Travel Reasons logo

België

Unieke overnachting in een traditionele yurt

Unieke overnachting

traditionele yurt

Droom jij van een unieke overnachting in een traditionele yurt? Of ben je misschien ooit al in Mongolië geweest, waar deze tenten door nomaden veelal gebruikt worden, en wil je deze ervaring nog eens over doen in België? Dan hebben wij goed nieuws! Op Nomadsland kan je deze unieke ervaring beleven. We vertellen je in dit artikel wat je van Nomadsland kan verwachten.

Over Nomadsland

Nomadsland, het land van Waes, is deze zomer te vinden in de bossen van Oost-Vlaanderen. Deze plek is ideaal voor iedereen die van natuurlijke en avontuurlijke belevingen houdt. Als natuurmens in hart en nieren, ben je hier aan het juiste adres. Een verblijf op Nomadsland is camperen met luxe. Naast de gezellig ingerichte yurts zijn er ook buitendouches, toiletten, een hottub en sauna te vinden. Verder kan je er ook deelnemen aan activiteiten waaronder yoga, broodbakken en met de kayak varen. Alles hier staat in teken om optimaal te genieten van de omliggende natuur en back to basics te gaan (met het nodige comfort).

Tent Nomadsland

Kom tot rust

Wat deze plek zo uniek maakt is dat je hier even weg bent van de alledaagse drukte. Onthaast en ontspan. Niets moet, alles mag. Je komt hier tot rust door je bezig te houden met dingen waar je misschien in je dagelijkse leven nooit de tijd voor neemt. Zoals een goed boek lezen, een kampvuur maken en gezelschapspelletjes spelen. Zowel koppels als vriendengroepen kunnen hier in alle rust genieten. Hier maak je tijd voor elkaar. Of voor jezelf, als je daar nood aan hebt.

Kamperen en avontuur

Hoewel dit een vorm van Glamping is, en dus voor vrijwel iedereen toegankelijk, vinden we de beleving toch meer iets voor mensen die houden van kamperen en avontuur. Je eigen hout sprokkelen, een kampvuur aansteken, het buiten leven en buiten douchen… Het is niet voor iedereen weggelegd. Maar als dit jouw ding is, dan moet je hier gewoon een keer naartoe. De stilte en de relaxte vibes zijn ongezien. Wij konden het goed gebruiken om op de pauzeknop te drukken en even stil te staan bij ons hectische leven. Het deed deugd om op Nomadsland een weekend te verblijven.

Yurt glamping
Unieke overnachting

Andere trips

Naast Nomadsland zijn er nog tal van andere trips die deze organisatie aanbiedt. Telkens met de focus op een unieke ervaring. Zo is er bijvoorbeeld de Vespa Trip in Italië, de Canoe Trip in Zweden en de Icelandtrail in IJsland. Stuk voor stuk once-in-a-lifetime belevingen die op de bucketlist van elke avontuurlijke reiziger zouden moeten staan. Dé reis van je leven? Die boek je bij Travelbase.

Meer informatie over Nomadsland en de organisatie Travelbase die deze reizen organiseert, vind je op hun website.