Travel Reasons logo

Cuba

Wat te doen in Havana?

Wat te doen in

Havana

Hoewel Havana ons misschien een beetje teleurstelde is er in deze stad toch nog wel wat te doen. Maar met 5 dagen in Havana zelf, heb je deze stad wel gezien. Wat je in de hoofdstad van Cuba allemaal moet zien, lees je in deze wat te doen in Havana.

1 Havana door met een Oldtimer

Bij een bezoek aan Havana mag een rondrit met een oldtimer natuurlijk niet ontbreken. Je kan deze op voorhand boeken of je kan één van de talrijke taxichauffeurs aanspreken en vragen om een rondleiding. Die eerste optie zal je ongeveer 50 euro kosten terwijl die tweede optie je na goed onderhandelen maximum 25 euro mag kosten. Het enige nadeel dat je dan hebt is dat je geen exacte planning hebt, bij een geplande tour is dit wel.

2 Habana Vieja / Old Havana

Havana is eigenlijk ingedeeld in 3 wijken. Centro Habana, Vedado en de belangrijkste voor toeristen: Habana Vieja of anders genoemd Old Havana. In deze wijk vind je enkele van de mooiste koloniale gebouwen terug en kan je genieten van een heerlijke moijto op een van de talrijke gezellige pleinen. Neem op warme dagen wel genoeg water mee op je trip. De temperatuur kan hier namelijk heel hard oplopen. Je kan een bezoek aan deze wijk het best beginnen op Plaza de Armas en eindigen in Parque Central. Voor een goede oriëntatie zonder internet kan je best de app Maps.Me gebruiken.

3 Vallei van Vinales

Hoewel een daguitstap naar de prachtige Vallei van Vinales misschien wat kort is, is dit zeker wel aan te raden (tenzij je tijd hebt voor meerdere dagen). Want dit stukje natuur dat uitgeroepen in tot nationaal monument in Cuba is werkelijk prachtig. En naast de prachtige natuur kan je er ook nog eens de beste tabak ter wereld terugvinden. Je kan een tour naar deze Vallei online boeken of in één van de betere hotels in Havana. Voor een groepstour betaal je ongeveer 120 euro en bij een privé-tour betaal je het dubbele.

Havana en oldtimers
Wat te doen in Havana? Oldtimers

4 Aan het strand liggen in Varadero

Wil je eens een dagje ontspannen aan een prachtige blauwe zee? Dan is een uitstap naar Varadero zeker een must do! Hier vind je één van de mooiste stranden ter wereld terug. Varadero ligt ongeveer op 1 uur en een kwartier rijden met de wagen en op 2 uur rijden met de bus. Deze reis met de bus maken is echter wel goedkoper. Voor deze trip gebruik je best de Viazul bussen (boek deze tijdig!).

5 Cabaret Tropicana

Een bezoek aan het Cabaret Tropicana mag niet aan je lijstje ontbreken als van dans en cultuur houdt. Want in deze authentieke Cubaanse show krijg je beiden te zien. Je leert ook veel bij over de rijke danscultuur van dit land. Deze show is echter niet zo goedkoop, want voor het goedkoopste ticket betaal je 75 euro en voor het duurste 95 euro. Ook dineren bij deze show is mogelijk, maar dan betaal je daar wel 20 euro extra voor.

6 Moijto drinken in Hotel national de Cuba

Genieten van een heerlijke moijto hoort er in Cuba natuurlijk ook bij. Je kan deze zowat overal in Havana terugvinden. Maar de beste plek om een moijto de drinken is naar onze mening in de bar van het Hotel National de Cuba. Hier kan je een maffia moijto drinken. De beste die je zal vinden in Cuba. Daarnaast treed je in dit hotel ook in de voetsporen van enkele bekende gezichten zoals Johny Depp en Churchil.

7 Malécon

De volgende in de lijst wat te doen in Havana is de Malécon. Dit is een lange dijk langs het water die door alle locals wordt aangeraden. En hoewel deze dijk er met zonsondergang prachtig uit ziet, stoort het ons wel wat dat de Malécon gelegen is aan een drukke weg. Dus echt heel rustig is deze plek niet. Breng je niet zoveel tijd door in Havana? Dan skip je deze uitstap beter.

Capitool van havana
Hoofdstad Cuba

8 Parque Almendares

Ben je zoals ons de drukte van een stad als Havana snel beu? Dan is Parque Almendares echt een plek waar je aan de drukte kan ontsnappen. Want in dit mooie, groene park kom je echt tot rust. Mede door zijn gevarieerde en schitterende beplanting en door een rustgevend beekje dat door het park loopt. Je kan deze plek het best bereiken met een taxi. Je hoeft geen inkom te betalen voor Parque Almendares. Zeker een aanrader in deze lijst met wat te doen in Havana. Het is een verborgen parel.

9 Musea bezoeken

Eén van de talrijke musea bezoeken in Havana behoort ook tot de mogelijkheden bij een bezoek aan Havana. Zo kan je een bezoek brengen aan Museo de la Ciudad, Museo de la Revolución, Museum of the City en nog vele andere musea. Wijzelf hebben geen enkel museum gedaan, omdat wij van verschillende mensen hebben gehoord dat deze musea niet altijd de moeite zijn.

10 Plaza de la Revolución

De laatste in deze lijst met wat te doen in Havana is er meteen eentje met een historische waarde. Want op Plaza de la Revolución was het Fidel Castro die de menigte toesprak. Het communisme straalt er op dit plein dan ook vanaf. Wat een heel vreemd gevoel kan geven. Maar je moet het gezien hebben.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles