Travel Reasons logo

Roadtrip

4 Essentiële reistips voor al wie op roadtrip wil

Reistips voor een

Roadtrip

Deze week lanceerden we onze win-actie voor het boek ‘On a Roadtrip’ en zoals onze naam doet vermoeden, gaan wij ook graag op roadtrip. We hebben hier al enige ervaring mee en daarom geven we vandaag graag 4 essentiële reistips voor al wie op roadtrip wil gaan. Het zijn 4 zaken waar je zeker rekening mee moet houden onderweg.

1 Comfort

Een eerste belangrijk punt om rekening mee te houden voor al wie op roadtrip wil, is dat je comfortminder zal zijn. Je bent veel onderweg in de auto, zal vaak overnachten in kleine ruimtes en pauzesnemen langs de kant van de weg. Zorg er daarom voor dat je al deze dingen in zo een groot mogelijk comfort kan doen. Het kan helpen om bepaalde zaken bij je te hebben die het je aangenamer zullen maken. Koop een degelijk reiskussen, installeer een elektrische koelbox in je auto en boek af en toe een comfortabel hotel om te overnachten. Je comfort on the road zelf zal immers tot een minimum beperkt blijven. Maar het is niet omdat je toegevingen moet doen in comfort, dat de ervaring minder zal zijn. In tegendeel! Uit je comfortzone (snap je ‘m?) stappen kan net heel verrijkend zijn!

Reistips roadtrip
Huren van een wagen

2 Route

Een ander belangrijk punt is om je route op voorhand uit te stippelen. Het zal je veel kilometers en geld besparen als je op voorhand je route vastlegt. Zo kan je bijvoorbeeld de snelste of kortste routeberekenen en ook al je tankbeurten incalculeren. Dat geeft op voorhand een beter totaalbeeld dan impulsief vertrekken zonder plan. Ook dat laatste kan leuk zijn, maar het zal je wel meer geld kosten. Het goede aan je route op voorhand plannen, is ook dat je weet waar je onderweg kan stoppen en eventueel een overnachting kan vastleggen. Op veel plaatsen zijn hotels al volgeboekt op de dag zelf en moet je dus last minute nog op zoek naar een andere slaapplaats. En dat is een zorg die je jezelf liever wil besparen.

3 Pauzes

Op een roadtrip ben je veel onderweg met de auto. Een belangrijk onderdeel is dan ook om voldoende en op tijd pauzes in te lassen. Het beste is om op voorhand met je reispartner af te spreken om de hoeveel kilometer je een pauze neemt. En probeer je hier ook aan te houden! Vaak denk je: “Ik zal nog wel even doorrijden” of “Nog 20 kilometer en dan zal ik wel rusten”, maar in de meeste gevallen ben je op die moment al vermoeid. En rijden als je moe bent is levensgevaarlijk. Pas er dus mee op! En plan je rustpauzes om de zoveel kilometer in en hou je er ook aan. Rij ook niet langer dan een aantal uren per dag zonder te slapen. Ook dat is levensgevaarlijk en dus te vermijden.

4 Genieten

Het mooie aan een roadtrip is dat je op veel verschillende plaatsen komt. Je kan stoppen waar je wil en je hoeft geen rekening te houden met tijd. Een laatste belangrijke tip bij het maken van een roadtrip is dus om er heel hard van te genieten. Het is zo een leuke manier van reizen. Je voelt je vrij als een vogel en je hoeft enkel met je reispartner rekening te houden. Vergeet dus zeker niet te genieten van de tijd die je onderweg bent! Het is wellicht de laatste keer dat je op al deze plekken zult komen. Dat maakt een roadtrip zo fijn en uniek!

Ga jij op roadtrip?

Ga jij soms op roadtrip? Of ben je deze zomer al op roadtrip geweest? Deel je ervaring via de comments! Wij zijn heel benieuwd naar jouw reisverhalen en misschien wel essentiële reistips.

Wil je graag nog Essentiële  reistips voor jouw volgende vakantie? Volg onze blog dan zeker op de voet! Elke dinsdag krijg je van ons unieke reistips die jouw volgende reis een stuk aangenamer kunnen maken. Of je kan onze Facebook-pagina in het oog houden.