Travel Reasons logo

Fotografie

5 tips om je foto’s op reis te beschermen

foto’s op reis

beschermen

De meeste mensen nemen tegenwoordig op reis veel foto’s. Deze vakantiefoto’s kwijt geraken zou dan ook een ramp zijn! En al zeker als je voor een professioneel doeleinde fotografeert. Daarom geven we jou enkele tips om jouw materiaal en foto’s op reis te beschermen.

1 Zet alles meteen online

Heb je jouw laptop mee op reis, dan is het best dat je elke dag je foto’s hier op zet. Natuurlijk kan er ook hier van alles mee gebeuren, dus is het best dat je deze ook online upload (als er wifi is natuurlijk). Zo zetten wij onze foto’s altijd op Google Foto’s wat zeer snel en gemakkelijk werkt. En vooral omdat hij ook automatisch synchroniseert met onze smartphone. Natuurlijk zijn er nog andere mogelijkheden zoals Dropbox en Microsoft OneDrive.

foto's op reis bucketlist

2 Externe harde schijf

Heb je geen laptop bij? Geen enkel probleem, je kan namelijk ook een externe harde schijfkopen zodat je jouw foto’s daarop kan zetten. Deze externe harde schijven moeten niet groot zijn en kunnen dus ook altijd dicht bij jouw gehouden worden. Een harde schijf vind je normaal in elke elektrowinkel. We raden je wel aan om niet meteen de goedkoopste te nemen, want kwaliteit is wel belangrijk! Je wil namelijk niet dat deze op het einde  van de vakantie toch kwijt blijken te zijn.

3 Verdeel je opslagmateriaal

Verdeel tijdens het reizen al je materiaal waar je foto’s staan opgeslagen. Want het zou ongelooflijk vervelend zijn om bijvoorbeeld je camera en je harde schijf samen in de handbagage te steken. Als deze dan kwijt is ben je ook beide dingen kwijt en dus ook al je foto’s. Verdeel dus al je opslagmateriaal onder al je bagage. Maar hou het meest kostbare toch maar dicht bij jou. Dit is misschien wel de belangrijkste tip om je foto’s op reis te beschermen.

4 Niet te opvallend

Je camera kan natuurlijk ook op gestolen worden. En als dit na een hele leuke dag waarbij je mooie foto’s hebt genomen is, dan is dat zeer spijtig.  Draag je camera dus niet te opvallend mee, en zeker niet in de arme landen. Vermijd een te dure tas die opvalt en neem je camera mee in een gewone rugzak. Wanneer je jouw camera boven haalt, hang hem dan altijd rond je nek en niet rond je arm, dit is namelijk zeer gemakkelijk af te nemen door dieven op brommers of fietsen.

5 Berg het bij het slapen juist op

Berg je spullen tijdens het slapen goed op, bij voorkeur in een kluis. En ook hier steek je best niet alles samen en leg je jouw harde schijf en je camera best op een verschillende plek indien mogelijk. Ga je met een nachttrein, boot of bus? Dan gebruik je in het beste geval je zak met camera als hoofdkussen. Of onder je jas of deken. Dit schrikt dieven niet alleen af, maar de kans dat je ze dan betrapt op diefstal is dan ook zoveel groter.

Wat doe jij met je foto's op reis?

Wat doe jij om je foto’s op reis te beschermen? Extra tips zijn altijd welkom! Laat het ons dus zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles