Travel Reasons logo

Frankrijk

Fréjus-Saint-Raphaël: De onbekende parel van de Côte d’Azur

Parel van de Côte d’Azur

Fréjus-Saint-Raphaël

Wij verbleven deze zomer op camping La Bastiane vlakbij Fréjus en wij waren gecharmeerd door deze mooie badplaats. Het is onterecht een minder bekende badplaats van de Côte d’Azur. Kom hier alles te weten over deze unieke locatie in het zuiden van Frankrijk.

Ligging

Fréjus is een badplaats in het zuiden van Frankrijk, meer bepaald in het gebied van Provence-Alpes-Côte d’Azur. Vooral de badplaats naast Fréjus is bekend. Dit is Saint-Raphaël. Vaak worden deze twee badplaatsen als één geheel gezien en spreekt men van Fréjus-Saint-Raphaël. Deze Franse stad ligt tussen Cannes en Saint-Tropez en is voor ons zeker evenwaardig als deze twee bekende badplaatsen. Wel zijn ze kleiner, maar dat maakt ze eens zo charmant.

Fréjus gebouwen
Stranden Frejus

Onze mening

Fréjus is een schilderachtige badplaats met een rustige, mooie haven die centraal staat. Fréjus is een oude Romeinse stad en daar vind je nog overblijfselen van, zoals het amfitheater en een aquaduct. Naarmate je Saint-Raphaël nadert, kom je in een levendigere en meer bruisende sfeer terecht. Waar Fréjus rust uitstraalt, straalt Saint-Raphaël meer het uitgaansleven en drukte uit. Toch zijn beide badplaatsen aanraders en de moeite waard om te bezoeken.

Aanraders van

Fréjus-Saint-Raphaël

1. Lokale markten

Wij gingen op zondagochtend naar de markt in Fréjus. Deze markt was zo groot dat hij eindigde in Saint-Raphaël. Het is een markt met enorm veel lokale producten, streekproducten, kledij, souvenirs enzovoort. Voor de juiste data en uren van de markten kan je op deze website een kijkje nemen.

2. Wijnproeverijen

Fréjus kent verschillende goede wijnproeverijen, maar een aanrader is zeker Chateau Paquette. De uitbaters zijn enorm vriendelijk en ze hebben de lekkerste wijnen. Tip: probeer zeker eens de Pink Rosé wijn! Wedden dat je met een fles (of twee of drie) naar buiten gaat?

Markt Frankrijk
Haven Frankrijk

3. Natuur

De natuurliefhebber komt in Fréjus en Saint-Raphaël zeker aan zijn trekken. Je hebt er de Base Nature François Léotard waar je tot rust kan komen tijdens een wandeling of fietstocht. Het Parc Areca Jardin Botanique is ook een natuurgebied waar je ook met kinderen kan komen.

Verder is de hele kustlijn van deze stad de moeite waard om af te wandelen. Zeker ‘s avonds krijgt dit een zeer romantisch kantje.

4. Uitzichten

Jardin Bonaparte in Saint-Raphaël is een uitstekend plekje om even op adem te komen en te genieten van een prachtig uitzicht. Je vindt er tevens een reuzenrad (4 euro/ persoon) waar je wordt getrakteerd op een mooi zicht over de kust en de zee.

Een andere plek die wij ontdekt hebben is de haven van Fréjus. Deze is wondermooi. Naar onze mening mooier dan de haven van Saint-Tropez. De haven in Fréjus is mooi geordend en heeft iets magisch. ‘s Avonds is het de ideale plek om op een terras de zonsondergang te beleven.

5. Eten en drinken

In Fréjus moet je aan de haven een ijsje gaan eten bij La Passerelle. Deze crèmerie maakt artisanaal ijs in alle smaken die je je kan bedenken! Onze favoriete smaak: Giandula. Het is een soort van mix tussen Ferrero Rocher-ijs en Nutella-choco, een echte aanrader! Wij konden er niet aan weerstaan en zijn dan ook elke avond terug gekeerd voor een bolletje Giandula.

Als je van Fréjus naar Saint-Raphaël wandelt, kom je Kazaar Klub tegen. Dit is een toch wel chique restaurant, met een hippe bar, op het strand. Overdag kan je er ligstoelen huren en heerlijk zonnen met een cocktail in de hand. Let op: dit kan je al snel veel geld kosten! Cocktails zijn dan ook gemiddeld te verkrijgen aan 12 à 15 euro. Een beetje aan de dure kant, maar wel héérlijk lekker.

Categories

Uitstappen

Volg ons

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles