Travel Reasons logo

Bahama’s

Budget Bahama’s – Wat kost een reis naar de Bahama’s?

Wat kost een reis naar

De Bahama’s

Laten we meteen met de deur in huis vallen: De Bahama’s is één van onze duurste reizen die wij ooit gemaakt hebben. Een fantastische ervaring die we niet hadden willen missen maar door de kostprijs niet meteen voor herhaling vatbaar. Om een duidelijk inzicht te krijgen van wat zo’n reis kost hebben we hieronder ons budget voor de Bahama’s even opgesomd. Let op: de vliegtickets zijn niet inbegrepen! Hiervoor moet je minimum 1000 euro rekenen voor een retour ticket (afhankelijk van waar je vertrekt). Vanuit België of Nederland zal je een overstap moeten maken in Jamaica, Cuba, Amerika of Canada. Vanuit Londen kan je soms een rechtstreekse verbinding vinden.

Budget Bahamas hotel
Hotel paradise

Budget

Bahamas

Voeding

De Bahama’s zijn helaas niet goedkoop wat betreft voeding. Zeker niet als je in dure resorts verblijft. Een frisdrankje kost daar al snel 5 dollar en een volwaardige maaltijd onder de 25 dollar vind je nauwelijks. Een goedkopere optie is gaan eten waar de locals gaan en drank inkopen bij een supermarkt. Al zijn de supermarktprijzen nog altijd relatief duur als je dit gaat vergelijken met de prijzen in Europa. Wijzelf hebben de combinatie van deze twee opties gebruikt omdat onze rekening voor voeding anders gemakkelijk boven de 1000 euro was gegaan voor 10 dagen. Wat toch behoorlijk veel is voor twee personen. 

Vervoer

Taxi’s rekenen gemiddeld 2 euro per km. Boten en vliegtuigen worden tevens vaak gebruikt. Hoewel het vervoer in de Bahama’s dus aan de dure kant is, is er wel een goedkoper alternatief. Zo betaal je voor de kleine busjes, ook wel jitney’s genoemd, een prijs tussen de 1 en 8 dollar per rit. Natuurlijk zal je in de Bahama’s vaak ook een boot moeten nemen aangezien dit land uit meer dan 700 eilanden bestaat. De prijs van deze ferry’s beginnen bij 5 euro en kunnen oplopen tot iets meer dan 100 euro afhankelijk van de afstand. 

Accommodatie

Een accommodatie op de Bahama’s maak je zo duur als je zelf wil. Al zijn de meeste resorts prijzig. Als je bijvoorbeeld in het bekende Baha Mar-resort verblijft dan betaal je al snel 250 euro voor een nacht. Al kan je in de “goedkopere” hotels ook een kamer boeken voor 75 euro per nacht. En op Airbnb kan je kamers vinden vanaf 30 euro. Al zijn wij van de mening dat je de Bahama’s pas echt beleeft als je in een van de luxueuze resorts verblijft. Het is deel van de ervaring. En het is namelijk één van de redenen dat je naar hier komt! Maar het neemt dus ook een grote hap van je budget voor de Bahama’s.

Genieten bahamas
Budget bahamas strand

Uitstapjes

De uitstapjes zijn misschien nog het meest dure op de Bahama’s. Zo betaal je voor een tour vanuit Nassau naar het bekende Exuma Pig Beach gemiddeld 350 euro per persoon. Voor een halve dag snorkelen betaal je dan weer 80 euro en 3 uur met de quad rijden kost je 150 euro. Allemaal indrukwekkende ervaringen maar wel heel erg duur. Elk hotel heeft zijn eigen aanbod aan tours, maar de prijzen zijn overal vergelijkbaar. Ook op GetYourGide kan je enkele tours terugvinden waaronder een Rum Tasting-tour. Maar hier is het aanbod iets beperkter in vergelijking met andere landen. 

Gemiddeld budget Bahama’s

Het gemiddeld budget voor de Bahama’s uitrekenen is zeer moeilijk en individueel te bekijken. Je maakt de Bahamas zo duur als je zelf wil. Al is deze bestemming toch de duurste die we al deden. Echt besparen op voeding of activiteiten als je een fijne vakantie wilt, is onmogelijk. Wij kozen voor een duur resort voor het totaalpakket aan beleving. Daar hebben we achteraf gezien ook geen spijt van. Het resort was voor ons eigenlijk het toppunt van deze reis. Wij kwamen, door proberen te besparen op eten en drinken en niet te veel tours te boeken, uit op een gemiddelde van 190 euro per persoon per dag. Dit kan dus zeker nog veel duurder maar ook goedkoper als je bijvoorbeeld een goedkoper hotel boekt. Het mag duidelijk zijn dat de Bahama’s geen goedkope bestemming is en je de kostprijs ter plaatse ook in overweging moet nemen vooraleer je een vlucht boekt. 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles