Travel Reasons logo

Budget

3 Maanden op reis – De balans in cijfers

3 Maanden op reis

De cijfers

We zijn net terug van 3 maanden intensief reizen doorheen Mexico en Amerika. Uiteraard is zo’nwereldreis een hele onderneming en brengt dit ook wel een aantal cijfers met zich mee. Ben je benieuwd welke waanzinnige cijfers zo’n reis met zich mee brengt? Wil je weten hoeveel vliegtuigen we in totaal opgestapt zijn? Ontdek hier wat de balans in cijfers is van onze 3 maanden op reis.

2 landen

Hoewel we ‘maar’ 2 verschillende landen bezochten, noemen we dit toch een wereldreis. We hebben een groot deel van de wereld gezien aangezien deze 2 landen, Mexico en Amerika, enorm groot zijn! Zowel Mexico als Amerika tellen gigantisch veel mooie plekken en die wilden we heel graag ontdekken. En dat is ons gelukt! We hebben een groot deel van deze 2 mooie landen gezien. Onze 3 maanden op reis waren schitterend.

3 talen

In totaal van onze reis hebben we ons beholpen in 3 vreemde talen. Dit was voornamelijk Engels, maar we hebben ook Spaans en af en toe Frans gesproken. Als je op wereldreis vertrekt, is het handig om een aantal basiswoorden en -zinnen te leren en/of een woordenboek mee te nemen.

20 bestemmingen

Onze wereldreis telde maar liefst 20 bestemmingen in totaal. Dit zijn 20 plaatsen waar we geweest zijn. In totaal zijn we op 13 van deze 20 plaatsen ook effectief verbleven. De overige 7 bestemmingenwaren plaatsen waar we maximum één dag waren. Bij de (meeste) andere bestemmingen verbleven we minimum één week.

Mexico strand
3 Maanden op reis – De balans in cijfers

10 vluchten

Omdat we in Mexico en Amerika zaten, en niet Europa, hebben wij veel afstanden overbrugd met het vliegtuig. Met de auto waren de meeste afstanden gewoonweg te ver uit elkaar en niet haalbaar om in korte tijd te overbruggen. In totaal hebben we exact 10 vluchten genomen! Dat is bijna iedere week één vlucht. De rest van de afstanden deden we met het openbaar vervoer zoals de trein, de bus en ook af en toe een taxi.

276 maaltijden

Eten is een basisbehoefte waar je tijdens de budgetplanning van een wereldreis zeker rekening mee moet houden. In sommige landen is eten véél goedkoper dan in andere landen. Bij ons was eten in Mexicoeen stuk goedkoper dan eten in Amerika. In totaal aten we ieder 276 volledige maaltijden. Dat komt neer op 3x/dag eten. Uiteraard kwamen daar af en toe ook nog tussendoortjes bij. Dit lijkt een gigantisch getal achteraf bekeken, maar het is beter dat je er op voorhand rekening mee houdt voor je volgende avontuur. Voldoende centjes voor beschikbaar houden dus want je kan nu eenmaal niet zonder eten!

215 liter water

Naast eten, is ook drinken essentieel voor je lichaam. Misschien nog wel belangrijker en zeker in zuiderse landen! In totaal dronken wij per persoon ongeveer zo’n 215 liter water gedurende deze 3 maanden reizen. Dat komt neer op tussen de 2 en 3 liter water per dag. En dat heb je nodig! Tijdens alle vluchten dronken wij meer omdat je snel uitdroogt in de lucht. Ook tijdens wandelingen bij 30 graden en meer, verloren we veel vocht dat we terug nodig hadden. Ook tijdens een onverwachte ziekte, kan je meer nood hebben aan extra water. Dit is zeker een belangrijk onderdeel van onze uiteindelijke balans!

74 Corona’s

Corona is het bier dat je overal in Mexico kon vinden. Wij dronken dit niet iedere dag, maar het kon evengoed zijn dat we er twee op één dag dronken. In totaal dronken wij ongeveer 74 Corona’s in onze 3 maanden reizen. Wat nog niets is in vergelijking met sommige Mexicaanse inwoners. Zij kunnen er gemakkelijk 10 drinken zonder ook maar iets te voelen. Wist je dat sommige Mexicanen zelfs nog tomatensap of salsa aan hun bier toevoegen? Wij hebben het geprobeerd en het klinkt erger dan het smaakt!

6 flessen zonnecrème

In Mexico hebben we heel wat zon gezien, maar ook in Amerika was het op sommige plekken soms erg zonnig. Zonnecrème hadden we dus zeker nodig tijdens onze reis! We namen op voorhand al 3 flessen mee, maar hebben er op onze reis zelf ook nog 3 moeten kopen. Dit maakt een totaal van 6 flessen zonnecrème voor onze gehele reis! Oftewel 3 flessen zonnecrème/persoon. Verbranden hebben we niet gedaan.

70 kg bagage

Met twee koffers van ieder 20 kg en één handbagage van 10 kg, gingen we in maart richting Cancun. Dit is 50 kg in totaal aan bagage. Maar we kwamen terug naar België met 20 kg extra aan bagage! Een nieuwe koffer met 20 kg extra spullen stak mee de grens over. Wat 70 kg aan bagage in totaal maakt!

1000 herinneringen

Wat ons het meeste is bijgebleven van onze hele reis, zijn uiteraard de vele mooie herinneringen. Als we ze zouden optellen zouden we er minstens 1000 hebben. Een reis om nooit meer te vergeten! Dit was onze balans, hopelijk heb je er iets aan.

3 maanden op reis

Volg je ons al op Facebook? Hier kan je als eerste onze nieuwe berichten en reistips lezen over onder andere onze 3 maanden op reis! Binnenkort lanceren we weer heel wat nieuwe reistips om jouw (zomer)vakantie nog een stukje aangenamer en beter te maken.

Ben je benieuwd wat onze wereldreis in totaal gekost heeft? Dat kan je hier volgende week vrijdag lezen! Tot dan!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles