Travel Reasons logo

Algemene reistips

5 Tips voor het kopen van de juiste koffer!

Kopen van de

Juiste koffer

Het vinden van een goede reiskoffer kan soms een heel lastige en moeilijke opgave zijn! Want de koffer moet praktisch zijn en ook gemakkelijk mee te nemen. Maar vooral ook  groot genoeg zijn! En daarom geven wij hier enkele handige tips waar je moet op letten bij het kopen van een (nieuwe) koffer.

1 Vier wielen

Een koffer met 4 wielen is gewoon veel makkelijker en minder zwaar om te vervoeren. Je kan er gewoon mee rijden door er tegen te duwen. In tegenstelling tot één met 2 wielen waar je continu moet aan trekken. En een koffer zonder wielen zouden wij al zeker niet kopen! In ons geval zou dat reizen heel zwaar maken.

2 Opvallende kleur

Een opvallende kleur is altijd handig en ook gemakkelijk wanneer jij bij aankomst je valies moet zoeken tussen de andere. Ook wanneer er iemand met je bagage aan de haal zou willen gaan, valt dit veel harder op. Wil je niet te hard opvallen? Dan kan je ook een valies nemen met een leuke print of je hangt er een opvallend label aan.

3 Harde of zachte koffer?

Dat is iets dat iedereen voor zichzelf moet uitmaken. Wil je een koffer die lang mee gaat en meer bescherming van je spullen garandeert? Dan neem je best een harde koffer. Wil je eerder een koffer die weinig weegt en waar je over het algemeen meer in krijgt door zijn flexibiliteit? Dan kies je het best voor een zachte koffer! Wijzelf geven de voorkeur aan een zachte koffer voor korte reizen, gewoon omdat deze veel minder weegt. En een harde koffer is handiger voor lange reizen omdat het je spullen zo goed beschermt.

kopen juiste koffer

4 Binnenkant

De buitenkant van de koffer is natuurlijk het allerbelangrijkste maar de binnenkant mag toch ook niet onderschat worden! Het is vooral belangrijk dat er een verstelband binnenin is die je kleren netjes op zijn plaats houdt. En ook dat er de mogelijkheid is om spullen te scheiden. Hiervoor is minimum één partitiescheiding een must.

5 TSA-slot

Een slot op je bagage mag je zeker niet vergeten! En een goede keuze is dan een TSA-slot. Vooral als je naar de VS reist, omdat elke veiligheidsagent op de luchthaven een sleutel heeft dat op dit slot past. Als er dan een controle plaats vindt kan de agent in de bagage zonder deze stuk te maken. Je vindt ook koffers waar dit slot bij inzit. Moest je binnen Europa, Azië of Afrika reizen dan raden wij toch eerder een cijferslot aan. Gewoon omdat je hiervan de sleutel niet kan kwijt geraken. Bespaar nooit op een slot! Een goed slot betaalt zichzelf namelijk terug!

Kopen van de juiste koffer

Wat voor type Bagage  neem jij mee op reis? Of hebben jullie nog andere tips? Laat ze ons dan zeker weten in de comments of op Facebook.

Nog op zoek naar meer tips? Kijk dan zeker ook eens bij onze reistips. Volgende week dinsdag een nieuwe lading tips. Hopelijk tot dan!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles