Travel Reasons logo

Reizen als koppel

4 Tips om ruzie op vakantie te vermijden

Ruzie op Vakantie

Vermijden

Hoe komt het toch dat koppels op vakantie het meeste ruzie maken? Volgens ons komt dit door opgebouwde stress doorheen het jaar die los komt wanneer we kunnen ontspannen op reis. Als koppels het dan over iets oneens zijn, bijvoorbeeld een uitstap die de ene wél wil maken en de andere niet, willen ze hier hun zin doordrijven. Want vakantie vult iedereen anders in en is daarom voor de meesten ook ‘heilig’ geworden. Als die persoonlijke vakantie-invulling dan bedreigd wordt, kunnen we vijandigreageren en ontstaat er ruzie. Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan onderstaande tips om ruzie op vakantie in het vervolg te vermijden.

1 Afspraken

Het beste om, in alle gevallen, ruzies te vermijden is goede afspraken maken. Dit kan je dus ook doen voor je op vakantie vertrekt met je partner. Het beste maak je zelfs afspraken over simpele dingen zoals bijvoorbeeld wie er gaat koken, hoeveel musea je gaat bezoeken en wie er met de huurauto rijdt. Door dit op voorhand te bespreken bespaar je niet alleen tijd op locatie zelf, maar ook heel wat (onnodige) discussies.  Uiteraard kan je niet over àlles een afspraak maken, maar het helpt om dit over bepaalde zaken wel al te doen. Wij spreken bijvoorbeeld op voorhand af wat we willen bezoeken en wie er waar en hoelang met de auto gaat rijden. We weten dat dit anders stress kan geven en dat proberen we te vermijden.

Ruzie op Vakantie

2 Interesses

Natuurlijk maak je op vakantie het minste ruzie als je over veel dingen hetzelfde denkt. Dezelfde interesses hebben is dus zeker niet alleen in het dagelijkse leven handig maar ook op vakantie. Indien dit het geval is tussen jou en je partner, is het gemakkelijk om vanuit je interesses je vakantie te plannen. Als je niet dezelfde interesses hebt, is het moeilijker maar kan je ook tot een compromis komen. Maak een lijstje met jou favoriete activiteiten op reis en laat je partner dit ook doen. Laat elkaar dan even veelactiviteiten kiezen waar de ander ook (min of meer) voor openstaat. Zorg dat je op vakantie zowel jou activiteiten hebt gedaan als die van je partner en dan is het wellicht een geslaagde vakantie.

3 Apart

Je hoeft niet continu altijd samen tijd door te brengen wanneer je (langere tijd) op vakantie bent. Het kan best zijn dat je partner eens apart iets wil doen. Heb daar dan ook respect voor en laat dat toe. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat je steeds apart bent op vakantie, maar een paar uurtjes alleen doorbrengen moet kunnen. Die paar uurtjes apart kunnen er ook voor zorgen dat je even kunt bezinnenen dus een  (toekomstige) ruzie op vakantie  kan vermijden.

4 Genieten

Genieten is natuurlijk het aller belangrijkste op vakantie. Maar hoe doe je dat, genieten? Wij genieten op vakantie wanneer we ons goed voelen bij elkaar en we activiteiten doen die we leuk vinden. Je goed voelen bij elkaar is essentieel om minder ruzie te maken. Wanneer je aan het genieten bent, heb je dus minder kans op ruzie maken. Vergeet dus vooral niet te ontspannen op vakantie, en wees wat minder streng voor jezelf en je partner. En bovenal: probeer veel te lachen en te genieten samen!

Ruzie op vakantie vermijden

Dit zijn 4 simpele tips die je kan toepassen om je vakantie een stuk aangenamer te maken.  Want ruzie op vakantie is absoluut niet leuk! Voortaan ga je dus op reis zonder ook maar één ruzie!

Ga je binnenkort op wereldreis met je partner? Lees dan onze ultieme tips om dit samen te overleven! Zo ben je beter voorbereid op deze grote gebeurtenis. Volg ons ook op Facebook om als eerste onze nieuwe reistips te zien.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles