Travel Reasons logo

Vliegtickets

3 tips om beter met skyscanner te werken

Beter met

Skyscanner werken

In een eerder bericht gaven we jullie al enkele tips om zo goedkoop mogelijk je vluchten te boeken. Eén van de tips die wij toen aan jullie gaven, was skyscanner gebruiken. Natuurlijk helpt deze tip enkel als je weet hoe je op de juiste manier met deze website werkt. Daarom bespreken we vandaag 3 tips om gemakkelijker en beter met skyscanner te werken.

1 Prijsalarm instellen

Wil je echt de beste prijs vinden voor een vlucht naar jouw favoriete bestemming dan kan je een prijsalarm instellen. Door het prijsalarm in te stellen krijg je een e-mail als de prijs op zijn laagst staat. Hierdoor ben je zeker dat je de beste prijs hebt voor jouw vliegticket. Natuurlijk moet je dit wel goed op voorhand instellen want anders loop je het risico dat de prijzen niet meer dalen. Wij vinden twee maanden op voorhand de maximum.

Een prijsalarm instellen op skyscanner is niet moeilijk. Eerst stel je de datum en de bestemmingen in om vervolgens op zoeken te drukken. Wanneer je dit gedaan hebt, zie je alle mogelijke vluchten verschijnen maar ook een knop links vanboven met ‘stel prijsalarm in’. Hier moet je dus op klikken en dan gewoon je e-mailadres opgeven. En de website doet de rest.

2 Vergelijkingskaart

Beter met skyscanner werken doe je ook door de vergelijkingskaart van deze handige website te gebruiken. Op deze kaart stel je jouw luchthaven in waar je normaal wil vertrekken. En de kaart laat je dan alle mogelijke vluchten zien aan de hand van groene en rode bolletjes vanaf deze luchthaven. De groene bolletjes zijn de meest interessante bestemmingen en de rode de iets mindere. Deze kaart kan je dus ideaal gebruiken om te zien of er geen alternatieve goedkopere luchthavens in de buurt van jouw eindbestemming zijn. Deze kaart is ook wel leuk als je nog niet weet naar waar je op zoek bent en nog wat inspiratie nodig hebt.

vliegtickets boeken
skyscanner werken

3 Enkel ticket VS retour ticket

Controleer altijd goed of de aankoop van twee enkele tickets niet goedkoper uitkomt dan meteen een retour ticket. Want vaak is een retourticket ook echt duurder omdat je ook twee enkele vluchten kan boeken bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Dit controleren doe je gemakkelijk door enkele tabbladen te openen en te vergelijken.

Al is zelf vergelijken misschien wel de beste tip om beter met skyscanner te werken. Want je moet ook goed kijken wat er juist in de prijs zit. Want soms vind je tickets die wel 200 euro goedkoper zijn dan bij de concurrentie maar dan moet je 3 keer overstappen in plaats van een rechtstreekse vlucht. En dat is volgens ons ook niet de bedoeling.

Beter werken met skyscanner, hoe doe jij dat?

Dit was onze lijst met tips om beter met skyscanner te werken. Misschien heb jij ook nog tips voor ons? Dan horen we dat graag zodat we onze lijst kunnen updaten en ook deze tips zelf gebruiken.

Ben je op zoek naar meer reistips? Kijk dan zeker eens bij al onze andere reistips om onze blog.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles