Travel Reasons logo

Budget

5 reisverzekering tips die je zeker moet kennen voor je op reis vertrekt!

Reisverzekering

Tips

Reisverzekering tips? Waarom heb je die nodig? En waarom heb je zelfs een reisverzekering nodig? We leggen het je hier even uit.

We horen sommige mensen zich soms afvragen waarom ze een reisverzekering moeten afsluiten. Maar wij kunnen jullie zeggen dat je dit echt nodig hebt! Want stel je voor dat je erg ziek wordt in het buitenland en je moet terug naar huis gerepatrieerd worden, dan zit deze kost (die groot is!) niet in je gewone verzekering. En bij een reisverzekering wel. Of stel dat je op je locatie niet weg kan door een natuurrampof door andere (weers)omstandigheden, dan moet je bijboeken en dan kan deze kost ook enorm oplopen. Ook dit wordt met de meeste reisverzekeringen gedekt. En zo zijn er nog veel meer redenen om een reisverzekering te nemen. En omdat er verschillende soorten reisverzekeringen zijn, geven wij hieronder onze reisverzekeringstips om jou te helpen. Zo maak je een betere keuze wanneer je op reis vertrekt.

1 Een doorlopende of kortlopende verzekering

Iedereen denkt dat dit een gemakkelijk keuze is, maar dat is het niet helemaal. Wij kennen mensen die maar één keer per jaar op vakantie gaan en automatisch een kortlopende verzekering nemen. Dat is niet altijd zo slim. Zeker niet als je 3 weken (of langer) op vakantie gaat. Dan ben je veel beter af met een doorlopende verzekering. Dit zal je veel goedkoper uitkomen.

Voor mensen die meermaals per jaar kort op vakantie gaan is het ook veel beter een doorlopende verzekering te nemen. Je betaalt maar één bedrag per jaar met maar één commissie. Want als je elke keer opnieuw een verzekering afsluit, zoals bij verschillende kortlopende verzekeringen, betaal je uiteindelijk meer door de commissie. Eigenlijk neem je best enkel een kortlopende verzekering als je maximum twee weken en één keer per jaar op vakantie gaat.

Reisverzekering tips
verzekeren vakantie

2 Wereld of Europese dekking

Onze tweede tip van onze lijst met verzekeringstips is een tip die vaak vergeten wordt of niet gecontroleerd wordt bij het afsluiten van een verzekering. Het antwoord is misschien voor de hand liggend en dat is het ook. Je moet het alleen goed controleren in de verzekeringspolis. Je kan ofwel verzekerd zijn voor Europa ofwel voor de hele wereld. Dit is een groot verschil! Je betaalt voor een verzekering van de hele wereld iets meer, maar het is wel aangeraden wanneer je graag verre reizen maakt. Let op: de landen Marokko, Egypte, Aziatisch Turkije, Libië, Algerije, Tunesië en Libanon, zijn landen die vallen onder de Europese dekking.

3 Activiteit

Ook de activiteit van je reis hangt af van welke verzekering je nodig hebt. Stel je gaat skiën, dan is een gewone reisverzekering niet genoeg. Want in deze verzekering zijn je ski’s en uitrusting niet verzekerd. Of ga je andere gevaarlijke sporten doen zoals raften in het wild, dan heb je ook niet genoeg aan een gewone reisverzekering. Ook mensen die gaan studeren of werken in het buitenland zijn niet genoeg gedekt met een reisverzekering en zullen een ander soort van verzekering moeten afsluiten.

4 Besparen

Besparen op een verzekering is iets wat wij absoluut afraden. Het kan soms 20 euro/persoon verschillen en op een gezin van bijvoorbeeld 5 personen is dat een enorm bedrag, maar dan ben je ook wel minder en vaak onvoldoende ingedekt in de meeste gevallen. Stel dat je iets voor hebt tijdens je reis, dan ben je meer geld kwijt. Controleer dus altijd goed waar dit prijsverschil vandaan komt. Soms kan het inderdaad enkel aan de premie liggen en dan zou het dom zijn om niet bij de goedkoopste (reis)verzekeraar te gaan.

5 Annuleringsverzekering

Deze verzekering moet je binnen de 7 dagen afsluiten na het boeken van jouw reis. Deze raden wij zeker aan! Want je weet nooit wat er kan gebeuren. Stel dat je door een bepaalde reden niet meer op reis kan gaan, dan is het wel leuk dat je een groot bedrag van je reis terug krijgt. Het is zeker aan te raden wanneer je een dure vakantie heel goed op voorhand boekt. Voor last-minutes is dit minder aan te raden. Meestal is een annuleringsverzekering niet zo duur, dus ook niet de moeite om op te besparen.

Reisverzekering tips

Dit waren onze reisverzekering tips, hopelijk hadden jullie er iets aan. Moest je nog meer informatie zoeken kan je altijd eens een kijkje nemen op deze leuke site. Als jullie nog andere handige tips hebben. Dan horen we die graag in de comments.

Nog op zoek naar andere leuke tips om je reis te plannen? kijk dan zeker eens bij onze reistips.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles