Travel Reasons logo
Zwitserland

Internet in Zwitserland

Hoewel Zwitserland wel tot Europa behoort, behoort het niet tot de Europese Unie. Hierdoor worden er bij gebruik van internet in Zwitserland roamingkosten aangerekend. Deze roamingkosten kunnen soms oplopen tot enkele honderden euro’s waardoor je het gebruik hiervan beter kan voorkomen. Gelukkig zijn er enkele oplossingen die we graag met jullie bespreken. 

Internet in Zwitserland

Gratis wifi

De meeste openbare plekken zoals stations en luchthavens beschikken over een uitstekend wifi-netwerk, alleen de treinen en trams zelf hebben dit (op enkele uitzonderingen) niet. Ook een hotel vinden dat niet over een goed wifi netwerk beschikt wordt moeilijk. Wanneer je dus niet altijd bereikbaar wil of moet zijn, zou zowel het internet van de openbare plekken en de hotels voldoende moeten zijn. Voor wie wil navigeren met zijn smartphone, kan gebruik maken van de applicatie Maps.me waar je offline mee kan navigeren. 

Zwitserland reisgids
Internet Zwitserland - bergen

Travellers wifi

De beste en gemakkelijkste oplossing voor internet in Zwitserland is naar onze mening de Travellers WiFiDeze draagbare wifi hotspot die te verkrijgen is in elke luchthaven, treinstation of auto verhuurder en geeft je namelijk onbeperkt toegang tot 4G en de dag van vandaag zelfs 5G. Het enige nadeel aan deze gemakkelijke oplossing is wel de kostprijs. Deze start namelijk op €5,90 per dag. 

Prepaid kaart

De dag van vandaag kan je van de meeste smartphone’s een hotspot maken. Het kopen van een prepaid kaart waar je mee op het internet kan is dus zeker een mogelijkheid. Het enige nadeel is dan wel dat je geen gebruik kan maken van je eigen gsm nummer. De tarieven voor een prepaid kaart zijn zeer afhankelijk van de periode en de wensen. Een website en provider waar je de prijzen kan terugvinden is Swisscom.  

Kijk bij je eigen provider

Sommige providers bieden tijdelijke speciale pakketen aan voor het gebruik van internet in Zwitserland. Zo kan je bij onze provider een pakket aankopen van 10 euro voor 2GB. Wat goedkoper is dan de roamingkosten maar wel nog altijd deur is. Echter kan dit voor sommige mensen voldoende zijn. Informeren bij je eigen provider wat de mogelijkheden zijn is dus zeker geen slecht plan. 

Internet in Zwitserland - Onze mening

Wijzelf hebben bij ons bezoek aan Zwitserland gebruik gemaakt van de Travellers WiFi. Dit omdat wij vaak onderweg moesten werken en dus ook vaak gebruik moesten maken van wifi. Als jouw reis naar dit land louter voor vakantie is, dan raden we dit af vanwege de hoge kostprijs. Gebruik maken van de gratis wifi lijkt ons dan voldoende. Elk hotel en ook elk restaurant beschikt namelijk over een goed wifi-netwerk. 

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Zwitserland

Beleef een actieve zomervakantie in het authentieke Saas-Fee

Duurzame zomervakantie in Zwitserland beleven – Ontdek Wallis

Wat te doen in Luzern?

De mooiste steden van Zwitserland

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles