Travel Reasons logo

Cuba

Het klimaat in Cuba

Het klimaat in

Cuba

Als je ergens op vakantie gaat dan is het altijd handig om te weten wat voor weer je in het gebied hebt. Zo weet je ongeveer wat voor kleding je mee moet nemen en wat voor activiteiten je kunt plannen. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op jouw vakantie hebben wij alles wat je wilt weten over het klimaat van Cuba op een rijtje gezet. 

Het klimaat van Cuba wordt tropisch genoemd. Het is mede daarom niet voor niets een druk bezochte vakantiebestemming. De maximumtemperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25 en 34 graden, waarbij het in de zomer natuurlijk wat warmer is. Door de noordoostelijke wind die er staat kan het in de wintermaanden ook af en toe fris zijn. 

Klimaat in Cuba - stadscentrum
Gebouwen in Havana

Het winterseizoen

De winter is iets milder maar heeft nog steeds een prima klimaat voor vakantiegangers. Je zou zelfs beargumenteren dat de winter beter is om op vakantie te gaan in Cuba. De temperaturen liggen dan rond de 25 graden en het is geen regenseizoen dus je zal nog meer van de zon kunnen genieten. Ook koelt het in de avonden wat meer af, wat ook aangenaam kan zijn. 

Het zomerseizoen

In de zomermaanden kan het er vrij vochtig worden en hierdoor benauwd aanvoelen. Langs de noordkust is dit minder aangezien de wind van de zee de luchtvochtigheid hier een stuk omlaag kan helpen. 

Wel is de zomer ook het regenseizoen. Al is het geen enorm heftig regenseizoen dat ze in Cuba kennen. Qua dagen is gemiddeld de helft van de dagen gevuld met neerslag waarbij je een paar buien in de namiddag en avond mag verwachten. Je kunt nog steeds genieten van een vakantie ondanks dat het regenseizoen is. 

Een groter probleem van de zomer is waarschijnlijk dat het orkaanseizoen is. Cuba is geen land dat enorm veel orkanen kent maar gemiddeld zijn er elk seizoen toch 1 of 2 die het land binnenkomen. De zuidkust en het zuidoosten krijgen het vaakst te maken met orkanen. De orkanen zijn geen reden om niet op vakantie te gaan naar Cuba maar houdt er rekening mee dat het kan gebeuren. 

De UV-index in Cuba ligt gemiddeld gezien erg hoog. Houdt hier rekening mee en zorg ervoor dat je altijd goed ingesmeerd bent. Zelfs als het bewolkt is kun je in Cuba snel verbranden. Genoeg zonnebrand met een hoge factor is dus essentieel om mee te nemen als je hier op vakantie gaat.

Cuba heeft het perfecte klimaat voor een tropische vakantie, of je nu in de zomer of in de winter weg wilt. In de zomer is het belangrijk om voorbereid te zijn op de regen maar ook op de felle zon. Op die manier heb je de vakantie van je leven. 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles