Travel Reasons logo

Reizen als koppel

6 Tips om als koppel een wereldreis te overleven

ALS koppel

Een wereldreis

Wij hebben een maand geleden een wereldreis van 3 maanden gemaakt als koppel. Zo’n lange tijd reizen als koppel is niet evident. Je leert elkaar pas goed kennen als je dag in, dag uit met elkaar doorbrengt. Daarom geven wij 6 tips om als koppel een wereldreis te overleven.

1 Regels

Een wereldreis maken met je geliefde brengt je dichter bij elkaar, maar het kan soms ook ergernissenopleveren. Spreek daarom voor je vertrek een paar regels met elkaar af. Dit kan gaan van ‘Wanneer ik moe ben, laat me dan even met rust’ of ‘We proberen om elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip op te staan en te gaan slapen’. Maar het kunnen ook banale, onuitgesproken zaken zijn die je even ter sprake moet brengen. Dit om (kleine) ergernissen op reis te vermijden.

2 Pauze

Pauze is een belangrijk tweede punt om een wereldreis samen te overleven. Niet alleen is het van belang ompauze te nemen tussen alle bezienswaardigheden door, maar ook pauze in je relatie of toch in het continu bij elkaar zijn. Als je thuis bent, ben je namelijk ook niet 24/24 bij elkaar. Je gaat werken of gaat naar school, of je spreekt met vrienden af… En net omdat je elkaar in het dagelijkse leven niet altijd kan zien, blijft je relatie leuk en spannend. Op reis kan je dit ook in stand houden. Las daarom ook per dag (of per week) een paar pauze-momenten in zodat jullie even apart zijn. Dat kan bijvoorbeeld een uurtje in aparte kamers doorbrengen zijn, of zelfs een uitstap alleen doen.

koppel een wereldreis

3 Me-time

Niet alleen pauze nemen is belangrijk, ook me-time inlassen is soms nodig. Een namiddagje (of een hele dag) tijd nemen voor datgene wat jij leuk vindt is onmisbaar als je lange tijd gaat reizen. Ga er eens alleen op uit. Er zijn zonder twijfel dingen die je liever alleen doet dan samen. Of dingen die je partner absoluut niet graag doet en jij wel. Doe dit soort dingen een keer per week en het zal je ademruimtegeven. En je hoeft even met elkaar geen rekening te houden. En achteraf heb je eens zoveel te vertellen tegen elkaar. Fijn, toch?

4 Contacten

Als je, zoals wij, als koppel een wereldreis maakt , hou dan zeker contact met het thuisfront. Het is zo belangrijk om (vaak!) te bellen met familie of vrienden waar je close mee bent. Je kan er je verhaal kwijt en het doet deugd om ook eens een andere bekende stem te horen. De hele tijd met je lief communiceren, kan eentonig worden na een tijdje. Dat moet je proberen te vermijden. En als je samen alles meemaakt, wil je alsnog je avonturen vertellen en daarom is een goede vriend of familielid bellen een goed idee! Gun elkaar wat quality time aan de telefoon met vrienden.

5 Verdraagzaamheid

Samen wonen, samen beslissingen maken, samen op stap gaan, samen eten, samen ontspannen,… Het zijngebeurtenissen die ervoor kunnen zorgen dat je het niet eens bent met elkaar. En dat is heel normaal. Het belangrijkste is om hier openlijk over te kunnen en mogen praten. Laat het toe dat je partner even zijn gevoelens ventileert en laat je partner spreken over waaraan hij/zij zich ergert. Neem niet alles persoonlijk op en wees verdraagzaam.

6 Ruzies

Als je gedurende lange tijd reist, is het heel normaal om af en toe ruzie te maken. Het is zelfs normaal om vaker ruzie te maken dan thuis. Het zijn meestal kleine ergernissen die boven komen omdat je zo lang bij elkaar bent, die leiden tot ruzie. Je kan ruzies dus een stuk vermijden door wat meer me-time en pauzes in te lassen, maar nooit ruziemaken is onvermijdelijk. Zolang deze ruzies maar niet aanhouden, is alles oké. Probeer een ruzie dus zo snel mogelijk op te lossen door te praten met elkaar en verdraagzaam te zijn. Je moet het immers snel bijleggen, anders heb je niets aan je verdere reis. Laat koppigheid plaatsmaken voor verdraagzaamheid. Niemand is perfect en op reis leer je elkaar helemaal kennen. De pluspunten, maar ook de mindere kantjes.

Ga jij als koppel een wereldreis maken?

Heb jij plannen om als koppel een wereldreis te maken? Wat houdt je tegen of waar kijk je het meeste naar uit? Laat deze 6 tips een bron van inspiratie zijn om nog beter voorbereid samen aan dit avontuurte beginnen!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles