Travel Reasons logo

Jamaica

Beste reistijd Jamaica: weer, klimaat en drukte

Beste reistijd

Jamaica

Wat is de beste reistijd voor Jamaica? Dat is afhankelijk van wat je er wilt gaan doen en naar welke plek je precies gaat! Misschien is dit niet het eerste land waar je aan denkt bij het plannen van een vakantie. Toch reizen steeds meer mensen af naar het prachtige Jamaica. En dat is niet zo gek. Het land staat onder andere bekend om de heerlijke rum, reggae en schitterende tropische stranden. Staat er een reis naar Jamaica op de planning? Lees snel verder om erachter te komen wat de beste reistijd is.

Op Jamaica is het het hele jaar door lekker warm. Wat dat betreft kun je dus eigenlijk altijd wel op vakantie naar dit mooie eiland. Toch zijn bepaalde periodes geschikter dan anderen, aangezien Jamaica naast een droog seizoen ook een regenseizoen kent. Houdt er daarnaast rekening mee dat het tijdens sommige maanden drukker is dan tijdens de rest van het jaar. 

Beste reistijd Jamaica
beste reistijd Jamaica

De temperatuur op Jamaica

Het tropische klimaat van Jamaica zorgt gedurende het hele jaar voor warme temperaturen. De zon schijnt er echter niet altijd even fel. Vooral tussen 12:00 en 14:00 uur kan het erg heet zijn op het eiland. Tijdens het regenseizoen is het het warmst; de gemiddelde temperatuur bedraagt dan maximaal 30 graden. In het droogseizoen is het daarentegen gemiddeld 28 graden.

Vermijdt het regenseizoen

De hoeveelheid neerslag in Jamaica kan verschillen per maand, maar ook per locatie. Wil je lekker op het strand liggen tijdens je verblijf op Jamaica? Dan kun je het beste de maanden mei tot en met juni en september tot en met november vermijden. Tijdens deze periodes valt namelijk de meeste regen. In sommige delen van Jamaica valt er meer neerslag dan in andere. De hoofdstad van Jamaica, Kingston, behoort tot de wat drogere plaatsen. Het district Portland is daarentegen de natste bestemming. 

Strandvakanties en rondtrekken

Als je van strandvakanties houdt, is de beste reistijd voor Jamaica vooral de maanden februari en maart. In januari en april kun je er vaak ook prima op het strand liggen, maar over het algemeen valt er in deze maanden iets meer regen. Wil je graag rondtrekken door Jamaica? Dan kun je dit het beste doen in de maanden tussen december en april. Van december tot en met april heb je de grootste kans op een strakke blauwe lucht en weinig neerslag. 

Beste reistijd Jamaica: Drukte

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Jamaica doen dit tijdens de drogere perioden, in het hoogseizoen. Het hoogseizoen op Jamaica loopt tussen december en april. Houdt er rekening mee dat in deze periode de prijzen van restaurants, cafés en hotels worden verhoogd. Vooral rond Kerst en met Pasen is het erg druk op het eiland. Ben je van plan om veel rond te trekken en alle hoogtepunten van dit unieke eiland te ontdekken? Dan kun je wellicht beter buiten het hoogseizoen op vakantie gaan naar Jamaica. Op die manier kun je in alle rust het eiland verkennen!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles