Travel Reasons logo

Roadtrip

5 tips om te besparen op je reis met de caravan of camper

Besparen

Caravan en Camper

Momenteel zijn wij in de USA en wie aan de USA denkt, denkt automatisch aan roadtrippen en dat is ook exact wat wij doen. Er is dan ook niets mooier dan een leuke roadtrip maken met je camper of caravan. Helaas kan dit soms wel wat kosten en zeker als je zo lang reist als wij. Daarom verzamelden we enkele tips om te besparen op je reis met de caravan of camper. Deze tips delen we nu graag met jou. Hopelijk kan jij de volgende keer dan geld besparen op je reis met de caravan of camper!

1 De auto

Een goede voorbereiding voor je reis is heel belangrijk. Zo kan je best eerst je auto volledig kuisen en alles wat er niet in thuis hoort, er uit halen. Minder gewicht betekent namelijk minder verbruik in brandstof. Wat ook zeker kan helpen, is je banden nog eens (laten) oppompen zodat je auto veel beter bolt en ook daardoor minder brandstof verbruikt. Moest je een auto huren in het buitenland, let dan goed op de voorwaarden. Soms kan het zijn dat de ene auto veel goedkoper is dan de andere, maar dat er een kilometervergoeding wordt aangerekend. En dan komt het vaak duurder uit! Controleer dit dus goed en beslis vooral niet te snel. Er is keuze genoeg.

2 Vermijdt tolwegen

De tolwegen vermijden is in de meeste gevallen de beste manier om geld te besparen wanneer je reist met een caravan of camper. Wijzelf rijden zo goed als nooit via tolwegen en dit heeft ons al op heel wat mooie locaties gebracht die we anders niet hadden gezien. Maar je moet het natuurlijk willen, want vaak is dit wel langer rijden. Let wel op, het is niet altijd goedkoper! Controleer goed of de kost voor de tolweg opweegt tegen de extra brandstof die je nodig hebt. Ook kijk je best even na of je een wegenvignetnodig hebt voor een land. Zo ja, dan bestel je dit best via de computer. Dit zal je ook enkele euro’s besparen.

besparen op je reis met de caravan of camper
Roadtrip

3 Water

Ook je caravan of camper moet je niet overbeladen met zaken die niet nodig zijn. Want al dat gewicht sleur je namelijk wel mee en kost je dus extra brandstof. Neem nu bijvoorbeeld water. Veel mensen vullen voor hun vertrek hun bidons en waterbakken volledig vol, maar eigenlijk is dit al lang niet meer nodig. Op bijna elke camping kan je tegenwoordig jezelf voorzien van proper water. En vaak zit dit proper water dan nog mee in de prijs van je campingplaats. Je bespaart dus thuis water én brandstof onderweg. De moeite waard dus om rekening mee te houden.

4 CampingCard ACSI

Misschien wel de beste tip is de CampingCard ACSI. Deze kaart geeft je korting bij 3300 aangesloten campings in het voor- of na-seizoen. Je betaalt, na vertoon van je kaart bij de camping, één van de lagevaste tarieven 11, 13, 15, 17 of 19 euro. Vaak kan dit je zelfs de helft besparen op het totale bedrag. Bij deze kaart zit ook een gemakkelijke gids met alle campings in. Je kan deze kaart en gids eenvoudig kopenvoor een klein bedrag op de website van de CampingCard.

5 Wegbrengacties

Als je zelf een camper of caravan gaat huren, in bijvoorbeeld de USA, hoeft dit niet veel geld te kosten. Er bestaan tegenwoordig wegbrengacties. Dit zijn bedrijven die hun nieuwe camper van de ene stad naar de andere stad willen brengen. En daar kan jij gebruik van maken! Deze bedrijven bieden hun campers aan voor een spotprijs zodat jij deze van de ene naar de andere stad brengt. Alleen je vertrekpunt en aankomstpunt staan vast. Daartussen mag jij zelf kiezen wat jij doet en naar waar je gaat. Zo kan je nu voor 561 euro/persoon, inclusief je vluchten, voor 17 dagen een camper nemen om deze dan van bijvoorbeeld Minneapolis naar Los Angeles te brengen. Een mooie prijs voor een mooie roadtrip in een nieuwe camper. Bekijk hier zelf of er een wegbrengactie voor jou reis bij zit.

Reis met de caravan

Dit waren onze tips om te besparen op je reis met de caravan of camper. Natuurlijk zijn er nog meer tips te vinden. Moesten jullie er nog één hebben, dan horen we dit graag in de comments of op onze Facebook pagina.

Volgende week dinsdag zijn er weer een hele lading nieuwe tips die jou volgende vakantie misschien wel een stuk aangenamer kunnen maken. Alvast tot dan! Indien je toch niet kan wachten tot dan, kan je altijd eens een kijkje nemen bij onze andere reistips.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles