Travel Reasons logo

Budget

5 dingen waar je niet op moet besparen als je op vakantie gaat

Niet besparen

op vakantie

Geld besparen is altijd leuk tijdens het reizen. Alleen mag dit je gezondheid of de ervaring van de reis niet schaden. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met 5 dingen waar je niet op moet besparen als je op vakantie gaat. Want reizen moet natuurlijk in eerste instantie leuk zijn!

1 Zonnecrème

Hoewel je zonnecrème in België of Nederland misschien niet altijd nodig hebt, heb je dit in het buitenland zeker wel nodig! Want vaak is de UV-straling veel hoger. Zonder zonnecrème loop je niet alleen het risico te verbranden maar ook de kans op huidkanker neemt toe. Voor het goedkoopste en meest onbekende product gaan, is meestal geen goed idee. Zo kochten wij ooit zonnecrème van 4 euro en zijn we nog nooit zo verbrand geweest als toen. Ook huismerken, de zogezegde “witte producten” raden we bij zonnecrème niet aan. Kies voor een gekend merk en liefst met factor 50. Iets duurder dus, maar zeker de investering voor je huid waard. Op zonnecrème moet je dus zeker niet besparen op vakantie.

2 Reiskoffer

Nog een fout die wij in het verleden maakten, is weinig geld uitgeven aan een goede reiskoffer. Zo kochten wij een zeer goedkope koffer om doorheen Mexico te reizen, met als resultaat dat deze koffer na twee vluchten volledig stuk was en we toch nog een nieuwe moesten kopen. Investeren in een goede koffer voor je vertrekt op vakantie is dus zeer belangrijk! 

Zonsondergang besparen vakantie
Vakantiefoto malta

3 Uitstappen

Veel mensen die wij kennen besparen op vakantie soms op de uitstappen die ze doen. En dat is zonde. Vooral als je een lange trip maakt naar landen als Zuid-Afrika of Amerika. Want de kans dat je hier maar één keer in je leven komt, is bijzonder groot. Ook wij bespaarden in het verleden op enkele uitstappen en dat beklagen wij ons nu soms nog. Wij besparen eerder op de accommodatie en eten dan op ervaringen. Een ervaring of uitstap kleurt je vakantie, dus waarom zou je daar op willen besparen? Zoeken naar de goedkoopste oplossing, doen we natuurlijk wel!

4 Vaccinaties en medicatie

We kunnen het niet genoeg herhalen en zeggen maar op je vaccinaties en andere medicatie zoals bijvoorbeeld pillen tegen malaria mag je niet besparen! Het in gevaar brengen van je eigen gezondheid om een paar euro’s uit te sparen, is het gewoon niet waard. Ga daarom altijd langs bij je huisdokter of het Tropisch Instituut. Alle andere aanbieders van deze medicatie die beweren dat ze goedkoper zijn, kan je best niet gebruiken. Je wil immers zeker zijn dat de medicatie werkt wanneer je het nodig zou hebben.

5 De juiste uitrusting

Nog iets waar je absoluut niet mag op besparen voor je vakantie gaat, is de juiste uitrusting. Koop bijvoorbeeld een goede zonnebril die je ogen genoeg beschermt en perfect bij jou gezicht past. Of de juiste wandelschoenen die niet na 200 km stuk zijn. En zo zijn er nog een heleboel dingen. Het investeren in goede kwaliteit betaald zijn eigen in de loop der jaren terug. Wij hebben dit niet altijd gedaan en de dingen waar we eerst op bespaard hebben, hebben ons uiteindelijk veel meer gekost!

Waarop besparen jullie als je op vakantie gaat?

Waarop besparen jullie als je op vakantie gaat? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina!