Travel Reasons logo

Duitsland

Ontdek de Moezelstreek in Duitsland

De Moezelstreek

Duitsland

De Moezelstreek in Duitsland hoeft geen introductie meer te krijgen. Eindeloos lange wijngaarden met zicht op de Moezel-rivier maken van deze regio dé wijnstreek bij uitstek in het prachtige Duitsland. Daarnaast heb je er tal van charmante dorpen en steden om te bezoeken en mag een boottocht op het water niet ontbreken. Kortom, een vakantieplek waar veel over te vertellen valt.

Wijnstreek

De Moezel is natuurlijk gekend omwille van zijn uitstekende (witte) wijn. Rijen aan wijngaarden op de hellingen van de vallei kom je tijdens een roadtrip of fietstocht tegen. Het zal dan ook niet verbazen dat je hier de ene na de andere wijnproeverij tegenkomt. Een van de beste activiteiten hier is dan ook om deze heerlijke wijn te degusteren. Als je doorheen de wijnvelden rijdt zal je verschillende kleine proeverijen en lokale winkels tegenkomen in de dorpen. Neem even de tijd om -met uitzicht op de moezelvallei- een wijntje te proeven. Geniet. Dit is vakantie.

De moezelstreek Duistland

Charmante dorpen in de moezelstreek

Naast wijn proeven is een bezoek aan de charmante steden en dorpen in de moezelstreek een must. Cochem is een van de mooiste steden aan de Moezel en gekend omwille van zijn typische gekleurde huisjes langs het water. Let op: deze stad is erg populair bij toeristen dus het kan er druk worden. Zeker nu, in tijden van Covid-19, vonden we het niet helemaal verantwoord om in smalle straatjes met veel mensen samen te lopen (waar mondmaskers tevens niet verplicht zijn). Stel je bezoek dus liever uit tot na Covid-19.

Naast Cochem zijn ook andere steden meer dan de moeite om te bezoeken. Wij genoten van de kleine dorpen rondom Trier en het gezellige Mörsdorf. Maar ook bijvoorbeeld grotere steden als Bonn en Keulen zijn de moeite om te ontdekken. Ook voor kinderen is het er leuk vertoeven gezien er aan de Moezel verschillende activiteiten aangeboden worden van juni tot en met september. Let wel op, in de zomervakanties is de Moezelstreek erg geliefd bij zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Boek daarom op voorhand je verblijf.

Sprookjesachtige kastelen

In de ruime omgeving van de Moezel kom je ook de ene burcht na de andere tegen. In Cochem vind je op een berg een burcht uit de 12e eeuw. Niet ver daarvandaan kan je Burg Eltz, één van de mooiste sprookjesachtige kastelen in Duitsland, bezoeken. Een prachtige ruïne met een adembenemend uitzicht over het dorp vind je dan weer bij Grevenburg. Ook iets verder, in Bonn, heb je een prachtig aanbod van kastelen waaronder Königswinter. Voor dit kasteel moet je wel een betalend treintje nemen, maar het loont de moeite. Er zijn enorm veel kastelen, ruïnes en burchten te vinden in en rondom de Moezelvallei. Allen lijken ze zo uit een sprookje te komen. Een vleugje magie dat deze regio te bieden heeft.

Burg eltz
Sigi Moezelstreek

Natuur beleven

De natuur in de Moezelstreek is fantastisch. Uitgestrekte wijngaarden op duizelingwekkende vlaktes tegen de omliggende bergen. Het is een adembenemend tafereel. Zeker voor wandelaars, fietsers of motorrijders is dit de plek bij uitstek voor een actieve vakantie. Naast verschillende sprookjesachtige bossen, vind je in de Moezel ook waanzinnige uitkijkpunten. Onze favorieten zijn. Voor fietsentochten raden we echter aan om langs de rivier te rijden. Hier kom je vanzelf de mooiste plekjes tegen en onderweg stop je natuurlijk voor een hapje en een drankje.

Hou je meer van avontuur? Dan raden we aan om de Geierlay hangbrug uit te testen. Deze meterslange hangbrug over Mörsdorfer Bachtal zal je naar adem doen happen. Het uitzicht is waanzinnig en de beleving spannend. Zeker als er wat wind waait en de brug lichtjes heen en weer gaat, voel je de adrenaline door je lijf gieren. De oversteek van de ene naar de andere kant kan je ook perfect met kinderen doen. Om heen en weer te geraken moet je toch rekenen op anderhalf uur. Je moet namelijk wachten tot je gezamenlijk terug kan oversteken. Er kunnen zich wachtrijen vormen aan beide kanten maar de organisatie verloopt redelijk vlot.

Ben jij al in de moezelstreek geweest?

Ben jij al in de Moezelstreek op vakantie geweest? De kans is groot. Het is namelijk een erg geliefde vakantiebestemming en wij begrijpen helemaal waarom. Zowel voor jong als oud valt hier veel te beleven. En het grootste pluspunt? Het is zo dichtbij huis. Op amper drie uur rijden (vanuit België) ben je hier al. De moeite waard voor een weekendje weg of langer natuurlijk.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles