Travel Reasons logo

Jamaica

Wat te doen in Montego Bay?

Wat te doen in

Montego Bay

Hoewel er in Montego Bay zelf niet zo heel erg veel te doen en te zien is, kan je vanuit dit stukje paradijs in Jamaica wel enkele leuke uitstappen maken. Deze uitstappen hebben we hier op een rijtje gezet. Veel plezier met deze “Wat te doen in Montego Bay”.

1 Dunn’s River & Falls

De meest geboekte uitstap vanuit Montego Bay is ongetwijfeld Dunn’s River & Falls. Dit is een prachtige waterval die je kan beklimmen. Helaas kan je deze beklimming alleen met een gids (die een grote fooi aan het einde van de wandeling verwacht) maken en meestal ook enkel in groep. Waterschoenen zijn verplicht dus neem ze zeker op voorhand mee, anders moet je ze ter plaatse kopen (dit kost ongeveer 10 euro/paar). Deze plek is gekend onder de toeristen dus verwacht je zeker aan massa-toerisme. Voor ons was dit een ervaring maar de uitbuiting van de natuur om er zoveel mogelijk aan te verdienen maakte deze trip helaas wat minder. Je kan deze tour boeken met een organisatie, maar zelf plannen gaat goedkoper zijn en je gaat meer tijd krijgen op de site zelf. De Dunn’s River & Falls zijn gemakkelijk te bereiken met de Viazul-bussen. Dit is ongeveer een uurtje rijden.

2 Raften op een bamboevlot

Eén van onze favoriete uitstappen in Montego Bay was ongetwijfeld het raften op een bamboevlot doorheen de prachtige natuur. In deze tocht krijg je een persoonlijke gids die tevens ook de kapitein is van je vlot. Hij leidt je door de jungle van Jamaica op een ecologische manier. Een zeer mooie, verantwoorde trip waarbij je ook veel bijleert over de band tussen de natuur en lokale bevolking. Het raften zelf is heel kalm en rustig, helemaal niet avontuurlijk of erg actief. Het is dus voor iedereen geschikt. Je kan deze unieke uitstap in je hotel boeken of online via websites als GetYourGide. De kost van deze uitstap zit tussen de 40 en 60 euro, naargelang waar je deze tour boekt.

3 Bioluminescent Lagoon boottocht

Deze bioluminescente lagune wordt bewoond door microscopische organismen die een helder blauw licht uitstralen wanneer je in het water beweegt. Dit zorgt voor een enorm lichtspektakel bij nacht. Deze tochten, die je gemakkelijk online kan boeken voor 45 euro per persoon (transfer van en naar hotel inbegrepen), zijn echt heel indrukwekkend en speciaal om eens meegemaakt te hebben. Tip: boek dit enkel bij goed weer.

Bamboe rafting
Bryan en Sigird

4 Bob Marley roots tour

Wie aan Jamaica denkt, denkt automatisch aan de koning van de reggae: Bob Marley. Je kan er dan ook een tour doen die je langs alle belangrijke plekken van deze legende brengt. Langs zijn huis, geboorteplaats en zijn opnamestudio’s. Wij deden deze uitstap niet door tijdsgebrek maar bij een volgend bezoek staat dit zeker op de planning. Deze uitstap is online te boeken en je betaalt er ongeveer 80 euro voor.

5 Black River Safari Tour

Wil je wat avontuur en hou je van een kleine safari? Dan is deze uitstap vanuit Montego Bay echt iets voor jou! Want in deze bootsafari ga je op zoek naar krokodillen. En kan je ze zelfs eten geven. Bijkomstig kan je ook genieten van de variëteit aan beplantingen aan de oevers van de rivier. Zeer aangenaam en boeiend! Je kan deze tours boeken in bijna elk hotel (ook al verblijf je daar niet) of online. De prijzen voor deze uitstap variëren van 60 tot 100 euro/persoon. Naar onze mening is deze prijs wat hoog voor wat je er voor in de plaats krijgt.

6 Blue Hole en Secret Falls

Een iets minder bezochte waterval die heel mooi is, is de Secret Falls. Het voordeel van deze waterval is dat je deze ook kan bezoeken zonder een gids. De watervallen zijn wel gemaakt voor actie, met vele beklimmingen en afsprongen die je kan maken (waterschoenen aangeraden!). Na deze watervallen kan je ook Blue Hole bezoeken. Dit is een prachtige kleine lagune waar de Secret Falls in uitmonden. Het water is er spectaculair felblauw wat je bijna nergens anders zal terugvinden. Deze plek kan je alleen bezoeken met een gids en ook een camera meenemen is verboden. Hiermee willen ze vermijden dat je zelf foto’s gaat maken en zij zo geld verdienen aan het maken van foto’s van jou met hun eigen camera. Toch is dit een prachtige plek die je niet mag missen bij een bezoek aan Jamaica. Je kan deze watervallen bezoeken met een tour of je kan dit zelf boeken met een taxi. Wat aan te raden is, aangezien je met een tour te weinig tijd krijgt op deze prachtige locatie.

wat te doen jamaica ocho
ocho rios Montego Bay

7 Falmouth

Op 35 kilometer van Montego Bay kan je het gezellige stadje Falmouth terugvinden. In dit stadje kan je nog enkele goed bewaarde oudere huizen van een eeuw geleden terugvinden. Iets wat voor een hele leuke vibe kan zorgen. Dit stadje is wel te klein om een volledige dag rond te hangen. Je kan daarom een uitstap aan dit leuke stadje combineren met een bezoek aan Good Hope. Een mooie oude plantage die gerestaureerd is.

8 Croydon Plantation

Bij Croydon Plantation kan je een plantage van koffie en ananas op ongeveer een uurtje rijden van Montego Bay terugvinden. Deze plantage, die in de bergen gelegen is, is tevens ook de geboorteplaats van de nationale held: Same Sharpe. Een man die tegen de slavernij inging. Op deze plantage maak je dus kennis met de lokale bevolking en de manier van werken en kom je er iets meer te weten over de geschiedenis van dit land. Meer te weten komen over deze plantage kan hier.

9 Rick’s Café + Negril Beach

Een uitstap naar het bekende Rick’s Café mag natuurlijk ook niet ontbreken bij een bezoek aan dit land. Naast het lekkere eten en de heerlijke cocktails kan je hier ook van kliffen springen op ongeziene hoogtes. Geen zin in al dat avontuur? Dan kan je gerust ook kijken naar enkele shows en genieten van het mooie uitzicht. Vooral de zonsondergang meepakken is een aanrader! Ben je dan toch in deze regio, dan kan je ook meteen Negril Beach bezoeken. Dit is een aangenaam strand waar je bij verschillende hotels of privéstranden een stoel kan huren voor ongeveer 5 euro/persoon. Je kan deze plekken het best bezoeken met een taxi die je voor een dag huurt. De gemiddelde prijs hiervoor is 100 euro. Deze uitstap is ook haalbaar met de Viazul-bus.

10 Avontuur in Montego Bay

In de regio van Montego Bay kan je heel wat avontuurlijke dingen terugvinden. Zo kan je met een quad gaan rijden of ziplinen. Of misschien ga je wel op een catamaran de zee op? Voldoende avontuurlijke keuzes. Deze leuke uitstappen kan je boeken in bijna alle hotels op het eiland. Ook al ben je zelf geen gast van dat hotel.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles