Travel Reasons logo

Budget

5 tips om te besparen op eten tijdens je reis

Besparen

op eten

Wij eten heel erg graag en zeker op vakantie gaan we graag lekker uit eten. Dat heeft meestal wel een invloed op ons budget tijdens het reizen. Daarom hebben wij enkele tips en trucjes voor onszelf opgesteld die we nu met jullie gaan delen. Zodat ook jij kan besparen op eten tijdens je reis.

1 Eet bij de locals

Eet tijdens je vakantie eens bij de locals. Het zal je veel geld besparen en het is vaak ook nog veel beter dan bij de toeristische restaurants. Zo aten we in Mexico heerlijke taco’s en zaten we voor 3 euro al goed vol. Terwijl je voor dezelfde prijs in de toeristische zone enkel nog maar je drinken hebt. Vaak leer je hier ook pas echt een land met zijn traditionele keuken kennen. Kies er dus eens voor om buiten het toeristisch centrum te gaan eten, en dan liefst bij inwoners van het land zelf.

Citytrip Stockholm Eten

2 Neem een kamer met keuken

Besparen op je eten begint al bij het boeken van je kamer. Je boekt namelijk beter een kamer met keuken dan zonder keuken, zodat je (af en toe) zelf kan koken. Dit zal je veel besparen! Door naar de winkel te gaan en bijvoorbeeld je ontbijt reeds te kopen, bespaar je al heel wat geld. Hoe meer je zelf kookt, hoe goedkoper je vakantie. Natuurlijk wil niet iedereen koken op reis en dat begrijpen we. Maar meestal is het wel een goed idee om een kamer met koelkast te boeken zodat je eventueel drank kan inkopen en koel kan bewaren. Dit bespaart ook heel wat geld!

3 Vraag adresjes

Vraag aan de receptie of de host van je vakantiewoning adresjes waar je moet zijn om (goedkoop) te eten. En vraag ook waar er speciale dagaanbiedingen zijn. Want er zijn veel zaken die op bepaalde dagen een speciaal aanbod hebben. Zo zijn er zaken die bijvoorbeeld één keer in de week een gerecht serveren voor weinig geld. Of misschien kent je host wel een zaak waar ze een happy hour hebben. Hierdoor kan je ook weer besparen op drinken. Vraag het aan deze mensen en ze zullen je de beste en goedkoopste plekjes met plezier geven.

4 Plan een budget in

Onze fout is vaak dat wij niet bijhouden wat we uitgeven op een dag, en dan lopen de kosten soms hoog op. Een goed idee om dit probleem op te lossen is een dagbudget voor eten opstellen en hier niet van afwijken. Het laat je op die manier veel meer denken over je uitgaven. Let wel op dat je het dagbudget niet te klein maakt want je eigen uithongeren of te kort doen is natuurlijk ook niet de bedoeling.

5 Eet volgens de streek

Wat je ook doet besparen op eten, is de keuze voor het restaurant waar je gaat eten. Zo ga je bijvoorbeeld aan de kust veel goedkoper vis kunnen eten dan bijvoorbeeld een goede steak. Nu wij in Mexico zijn, is het voor ons het goedkoopste om Mexicaans eten te eten zoals bijvoorbeeld taco’s. Andere gerechten zoals bijvoorbeeld pasta, zijn hier duurder. Als je wil besparen op eten, kan je dus beter eten volgens de streek waar je verblijft.

Besparen op eten

Dit waren onze 5 tips om te besparen op eten tijdens je reis. Heb jij nog andere tips die je zelf probeert toe te passen? Dan horen we ze graag in de comments of op onze Facebookpagina.

Volgende week dinsdag een nieuwe lading met tips. Kan je niet wachten tot dan? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze andere reistips. Wie weet kan jij op je volgende reis een stuk geld besparen!