Travel Reasons logo

Bahama’s

Documenten voor de Bahama's

Documenten

Bahama's

De Bahama’s liggen buiten Europa dus als Europeaan heb je  wel wat documenten voor de Bahama’s nodig. Wij lijsten ze allemaal even voor je op. 

Internationaal Paspoort

Voor de Bahama’s heb je een internationaal paspoort nodig aangezien dit land in een ander continent (Noord-Amerika) gelegen is. Dit paspoort vraag je bij het gemeentehuis van je woonplaats aan. Vraag dit paspoort tijdig aan want de verwerking kost minstens 5 werkdagen en je zal er 35 euro voor moeten betalen. Ben je dit toch vergeten, dan kan je een spoedprocedure volgen zodat je deze sneller hebt. De spoedprocedure kost je wel 210 euro. Een stempel in je paspoort van Israel is geen enkel probleem! (voor reizen naar de USA is dit wel een probleem)

documenten bahama's
hotel Bahama's mar

Visum

Een visum heb je in de Bahama’s niet nodig. Tenzij je van plan bent hier langer te verblijven dan 8 maanden. Wel moet je in het bezit zijn van een bewijs dat je genoeg financiële middelen hebt om in het land te verblijven. Daarnaast moet je ook al in het bezit zijn van je retourticket of een vlucht geboekt hebben naar een ander land. Ook het bewijs van de geboekte accommodatie kan soms gevraagd worden. 

Rijbewijs

In de Bahama’s is je rijbewijs van thuis geldig. Je zal dus geen extra documenten moeten aanvragen. Let wel op, in de Bahama’s wordt er aan de linkerkant van de weg gereden. Huur je een wagen, dan heb je een WA-verzekering nodig. Deze verzekering krijg je automatisch als je een auto huurt bij de erkende verhuurmaatschappijen. 

Voor de Drone

Een drone heeft in de Bahama’s een vergunning nodig. Je kan hiervoor het best contact opnemen met het Bahama’s Civil Aviation Department. Deze kan je gemakkelijk online terugvinden. Je moet dan enkele gegevens doorsturen zoals het serienummer van jouw drone. Deze vergunning is 30 dagen geldig vanaf het moment dat je aankomt. Vraag deze vergunning op tijd aan want de wachttijden kunnen soms oplopen.

Film- en fotomateriaal

Voor film- en fotomateriaal heb je geen extra toestemming nodig. Ook kan je bijna alles en iedereen fotograferen zonder probleem. Zolang het maar op een respectvolle manier is. 

Categories

Uitstappen

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles