Travel Reasons logo

Fotografie

6 Dingen die wij altijd meenemen als we foto’s gaan maken

Wat wij meenemen

Om foto's te maken

Als reisblogger gaan wij niet alleen graag op reis, maar we genieten ook van het nemen van foto’s van al dat moois dat we onderweg tegen komen. Er zijn een aantal dingen die we altijd meenemen als we foto’s willen maken op reis of bij een daguitstap. Het zijn dingen die jij misschien (nog) niet gebruikt en je kunnen inspireren om betere foto’s te maken. We sommen ze graag voor je op in een handig lijstje.

1 Camera

Uiteraard begint het maken van mooie foto’s met een goede camera. Een goede camera is voor ons een camera die handig in gebruik is en die haarscherpe foto’s maakt. Natuurlijk helpt het ook om iets van fotografie te kennen. Wij zijn ook nog lerende en hopen hier steeds beter in te worden. Een aangepaste lens op je toestel kan ook wonderen verrichten. Denk dus niet te snel dat je camera verouderd is, maar probeer eens eerst een nieuwe lens uit!

2 Smartphone

Een goede camera is zeer belangrijk voor ons om mooie foto’s te nemen, maar minstens even belangrijk is een degelijke smartphone met een goede camera. Met onze smartphone (een Samsung Galaxy) maken we immers ook foto’s, bijvoorbeeld van de omgeving, om ze op sociale media zoals Instagram snel te kunnen gebruiken. We maken met onze smartphone ook vaak filmpjes. Het maken van “verhalen” is als reisblogger erg belangrijk geworden de dag van vandaag en deze maken we meestal toch nog altijd met de camera van onze smartphone.

foto’s gaan maken

3 Drone

Sinds kort hebben we een drone aangekocht en we zijn zo blij met deze aankoop! Onze drone gebruiken we om foto’s van een indrukwekkende omgeving te maken. Vanuit de lucht ziet de wereld er immers anders uit. En we willen deze wereld ook graag met jullie delen. Aangezien we hier nog volop mee aan het oefenen en experimenteren zijn, kan het zijn dat je hier nog (bijna) geen dronefoto’s tegen gekomen bent. In de toekomst komt daar verandering in!

4 Osmo Mobile 2

We hebben recent niet alleen geïnvesteerd in een drone, maar ook in de Osmo Mobile 2. Dit is een gadget waarmee je met je smartphone schokvrije beelden kan maken. Het is dus vooral te gebruiken om met je smartphone te filmen. Het levert mooie beelden op en er zijn een aantal functies die ideaal zijn voor reisfotografie. Dit gadget nemen we dus ook altijd mee wanneer we op mooie locaties zijn.

5 Laptop

Om onze foto’s uiteindelijk te selecteren en eventueel te bewerken, gebruiken we altijd onze laptop. Op een groot scherm zie je sneller foutjes en onzuiverheden. Het is daarom aangewezen om je laptop ook overal mee te nemen zodat je meteen kan checken of je foto goed is of niet. Indien dat niet het geval is, kan je nog een paar pogingen doen tot het beeld naar wens is.

6 Batterijen

Voor al onze elektronica nemen we ook steeds een reservebatterij mee. Onze drone kan bijvoorbeeld maar 12 minuten lang vliegen. Dan is het handig om een extra batterij want het is vrijwel onmogelijk om na 12 minuten al het perfecte beeld te hebben. Tenzij je natuurlijk gespecialiseerd bent in het nemen van dronefoto’s, maar dan nog is het handig om extra batterijen mee te nemen zodat je wat kan experimenteren en er geen tijdsdruk is. Ook bij andere toestellen is een extra batterij geen overbodige luxe.

Wat neem jij mee als je foto’s gaat nemen?

Het is niet evident om al dit materiaal steeds mee te nemen op onze reizen en uitstapjes. Toch vinden we het belangrijk om mooie foto’s te nemen en daarom nemen we deze “last” er graag bij.

Vind jij onze lijst te uitgebreid of net niet? Wat neem jij zoal mee op reis als je foto’s wil nemen? Laat het ons weten in de comments!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles