Travel Reasons logo

Bahama’s

Wat te doen in Nassau?

Wat te doen in

Nassau

De Bahama’s is een prachtige bestemming. Helaas heeft deze bestemming één groot nadeel: de prijs. En dan hebben we het niet alleen over de accommodatie. Want ook een uitstap in dit paradijs zal je veel geld kosten. Toch deden wij een paar leuke uitstapjes vanuit het hoofdeiland Nassau. Deze uitstapjes delen we graag met jullie.

1 Downtown Nassau

Hoewel downtown Nassau misschien niet zo heel veel voorstelt kan dit toch een leuke uitstap zijn. Hier zijn namelijk enkele (toeristische) winkels waar je een leuk souvenir kan kopen. Let wel op, deze buurt is gezellig maar zeer toeristisch. En dat komt dan vooral door de vele cruiseschepen die aanmeren op deze plek. Je kan downtown bezoeken met een taxi of je neemt één van de lokale bussen. Voor deze bus, ook wel eens Jitney genoemd, betaal je 2 dollar per rit.

2 De varkens van Exuma beach

Exuma Beach is de plek waar je de zwemmende varkentjes kan aanschouwen. Maar helaas is deze uitstap vanuit Nassau heel duur. Zo betaal je voor een begeleide dagtour ongeveer 350 euro per persoon. En helaas is dat momenteel ook de enige manier om vanuit Nassau deze varkentjes te bezoeken. Beslis je toch deze tour te maken? Verwacht er dan niet te veel van. Volgens bronnen bijten de varkens soms.

3 Wateractiviteiten

Zoals bijna in elke toeristische regio aan de kust kan je ook hier een heel aanbod aan wateractiviteiten terugvinden. Zo kan je er paddelen, kajakken, jetskiën en zelfs waterskiën. Deze wateractiviteiten zijn ook niet zo goedkoop, zo betaal je voor een halfuur op de jetski al gemakkelijk 120 euro. In sommige hotels krijg je wel een gratis kajak en paddelboard tot je beschikking.

Downtown Nassau
Baha Mar Hotel

4 Aquaventure Oasis in Atlantis

Met Aquaventure Oasis in Atlantis beschikt Nassau ook over een echt waterpretpark. Dit zwemparadijs, gelegen aan het Atlantis Hotel, is een daguitstap waard. Met meer dan 9 glijbanen, 2 river rides en een groot aanbod aan zwembaden. Ook hier is de prijs helaas niet min. Je betaalt namelijk 168 dollar voor een dagticket en 102 dollar voor een kind jonger dan 12 jaar. Verblijf je in dit hotel, dan kan je wel gratis gebruik maken van de faciliteiten.

5 Snorkeltour

Een snorkeltour is een veel voorkomende en ook betaalbare uitstap in Nassau. In de meeste gevallen ga je met een catamaran op zee en mag je een uurtje gaan snorkelen boven enkele prachtige riffen. Helaas hebben wij ervaren dat dit niet helemaal zonder gevaar is. Natuurlijk ligt de keuze helemaal bij jou. Voor een halve dag snorkelen betaal je ongeveer 80 euro per persoon. Drank is inbegrepen.

6 Rum tour

Zoals bijna op elk eiland in de Caribbean, heeft ook hier rum een belangrijk aandeel. In de rum-tour kom je langs alle belangrijke plaatsen die te maken hebben met het maken van deze alcoholische drank. Zorg wel dat je genoeg gegeten hebt voor deze tour, want je zal namelijk op verschillende plekken kunnen proeven. Je kan deze tour online of in je hotel boeken. De prijzen van deze tours verschillen van dag tot dag. De goedkoopste dagen zijn de dagen dat er geen cruiseschip aanmeert (al zijn deze dagen tegenwoordig zeldzaam).

7 Ontspannen aan het zwembad of strand

Als je een hotel boekt in Nassau dan heb je ook bijna 90 procent kans op een zwembad aan je hotel. Gebruik maken van het zwembad en relaxen is dan ook één van de activiteiten in de Bahama’s. Ben je het zwembad beu? Dan kan je ook één van de parelwitte stranden bezoeken. Dit klinkt misschien een simpele tip, maar dit is dan ook de hoofdactiviteit van de Bahama’s.

Wat te doen in Nassau
Budget bahamas strand

8 Gokken in een casino

De grote hotels in Nassau kan je eigenlijk vergelijken met de grote hotels in Las Vegas. Je kan er  hevig gokken. Iets wat leuk is zolang je een vast budget hebt waar je niet over gaat. Voor ons was dit een leuke vaste avondactiviteit. Je kan je in het Grand Hyatt Bahamar Resort zelfs gratis inschrijven voor het spaarprogramma waarbij je dan 50 dollar aan gokcredits krijgt. Normaal gezien is dit voldoende voor wat plezier bij een verblijf van een week.

9 Kookles met de locals

Hou je van koken of wil je in contact komen met de lokale bevolking? Dan is dit een uitstap dat je absoluut niet mag missen. Want in deze begeleide tour van 3 uur zal je bij een local thuis een lokaal gerecht leren maken. Vaak is dit een gerecht met vis of een dessert. Smullen verzekerd! Ook deze tour is zoals alles in de Bahama’s niet goedkoop. Je betaalt voor zo’n tour ongeveer 112 euro per persoon. Je kan deze tour boeken via getyourgide of je kan eens informeren in je hotel (niet elk hotel biedt dit aan).

10 Ga eiland hoppen

De Bahama’s zijn natuurlijk veel groter dan Nassau alleen. Eiland hoppen naar één van de nabijgelegen eilanden is dus zeker een must do. Je kan een tour boeken in je hotel. Maar je kan ook downtown gaan kijken naar de plaatselijke ferry’s. Vanuit Nassau wordt er vooral naar Rose Island en Paradise Island gevaren (deze zijn ook redelijk betaalbaar). Wil je al wat verder gaan, naar bijvoorbeeld Grand Bahama, dan betaal je  meer. Ook kan je naar een privé-eiland gebracht worden, maar de prijzen voor zo’n trip starten pas vanaf 250 euro per persoon.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles