Travel Reasons logo
DUITSLAND

Riviercruise op de Rijn in Duitsland

Riviercruise

op de Rijn

Exact een week geleden startte onze riviercruise op de Rijn in Duitsland. Dit was meteen de eerste cruise die we ooit deden, dus we wisten totaal niet wat ons te wachten stond. Graag laten we je kennismaken met onze ervaring en bespreken we enkele vooroordelen zodat jij weet wat je écht mag verwachten van een riviercruise!

Vooroordelen

Misschien lijkt het niet vanzelfsprekend om als twintiger op riviercruise te gaan, maar hoe komt dat? Er heersen nogal wat vooroordelen over een cruise maken, vooral bij jongvolwassenen. Toegegeven, de kostprijs kan een bepalende factor zijn want goedkoop is het zeker niet. Maar voor wie van luxe en comfort houdt is het wel een vorm van reizen die je ’s moet bekijken. Bovendien was bij onze cruise met Viva Cruises alles inbegrepen: maaltijden, dranken, entertainment, fooien, enzoverder. In dat opzicht hoef je ter plaatse dus niets meer uit te geven.
Viva Cruise

Alleen voor oude mensen?

Als we vertellen dat we op riviercruise zijn geweest, is de eerste reactie meestal “Is dat niet voor oude mensen?”. Een begrijpelijke opmerking gezien de gemiddelde leeftijd rond de 60 jaar (en ouder) ligt. Maar we kunnen wel weerleggen dat een riviercruise enkel en alleen voor een ouder publiek is. Wij hebben namelijk genoten van elke minuut op het schip. Doordat je heel rustig van stad tot stad gaat, en er aan boord geen overvloed aan entertainment is, ben je verplicht om een moment voor jezelf te nemen. Wij zien het als een soort bezinning. Een vakantie waarbij je complete rust kan ervaren zonder te veel prikkels van buitenaf. Zalig!

Milieubewust

Ook op vlak van milieu en vervuiling verschijnt een cruise vaak negatief in het nieuws. Dat je en masse aanmeert in dezelfde steden als andere schepen, en daarmee soms de bevolking met massatoerisme plaagt, klopt. Al probeert men dat wel te beperken.

Een riviercruise is echter een heel andere beleving. Je blijft maar een korte periode (vaak een halve dag) ter plaatse en maakt dan weer plaats voor anderen. Het aantal mensen aan boord is ook eerder beperkt en men tracht meer lokale belevingen aan te bieden. Wij deden bijvoorbeeld een wijndegustatie in Rüdesheim en genoten nadien van een stadswandeling met lokale gids.

Bovendien is de Viva One uitgerust met zonnepanelen die een groot deel van de totale verbruikte energie opwekt. Aan boord ook geen plastic bekers en/of andere overbodige wegwerpmaterialen. Je betaalt voor kwaliteit en die krijg je ook. Een duurzame reis met een cruiseschip maken is dus perfect mogelijk.

Citytrip riviercruise duitsland

Citytrips

Wat wij nu net zo interessant vinden aan een riviercruise? Dat je op een relatief korte tijd en met voldoende comfort veel kan zien. Niet alleen één regio, bijvoorbeeld de Rijn of de Moezel, maar ook verschillende steden. Als je van citytrips houdt is het wellicht de gemakkelijkste vorm van reizen die er bestaat.

Op een 8-daagse riviercruise op de Rijn met Viva Cruises stop je bijvoorbeeld in Düsseldorf, Rüdesheim, Koblenz, Straatsburg en Speyer. Daarenboven moet je je geen zorgen maken over accommodaties, maaltijden, transport, parkeermogelijkheden enzovoort. Je kiest zelf welke steden je graag wenst te bezoeken en stapt op en af wanneer het jou uitkomt. Easy as that!

Ontspannen

Het mag duidelijk zijn: een riviercruise is interessant voor elke leeftijd. Of je nu in groep reist, als koppel of alleen, je zal er deugd van hebben. Alleen met (jonge) kinderen zouden wij het niet aanraden omdat aan boord stilte en rust troef zijn en er misschien voor hen weinig te beleven valt.

Voor ons, bijna-dertigers, was het heerlijk vertoeven op de nieuwe Viva One. Opstaan met de mooiste uitzichten, heerlijk dineren in één van hun twee restaurants aan boord en genieten met een glaasje bubbels van een zonsondergang op de Rijn. Meer hebben wij niet nodig om volledig ontspannen terug te keren naar huis. Zeker als je snel overprikkeld geraakt of veel stress ervaart, kunnen we een riviercruise ten zeerste aanraden.

Onze ervaring

Onze eerste riviercruise is ons dus enorm bevallen. Het was een verrijkende ervaring. Mede dankzij het fijne gezelschap, maar zeker ook door de kwaliteit en service aan boord. De crew van Viva Cruises is ongezien vriendelijk en de all-inclusive formule zeer uitgebreid. Van cocktails en champagne tot elke maaltijd met drie gangen. Alles is inbegrepen (uitgezonderd excursies) en van uitstekende kwaliteit. Ook hebben we heerlijk geslapen in onze ruime kajuit met dubbel bed, gevulde mini-bar en complete badkamer.

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over Duitsland

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles