Travel Reasons logo

Duitsland

Onze citytrip naar de Duitse stad Hannover

Citytrip

Hannover

Vorige week donderdag vertrokken wij voor een paar dagen richting Duitsland om het mooie Hannover te ontdekken. We waren hier nog niet eerder geweest en dat is zonde! Deze Duitse stad heeft veel te bieden. Hier lees je er alles over!

Roadtrip naar Duitsland

Onze citytrip begon met een fijne roadtrip. We kozen ervoor om met de auto naar Hannover te rijden aangezien dit maar maximum vijf uurtjes zou duren en een auto de vrijheid geeft om onderweg te stoppen op mooie locaties. Het weekendje weg was als het ware een kleine roadtrip. We reden door België naar Nederland en via Nederland naar Duitsland. We vonden dit een aangename manier om te reizen en het gaf ons een instant vakantiegevoel. Misschien is dit voor jou ook leuk om eens te doen? Vakantie hoeft niet altijd ver weg te zijn!

Mooie-Gebouwen-Hannover
Mooie-Gevels

Technologiebeurs

CEBIT

De eerste dag van onze citytrip in Hannover, was bedoeld om kennis te maken met de Internationale technologiebeurs Cebit. Cebit is Europe’s Business Festival for Innavation and Digitization. Het is een gigantische beurs waar je de nieuwste technologieën vindt op allerlei vlakken. Van robots tot marketingstrategieën tot sociale media. Heel erg interessante materie voor bedrijven! En alsof dat nog niet genoeg is, was er ook een leuke festivalsfeer te beleven met foodtrucks, een groot podium en een reuzenrad. We leerden er enkele nieuwe dingen die we zeker zullen toepassen in de toekomst en we kochten er onze eerste drone! Hiermee hopen we (heel) binnenkort prachtige foto’s mee te maken.

Overnachting

Slapen deden we bij Grand Hotel Mussmann. Dit mooie hotel ligt vlakbij het station van Hannover en middenin de stad. Alles is erg goed bereikbaar, de metro is vlakbij en de winkelstraten op wandelafstand. De kamers waren ruim en verzorgd en het ontbijt heerlijk! Bijkomstig heeft dit hotel een privé-garage waar je gebruik van kan maken én de kamers hebben geen nummer maar een unieke naam met bijpassende foto. Heel origineel! Je voelt je meteen heel erg welkom. Dit hotel kunnen we zeker aanraden voor een tripje naar Hannover! Maar later meer hierover.

Open-Kerk
Hannover

Hannover ontdekken

De dag nadien hadden we de kans om deze leuke stad echt te ontdekken. We kozen ervoor om, samen met een gids, het oude gedeelte van de stad te bezoeken. We kwamen langs enkele bijzondere plekken, zoals bijvoorbeeld een kerk zonder dak. Deze ruïne is het overblijfsel van een kerk die in Wereldoorlog 2 verwoest werd. Heel erg indrukwekkend om te zien!

En van het ene indrukwekkende gingen we door naar het andere… Even later stonden we op het dak van het Neues Rathaus te genieten van een verbluffend uitzicht over Hannover. Een zeer indrukwekkend gebouw langs binnen én buiten en het uitzicht is de moeite waard om (veel!) trappen te beklimmen. En bijhorend is er een enorm park te vinden waar je mooie plekjes en wat rust kan vinden. Zeker een aanrader! Verder kunnen we de wekelijkse rommelmarkt op zaterdag aanraden om rond te snuisteren alsook de ontelbare winkels om te shoppen!

Eten en drinken

Van al dat rondwandelen en winkelen krijg je uiteraard dorst en honger. En eten en drinken kan je op verschillende fijne plekken in Hannover! Eten deden wij op verschillende interessante plekken. De eerste avond gingen we eten op het Cebit Festival zelf. Hier probeerden we de huisgemaakte burgers en een sushibowl. De dagen nadien aten we een keertje Mexicaans eten (Jep, dit smaakt ons nog altijd!) bij Locorito en een gezonde curryschotel bij Liebe Es. Beide restaurants zijn zeker een aanrader als je eens iets anders wil eten. Als je enkel voor een dessertje gaat, kunnen we Kreipe aanraden. Hier kan je kiezen uit verschillende soorten chocoladecake, maar ook fruittaartjes. Om duimen en vingers bij af te likken!

En drinken deden we op het mooiste terras van heel Hannover: Teestübchen. Hier kan je in de zomer op het terras genieten van een huisgemaakte icetea en een heerlijk taartje en in de winter met een dekentje op het terras (of gezellig binnen) van een heerlijk warme thee. Het is een theehuis dus verwacht je aan véél soorten lekkere thee. Kiezen is moeilijk dus je zal er vast nog eens terug naartoe willen!

Station-Hannover

Indruk van Hannover

Hannover is een boeiende en bruisende stad waar veel te zien en te doen. Het weekend dat wij er waren, waren er enorm veel straatartiesten en kleine optredens. Wellicht is dat niet iedere week het geval, maar het geeft de indruk dat Hannover een sfeervolle stad is waar altijd iets te doen is. Verder vinden we Hannover een indrukwekkende stad omwille van zijn historische verleden en de mooie gebouwen die je er kan vinden. Er zijn enkele gezellige plekjes te vinden die iedereen zullen aanspreken. Jong of oud, stadmens of natuurmens. Er is voor ieder wat wils!

Ben jij er al geweest?

Ben jij al in Hannover geweest? Zou je er graag eens naartoe gaan? Laat het ons zeker weten in de comments! Als je andere Duitse steden kan aanraden, horen we dat ook graag. Wij willen graag nog meer van Duitsland ontdekken.

Na onze trip naar Hannover hebben we onze mini-roadtrip nog verder gezet. Benieuwd naar welke Duitse stad wij nog gingen? Tip: Het is een nog iets onbekendere parel.