Travel Reasons logo

Budget

6 Ultieme tips voor wie wil kamperen in de winter

Kamperen in

De winter

Het wordt stilaan terug een beetje kouder en daarom geven we vandaag 6 ultieme tips voor wie wil kamperen in de winter. Want als je gaat reizen in de winter met een caravan of motorhome, zijn er toch een aantal dingen waar je moet op letten. En die dingen geven we je hieronder in 6 tips weer.

1 Voldoende gas

Controleer of je voldoende gas op voorraad hebt voor je vertrekt. En hou er vooral rekening mee dat je in de winter meer gas verbruikt als in de zomer! Het kan misschien handig zijn om een elektrisch vuurtje mee te nemen om je eventueel uit de nood te helpen.

2 Laat je waterleidingen niet bevriezen

Dit moet je eigenlijk al controleren bij de aankoop van je caravan. Wanneer de waterleidingen aan de buitenkant van de caravan geplaatst zijn, is deze caravan niet geschikt om in de winter te gebruiken! Wanneer dit dus wel het geval is, verander je dit best. Dit kost je nu misschien enkele euro’s maar het zal je veel ellende besparen. Indien ze toch bevroren zijn kan een haardroger van pas komen.

3 Leg vloermatten neer

Vloermatten kunnen zorgen voor een extra isolatie. En dat kan in de winter wel handig zijn! Plus het is ook nog gezellig om over te wandelen.

4 Een schoorsteenverlenging

Stel, het heeft zwaar gesneeuwd en op je caravan ligt een pak van 30 cm. Dan kan het handig zijn dat je een schoorsteenverlenging hebt. Deze zorgt er voor dat je gewone schoorsteen niet verstopt geraakt met sneeuw. En dat je niet om de 2 minuten naar buiten moet om sneeuw te scheppen.

5 Sneeuwkettingen

Ook sneeuwkettingen mag je zeker niet vergeten! Ook indien er geen sneeuw opgegeven is op jullie bestemming. In Europa kan het snel wisselen qua weer en temperatuur. En dan ben je toch gerust.

6 Batterij kachelontsteking

Plaats uit voorzorg een nieuwe batterij in de kachelontsteking. Je haalt best een hittebestendige bij de dealer. Je weet maar nooit!

Kamperen in de winter

Zo dit waren onze 6 ultieme tips die wij gebruiken wanneer we met onze caravan in de winter reizen. Hebben jullie nog andere tips? Laat ze ons dan zeker weten in de comments of op Facebook.

Nog op zoek naar meer tips? Kijk dan zeker ook eens bij onze reistips. Volgende week dinsdag een nieuwe lading tips. Tot dan!

Kamperen in de winter

Met de camper

in de winter

1 Controle op voorhand

Op voorhand een paar dingen controleren is essentieel voordat je vertrekt. De normale dingen, zoals de batterij en radiator checken, zijn natuurlijk van zelf sprekend. Maar controleren dat je genoeg antivriesbij hebt, is minstens even belangrijk. Een extra jerrycan meenemen lijkt dan ook geen overbodige luxe. Ook het oliepijl moet je natuurlijk controleren. Het is zelfcs aangeraden om iets dunnere olie te gebruiken dan gewoonlijk. Ook olie tussen de scharnieren van de deur doen is een goed idee.

2 Laat elke dag de motor even draaien

Voor de batterij is het ook best dat je bij vriestemperaturen de motor van de camper elke dag even laat draaien. Anders heb je ten eerste een kans op een lege batterij maar ook kans op een minder vermogenvan de batterij tot zelfs een kapotte batterij. En dat kan je wel missen op reis.

3 Genoeg verluchten

Wanneer het buiten koud is en binnen in de camper de verwarming op volle toeren aan het draaien is, heb je heel veel kans op condensvocht. Iets wat je graag absoluut wil vermijden. Je hele camper genoeg verluchten is dus de boodschap. Ook overdag iets onder je matras leggen, zodat er lucht onder kan, is geen slecht plan. Want de matras is één van de dingen die het snelst van dit vocht weten. Een lucht-ontvochtiger plaatsen kan ook.

4 Controleer je toilet

Bij reizen met je camper in de winter moet je ook even controleren of je waterreservoir van je camper onder de geïsoleerde vloer zit of of erboven. Wanneer dit onder je geïsoleerde vloer zit, is het aangeraden om je lege watertank te vullen met antivries dat speciaal geschikt is voor campers. Kijk ook goed dat de tank nooit vol zit om bevriezen tegen te gaan.

Jij nog tips voor reizen met een camper in de winter?

Heb jij nog tips voor reizen met een camper in de winter? Laat het ons gerust weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Ben je nog op zoek naar meer tips over reizen met een camper of caravan? Kijk dan zeker eens in de categorie roadtrip.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles