Travel Reasons logo

Budget

5 Algemene besparingstips voor op reis

Besparingstips

voor op reis

Op reis gaan is voor velen het hoogtepunt van het jaar. Een moment waar ze lang naar uitgekeken hebben. Sommige mensen gaan vaak op vakantie en anderen dan weer niet. Het maakt niet uit in welke categorie jij valt, maar besparen op sommige dingen op reis is altijd leuk. Wij geven vandaag 5 algemene besparingstips voor op reis die je zo kan toepassen. Het kost je helemaal geen moeite en al zeker geen geld!

1 Planning

Op je totale reis besparen begint al bij het boeken van je vakantie. Als het voor jou niet uitmaakt wanneer je vertrekt, kies dan een periode die buiten de (school)vakanties valt. En wanneer je voor zonnige bestemmingen kiest, ga dan buiten het hoogseizoen. Zo kan je in maart bijvoorbeeld goedkoper naar Mexico dan in december want december is een perfecte periode voor een winter-zonvakantie naar Mexico en bijgevolg dus ook duurder. Denk dus goed na over de planning van je reis.

besparingstips voor op reis
besparen Mexico

2 Souvenirs

Vaak voelen we de nood om op vakantie souvenirs te kopen, maar wat hebben we hier eigenlijk aan? Wees eens eerlijk en bedenk dat je met de meeste spullen die je kocht in het buitenland helemaal niets bent. Is het dan wel nodig om deze nog te kopen op je volgende reis? Ook wij kopen in elk land dat we bezoeken wel minimum één souvenir en we nemen ook graag iets mee voor de thuisblijvers. Maar we maken achteraf vaak de bedenking dat dit overbodig is en veel geld kost. Als je het niet doet, dan bespaar je echt een hoop geld. En vrienden en familie zullen je het toch niet kwalijk nemen.

3 Vervoer

Eén van de grootste kosten van je reis zal wellicht je vervoer zijn. Als je bestemming buiten Europa ligt, is het logisch dat je met het vliegtuig reist. Het is dan vooral kwestie van op het juiste moment je vliegtickets boeken. Maar als je bestemming dichterbij huis ligt, kan je opteren om bijvoorbeeld met de trein te gaan. De auto is meestal niet het goedkoopste vervoersmiddel omdat je vaak moet tanken en soms tol moet betalen op snelwegen. Een trein is snel, gemakkelijk, vaak goedkoper en nog eens beter voor het milieu. Ook ter plaatse kan je kiezen om het openbaar vervoer te nemen in plaats van een dure taxi. Of je kan je te voet of met een (huur)fiets wat kilometers overbruggen. Er zijn zo veel goedkope alternatieven!

4 Activiteiten

Om te besparen op activiteiten op reis, google je best eens naar kortingsbonnen voor bijvoorbeeld toeristische attracties en musea. Op het internet zijn er voor elk land wel een aantal te vinden. Soms kan je voor een land of regio een bepaald bedrag in één keerbetalen in ruil voor toegang tot allerlei bezienswaardigheden. Dit kost vaak een stuk minder dan wanneer je elke activiteit apart zou betalen.

5 Eten en drinken

Nog een grote kost van je vakantie, is eten en drinken. We gaan graag goed uit eten op vakantie en het liefst eten we wat we gewend zijn van thuis. Dit is een slechte houding wanneer je iets wil besparen. Lekker eten hoeft niet altijd hetgeen te zijn dat we gewend zijn. Ga het avontuur aan en proef eens van de lokale keuken. Je ontdekt er niet alleen nieuwe gerechten, maar het zal je ook (veel) geld besparen aangezien lokaal eten met lokale producten zonder twijfel goedkoper zal zijn dan Westers eten. Hetzelfde geldt voor drinken. Drink een lokaal gebrouwen biertje in plaats van een Belgisch bier.

Welke besparingstips voor het reizen gebruik jij?

Wat doe jij om te besparen op reis? Waren onze 5 besparingstips nuttig? We hopen dat ze een wereld van verschil kunnen maken op jouw volgende reis. Al kan je natuurlijk ook altijd op vakantie geld proberen te verdienen.

Wil je graag nog meer tips voor op reis? Elke dinsdag geven we nieuwe tips om je volgende vakantie aangenamer, beter en mooier te maken. Blijf op de hoogte via Facebook en Instagram!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles