Travel Reasons logo

Mexico

10 Eigenaardigheden uit Mexico die je nog niet kent

Eigenaardigheden

Mexico

Na onze rondreis in Mexico hebben we een aantal opmerkelijke zaken gezien die je wellicht enkel in Mexico tegen komt. Het zijn zonder twijfel eigenaardigheden die jij nog niet wist over dit land. Leer ze kennen en dan ben jij nog meer voorbereid als je ooit naar Mexico gaat. Hier zijn de eigenaardigheden uit Mexico.

1 Gratis dokter

Hoewel het niet leuk was, is Sigrid ziek geworden op deze reis. Als je ziek bent op reis dan leer je een land ook nog eens op vlak van gezondheidszorg goed kennen. We zijn dus (verschillende keren) naar de dokter geweest en dit was telkens gratis indien de dokterspraktijk bij een apotheker was. Zo kan je gratis je voorschrift voor medicatie gaan halen als je de medicatie dan bij die apotheker koopt. Iets wat bij ons helemaal anders is.

2 Geen bijsluiter

Er is nog iets dat over de gezondheidszorg in Mexico gezegd kan worden. Hoewel we altijd goed geholpen zijn in in de ‘keuze’ van medicatie, heeft geen enkel medicijn een bijsluiter in de verpakking zitten. Iets wat bij ons ondenkbaar is. Wij wilden bijvoorbeeld controleren of in de antibiotica die Sigrid moest nemen geen penicilline zat (Sigrid is hier erg allergisch voor!) maar dat ging dus niet. We moesten op het oordeel van de dokter vertrouwen. Het is dus zeker aangewezen om meermaals te herhalen (in het Spaans!) waarvoor je allergisch bent zodat de dokter hier rekening mee houdt. Als je het medicijn koopt, kan je het immers zelf niet echt meer controleren. Deze behoort dus zeker tot de eigenaardigheden uit Mexico.

3 Sigaretten

Wat wij ook heel opvallend en vreemd vonden in Mexico, is dat sigaretten te koop zijn bij de apotheker. In België gaat men naar de apotheker voor medicijnen om te genezen, en is het ondenkbaar daar sigaretten aan te treffen. Maar in Mexico is het heel gewoon om je sigaretten bij de apotheker te kopen. In Mexico zijn er ook veel rokers en, na gesproken te hebben met een Mexicaanse vriend, is het voor hen ook normaal om te roken. Zij zien er niet erg veel kwaad in.

Eigenaardigheden uit Mexico
Mexico strand

4 Rivaliteit

Hoewel Mexicanen erg spontane en hartelijke mensen zijn, zijn ze dat minder voor Amerikanen. Begrijpelijk ook, als je de president als voorbeeld neemt voor alle Amerikanen. Veel Mexicanen waren een beetje terughoudend als we ze aanspraken, maar eens ze wisten dat wij Europeanen waren en geen Amerikanen, dan werden ze een stuk spontaner. Er zijn ook heel wat Mexicanen die hun haat tegen Amerika en hun president gewoon uitspreken. Voorstanders van Trump kunnen wel eens problemen krijgen.

5 Corona Light

Als er één biermerk is dat je overal in Mexico tegen komt, is het wel Corona. Vooral in blik is dit drankje erg populair. Bij ons is enkel de variant in glazen flesjes te koop. Als je goed kijkt, valt het ook op dat er vooral Corona Light te koop staat in de winkels in Mexico. Waarom dat is, weten we niet. Wellicht is het gewoon een kwestie van smaak. Ook zie je in Mexico Coronita’s, dit is de kleine versie (21cl) van Corona. In België hebben we dat niet, tot zover wij weten.

6 Ontbijt

Het ontbijt is bij ons zoals ze zeggen “de belangrijkste maaltijd van de dag”. In Mexico denken ze daar duidelijk anders over. Ontbijten doet niet iedereen. De meeste Mexicanen eten rond 11 uur ontbijt + middageten. Hoe later ze eten, hoe beter ze dat lijken te vinden. Ook ’s avonds eten Mexicanen vaak laat. Het viel ons ook op dat Mexicanen meerdere keren en vaker eten dan wij, maar wel telkens kleinere porties.

7 Supermarkt

Het ontbijt is bij ons zoals ze zeggen “de belangrijkste maaltijd van de dag”. In Mexico denken ze daar duidelijk anders over. Ontbijten doet niet iedereen. De meeste Mexicanen eten rond 11 uur ontbijt + middageten. Hoe later ze eten, hoe beter ze dat lijken te vinden. Ook ’s avonds eten Mexicanen vaak laat. Het viel ons ook op dat Mexicanen meerdere keren en vaker eten dan wij, maar wel telkens kleinere porties.
rare vogels Mexico

8 Leguanen

Bij ons in België zie je vaak katten, eekhoorns, egels of soms loslopende kippen op straat lopen. In Mexico zie je dit niet, maar zie je vooral leguanen op straat en dat is soms even schrikken. Deze dieren zijn, na een grondige navraag bij verschillende Mexicanen, niet echt gevaarlijk maar ze zijn wel groot en indrukwekkend. Je kan ze best gewoon met rust laten en niet te dichtbij komen, want dan kunnen ze bang krijgen. In de meeste gevallen zullen ze gewoon weglopen als je te dichtbij komt maar je weet nooit echt hoe dieren zullen reageren bij angst. Schrik dus niet als je een leguaan gewoon op straat tegen komt. Meestal zitten ze op een muurtje en nemen ze de kleur van de muur aan. Wees dan verwonderd, want het zijn bijzondere dieren.

9 Deuren open

Nog iets opvallend in Mexico en iets dat bij ons ondenkbaar is, is dat bijna alle voordeuren van de huizen open staan. Bij het gezin in Cancun waar wij logeerden, was de voordeur nooit op slot. Iedereen kon er in principe gewoon naar binnen lopen, maar Mexicanen doen dat gewoonweg niet. Er heerst veel respect (veel meer dan bij ons) voor elkaars eigendommen. Wel zijn de meeste huizen omgeven door een hek of is er een bewaker van de wijk die een bareel voor je opent als je met je auto wil binnen rijden in de wijk. Maar toch is het er over het algemeen rustig en loop je niet zomaar elkaars huis binnen. Stelen wordt er ook als een enorme zonde gezien en is dus not done.

10 Strand

Het laatste merkwaardige ding in Mexico heeft te maken met het strand. Mexicanen houden er natuurlijk van om op hun prachtige stranden te relaxen. Toch doen ze dat op een heel andere manier dan wij. Mexicanen vinden het leuk om op een overvol strand dichtbij elkaar te zitten. Hoe drukker, hoe liever ze het hebben. En zelfs met deze drukte, vinden ze het niet erg om ook nog eens (luide) muziek op te zetten. Dit is wat veel Mexicanen gezellig vinden en iets dat wij liever mijden. Maar na het zelf ervaren te hebben met onze Mexicaanse vrienden, moeten we toegeven dat het gezelliger was dan we aanvankelijk dachten. Zo dit was de laatste van onze lijst met eigenaardigheden uit Mexico. Hopelijk had je er iets aan.

Kende jij deze eigenaardigheden uit Mexico?

Kende jij al één van deze 10 eigenaardigheden uit Mexico? Welke heeft je het meest verbaasd? Laat het weten via de comments of op onze Facebookpagina! Volgende week geven we je 10 eigenaardigheden uit Amerika. En dat zijn er soms heel erg speciale! Het is er werkelijk een andere wereld. Tot dan!

Categories

Uistappen

Follow us

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles