantal dingen moet letten en die bespreken we hier met jullie. Veel succes met deze 5 tips voor het stallen van je caravan!

1 Handrem niet opzetten

De meest gemaakte fout bij het stallen van je caravan is dat de handrem wordt opgezet. Deze mag eigenlijk maximum een maand opstaan en dat is eigenlijk al vrij lang. Want laat je dit langer opstaan, dan kan hij komen vast te zitten door onder andere roest (ook als hij binnen staat). Zet bij voorkeur de caravan dus vast op een andere manier. Dit kan je doen door bijvoorbeeld houtblokken tegen de wielen te leggen. Zit de handrem toch vast? Dan kan anti-roest of een busje smeerolie je helpen… al moet je hier wel mee oppassen dat je niet te veel gebruikt.

2 Al het water eruit

Haal al het water uit de leidingen en tank, dit kan namelijk heel vies worden als je dit niet doet. Staat je caravan op een plaats waar het kan vriezen? Dan is het niet alleen aangeraden maar ook gewoon heel erg nodig! Want als dit water in de leidingen bevriest dan kan je na de winter al de leidingen gaan vervangen. En dat wil je natuurlijk ook niet!

juist stallen caravan
Roadtrip

3 Haal de accu er uit

Staat je caravan op een plek dat het kan vriezen? Dan is het aangeraden om ook de accu er uit te halen en op een warme plek binnen te leggen. Een accu die vriestemperaturen moet doorstaan en niet gebruikt wordt, verliest heel veel van zijn kracht en levensduur. En is waarschijnlijk ook helemaal plat wanneer je hem terug wil gebruiken.

4 Pomp je banden wat harder

Bij het stallen van je caravan is het ook aangeraden om je banden wat harder op te pompen dan dat je ze normaal pompt. Zo voorkom je dat de banden van de caravan een vlakke plek krijgen door het lange stilstaan. Het word aangeraden om ze 0,5 tot 2,0 bar harder te zetten. De juiste bandenspanning voor jou caravan kan je hier even bekijken.

5 Een paar dingen openzetten

Er zijn een paar dingen die je best openzet om onaangename geurtjes te voorkomen. Zo zet je best wat ramen op een kiertje. Wanneer je een vliegenraam hebt kan je deze redelijk open zetten. Wanneer dit echter niet het geval is, zet je ze best niet te ver open, om ongedierte te vermijden. Zet de deur van je ijskast ook open, om schimmel te voorkomen. En wanneer je een badkamer hebt zet je ook best deze deur open.

Wat doe jij bij het stallen van je caravan?

Er zijn natuurlijk nog een heleboel tips die je kan toepassen bij het stallen van je caravan. Zo kan je bijvoorbeeld je caravan met talkpoeder of vaseline behandelen maar dat is als je graag extra aandacht aan je caravan geeft. Onze 5 tips zijn eerder essentieel. Laat ons eens weten of je nog essentiële tips hebt voor het stallen van je caravan. Dit kan je hieronder in de comments of op onze Facebookpagina.

Meer tips voor tijdens het reizen vindt je hier. Meer interesse in onze reisverhalen? Neem dan zeker een kijkje op onze blog. Veel reisplezier!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles