Travel Reasons logo

Budget

4 Tips om te onthouden bij het plannen van je reisroute

Plannen van

Je Reisroute

Heb jij ook soms moeite met het plannen van je uiteindelijke reisroute? Wij zijn er soms uren mee bezig! Deze 4 tips kunnen alvast helpen om het een stuk gemakkelijker te maken. Het zijn tips die je moet onthouden bij het plannen van je reisroute.

1 Uitstappen

Bij het plannen van je reisroute is het belangrijk om te weten wat je wil zien en doen. En plan je route dan ook in functie van die dingen. Want als je dit niet doet is de kans groot dat je de helft niet ziet of doet en dat je achteraf spijt hebt. Misschien denk je zelfs dat een planning niets voor jou is en wil je ter plekke kiezen wat je zal doen.

Dat kan, zo deden wij dat in het begin ook, maar achteraf waren we dan toch vaak ontgoocheld dat we bepaalde dingen niet gezien of gedaan hadden. Gewoon omdat onze route niet in functie van onze uitstappen lag, maar de uitstappen in functie van de route, en dat is toch ook niet de bedoeling! Het ideale is dat je een kaart afdrukt of koopt en dat je daar alle uitstappen die je wil doen aanduidt en dan gaat kijken wat de beste route is.

2 Neem je tijd

Maak je route niet te zwaar bij het plannen en neem je tijd om alles te observeren. Zo hadden wij in Amerika één dag per National Park gerekend en dat is eigenlijk veel te weinig. Dus reken voldoende tijdper uitstap. Eigenlijk is het best om in je planning alles te verdubbelen. Stel je denkt ergens één uur te zijn, maak er dan ineens twee uur van op je planning.

Plannen van je reisroute

3 Beter één ding goed

Soms is het beter één ding te doen of te zien, dan honderd dingen doen maar er eigenlijk geen één echt goed doen. Wij zien soms vakantieplanningen voorbij komen waarbij ze twintig steden gaan zien in veertien dagen, en geloof ons, dan heb je veel gezien maar eigenlijk ook echt niets. Beter is om één plek goed te verkennen dan alles vluchtig te zien zonder er van te kunnen genieten.

4 Afwisseling

Zorg vooral ook voor genoeg afwisseling in de uitstapjes en planning. Wij houden bijvoorbeeld van muziek maar na twee musea over muziek hebben we het ook wel gehad. Wissel liever een museum af met een stukje natuur. Genoeg variatie in de planning is dus zeker welkom. Zelfs als je enkel op het strand wil liggen kan je bijvoorbeeld verschillende stranden opzoeken. Achteraf zal je blij zijn dat je dat gedaan hebt.

Het zelf plannen van je reisroute

Hopelijk heb jij iets aan deze 4 tips bij het plannen van je volgende reisroute. Ben je al weg geweest en heb je nog tips bij het plannen? Laat ons zeker weten!

Vergeet niet om ons op Facebook te volgen. We plaatsen er al eerste onze win-acties en zo maak jij nog meer kans om een leuke prijs gratis te winnen!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles