Travel Reasons logo

Accommodatie

Tips voor het goedkoper boeken van een hotel

Goedkoper boeken

Van een hotel

Vandaag geven we jou enkele tips voor het goedkoper boeken van een hotel. Want je kan al veel besparen op het boeken van je vluchten, en dan zou het het heel spijtig zijn dat je voor je hotel nog te veel betaald. Daarom geven wij je nu enkele tips die wijzelf ook gebruiken. En we laten jullie ook enkele fouten zien die wij andere mensen soms zien maken.

1 Juiste moment

De timing bij het boeken van een hotel is bijna alles. Er is hier zelfs een regeltje voor. Als je 90, 60 of 30 dagen vóór je verblijf boekt, is er vaak een prijsverlaging op de kamer die je wil boeken (dit is 90 procent van de gevallen zo, er zijn natuurlijk uitzonderingen). Wat je best niet doet, is last-minute boeken, want je zou denken dat dit goedkoper is maar dat is het juist niet. Dit omdat deze hotels willen voorkomen dat iedereen in last-minute zijn boekingen maakt. De prijs ligt hier meestal dan ook hoger. In enkele gevallen is een last-minute goedkoper, maar het risico om te wachten met boeken is aan jou. Nog een extra tip: een hotel boeken op 1 januari is vaak een stuk goedkoper! Raar maar waar maar dus een handige tip bij het goedkoper boeken van een hotel.

boeken van een hotel
Wadi rum verblijf

2 Veilingsites

Je kan ook deelnemen op sites waar ze vakantieveilingen aanbieden. Vakantieveilingen.nl en D-reizen zijn zo’n websites waar je kan bieden op een hotel, uitstap of zelfs een hele reis. Deze veilingen beginnen vaak bij 1 euro dus als je goed oplet en met wat geluk kan je echt een koopje doen. Let wel op dat je de kleine lettertjes leest en laat je niet vangen aan het opbieden en vooral: stop op tijd zodat het nog een buitenkansje blijft en je niet meer betaalt dan je op andere websites zou uitgeven.

3 Bij het hotel zelf

Wat je ook kan doen is, wanneer je een leuk hotel op de website van een reisbureau ziet, zelf naar de site van dit hotel gaan en kijken wat de prijs daar is. Deze prijs is bijna altijd goedkoper. Nog een stap verder is zelf bellen naar de receptie van het hotel en vragen of ze een speciale aanbieding voor jou hebben. Ook dit helpt in de helft van de gevallen. Wie niet waagt, niet wint natuurlijk.

4 Vergelijken

Vergelijk altijd verschillende boekingssites, want die kunnen vaak veel van prijs verschillen. Je kan dit gemakkelijk doen via websites zoals Skyscanner, Trivago, Kayak en Momondo. Het geeft je vaak het goedkoopste tarief op een vrij eenvoudige manier. Wijzelf gebruiken Skyscanner en zijn hier dan ook heel tevreden over.

5 Loyaliteitsprogramma’s

Met een loyaliteitsprogramma kan je punten sparen binnen een organisatie of hotelketen. Als je dan genoeg punten hebt gespaard kan je korting krijgen of zelfs iets gratis kiezen. Lid worden van zo’n programma is altijd gratis. Je kan het in sommige gevallen zelfs koppelen aan een vliegtuigmaatschappij. Meestal staat het goed aangegeven als een hotel dit heeft maar je kan het natuurlijk ook altijd navragen.

Nog enkele andere tips voor het goedkoper boeken van een hotel

  • Ga niet af op de populairste hotels op boekingwebsites. Dit zijn vaak de hotels die het meeste aan commissie betalen en dus niet echt het populairste zijn. Kijk iets verder dan de 5 eerste pagina’s.
  • Trap niet in de val van ‘nog één kamer vrij’ want dit is vaak niet waar en een truc om je snel te laten beslissen. Denk rustig na over je keuze.
  • Verwijder je cookies. Vaak gaat de prijs omhoog wanneer je langer zoekt. De website weet namelijk dat je echt op zoek bent naar een hotel. Wanneer je regelmatig je cookies verwijderd, gebeurt dit niet.
Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles