Travel Reasons logo

Vliegtickets

6 handige tips om lekker te slapen in een vliegtuig!

Slapen in

een vliegtuig

Vandaag bespreken we 6 handige tips om lekker te slapen in een vliegtuig. Slapen in een vliegtuig is niet altijd gemakkelijk, maar soms echt wel nodig als je lang onderweg bent. Zeker bij een lange vlucht. Wijzelf hebben hier soms toch problemen mee en dan komen deze tips zeker van pas. Wij hopen dat ze jou even goed helpen!

1 Draag gemakkelijke kledij

Een logische tip misschien, maar we zien toch nog mensen (vooral oudere mensen) die zich chique kleden om een vliegtuig te nemen. Dit is echt niet nodig! En ook niet handig bij een lange reis van meer dan 5 uur. Wij dragen meestal gewoon een losse broek of joggingsbroek en een sweater. Zeker geen spannende kledij. Slapen lukt veel beter in comfortabele kledij!

2 Eet niet veel

Probeer niet te veel te eten voor je vlucht. Zo zal je al veel beter kunnen slapen. Met een volle maagproberen slapen is veel moeilijker. Wij maakten deze fout al een paar keer zelf en aten een stevige maaltijd vlak voor we op het vliegtuig stapten. Bijgevolg lukte slapen met een opgeblazen gevoel niet. Het best eet je een ruime tijd voor je opstapt of vlak voor je opstapt nog snel een stuk fruit om de honger te stillen. En moest je dan toch nog enorme honger krijgen, dan kan je altijd in het vliegtuig iets te eten bestellen.

3 Je zitplaats

Ook je zitplaats kan een belangrijke rol spelen om al dan niet te kunnen slapen. Als je een lange vluchtgaat maken, raden we je aan om je plaats zelf te kiezen. Want aan het raam slaap je nu eenmaal beter. Alleen al om dat er niemand langs jou moet passeren om iets uit zijn bagage te nemen of om naar het toilet te gaan. Let ook op dat je niet te dicht bij de vleugels zit, want bij oudere toestellen kan daar wel eens meer lawaai zijn.

Slapen in een vliegtuig

4 Reiskussens

Reiskussens hoeven niet veel geld te kosten. Aarzel niet om dit te kopen, want het helpt je gewoon echt beter te slapen. Je hebt dankzij zo’n kussen ook geen nekpijn achteraf. Tegenwoordig bestaan er ook al kussens die je kan opblazen om daarna weer af te laten zodat deze ook niet veel plaats in nemen in je bagage. Ook een dekentje meenemen kan altijd handig zijn om het extra gezellig te maken.

5 Ooglapjes en oordoppen

Nog een goede en logische tip  voor lekker te slapen in een vliegtuig is je gewoon volledig afsluiten van de buitenwereld. Dit kan met ooglapjes en oordoppen, en ook deze hoeven niet veel geld te kosten. Sommige mensen gebruiken zachte muziek om zich zo af te  sluiten voor alle andere geluiden. Bij ons werkt dit minder. Wij kiezen voor ooglapjes en oordopjes.

6 Een slaappilletje

Je kan ook altijd een slaappilletje kopen en dit innemen bij het begin van de vlucht. Pas wel op dat je hier met vertrouwd bent en de juiste dosis neemt. Deze tip zou de absolute laatste stap moeten zijn! Want echt gezond is dit natuurlijk niet. Vermijdt steeds alcohol en cafeïne want dit helpt niet bij slapen!

Jij nog tips om lekker te slapen in een vliegtuig?

Dit waren onze 6 tips om lekker te slapen in een vliegtuig. Heb jij er nog andere tips die we zeker eens moeten proberen? Laat het ons dan gerust weten in de comments.

Op zoek naar nog meer reistips? Kijk dan zeker eens bij onze categorie tips.  Waar je bijvoorbeeld tips vindt om je vliegtuig goedkoper te boeken. Ook kan je ons altijd volgen op Facebook of Instagram waar we je graag nog meer tips geven.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles