Travel Reasons logo

België

Ontdek Bouillon, de parel van Wallonië

Ontdek

Bouillon

Bekend van Godfried van Bouillon en zijn unieke uitzichten op de meanders van de Semois. Maar Bouillon heeft nog veel meer te bieden. Volgens ons is dit zonder twijfel één van de mooiste regio’s van België want je belandt van de ene ontdekking in de andere. Wat er zoal te doen is en waarom jij deze regio moet ontdekken? Je leest het hier!

Le Pays de Bouillon

Natuurlijk hebben we de omgeving van Bouillon al eerder bezocht. Het is er immers prachtig! Maar alles wat de regio te bieden heeft, kan je onmogelijk tijdens één bezoek ontdekken. De regio strekt zich uit over een heuvelachtig, groen gebied met tal van indrukwekkende uitzichtpunten, verrassende wandelroutes en gezellige dorpen. Wij bezochten enkele hoogtepunten maar ook minder bekende parels. Ga mee op ontdekking!

De parel van de ardennen

Kasteel van Bouillon

Wellicht de meest bekende toeristische attractie van Bouillon is het meer dan 1000 jaar oude kasteel. Je kan het indrukwekkende kasteel van Bouillon al vanop verre afstand spotten dankzij zijn ligging op de hoge rotspieken. Wie het kasteel bezoekt wordt niet alleen getrakteerd op een stevige portie geschiedenis, maar ook op een fenomenaal uitzicht over Bouillon, de Semois en de heuvelachtige, groene regio. Daarnaast is hier ook dagelijks een vogelshow met valken, arenden, uilen, buizerds en gieren te bewonderen. Zeker en vast een must do!

TIP: Je kan het beste een City Pass aanschaffen bij de toeristische dienst. Zo heb je voor 15 euro toegang tot het kasteel, het hertogelijk museum en de archéoscoop van Godfried. Tot en met 11 november 2023 geniet je daarbovenop ’s avonds op woensdag, vrijdag en zaterdag ook van een lichtspektakel op het kasteel.

Kasteel van Bouillon
Uitzicht Kasteel van Bouillon
Kasteel Ardennen

Brasserie de Rochehaut

Een tamelijk nieuwe maar leuke uitstap in de regio is een bezoek brengen aan Brasserie de Rochehaut. De brouwerij van Rochehaut opende pas in 2019 zijn deuren maar is sindsdien niet meer weg te denken uit de toeristische regio. Dagelijks komen hier honderden toeristen langs om de familie-brouwerij te bezoeken en om gastronomisch te genieten in het restaurant. Zowel het bier als de gerechten zijn van zeer hoge kwaliteit. Hun gekende kaas en beenham is om duimen en vingers bij af te likken.

Na een rondleiding in de hypermoderne brouwerij geniet je uiteraard van vier van hun beste bieren. Ondanks hun nog prille bestaan, vindt men de weg naar de brouwerij al goed en is het hier altijd gezellig druk, zeker in de weekends. Reserveer daarom tijdig je bezoek. Tot slot koop je in de Beer Shop leuke souvenirs voor fijnproevers en bierliefhebbers.

Op het domein vind je ook nog een dierenpark, een speeltuin en het landbouwmuseum. Genoeg activiteiten dus om hier een halve of zelfs hele dag te spenderen.

Brasserie de Rochehaut

Panoramische uitzichten

Bouillon wordt getypeerd door zijn magnifieke uitzichten. Je hoeft hier maar enkele kilometers te rijden of je komt tal van uitzichtpunten tegen. Als je op zoek bent naar een gekend, maar prachtig, panorama maak dan zeker even halt bij het panorama van Frahan, vlakbij restaurant Point de Vue (Rte de Alle 3, Bouillon). Een andere aanrader om te genieten van een fenomenaal zicht is het Belvedère van Bouillon. Let op: hier moet je wel enkele trappen voor trotseren. Maar dat is de inspanning helemaal waard!
Panorama
Panorama Ardennen

Waar overnachten?

Wil je in het stadscentrum van Bouillon verblijven? Dan raden we een overnachting bij Hotel de la Poste aan, het oudste hotel van de stad. In dit prachtig 18e eeuwse viersterrenhotel verbleven enkele historische figuren waaronder Napoleon. Het hotel ademt geschiedenis. De kamers zijn zeer authentiek gebleven in combinatie met een hedendaags comfort. Ontbijten en dineren kan hier in een prachtige setting met veel oog voor detail in één van de drie stijlvolle restaurants.

TIP: Als je in de torenkamer verblijft heb je eveneens een prachtig uitzicht over de Semois.

Hotel Panorama Ardennen 2
Hotel de la poste
Overnachten in Bouillon

Eten en drinken

Voldoende opties om de dorst te lessen en de honger te stillen vind je in de stad. Als je echter op zoek bent naar een trendy restaurant met gezellige bar, kunnen we BOM aanraden. Het foodsharing concept geeft een unieke twist aan klassieke gerechten en de cocktails zijn er van hoge kwaliteit. Bourgondiërs die van de klassieke keuken houden, haasten zich naar Point de Vue en Brasserie de Rochehaut.

Overige activiteiten in de regio

Andere activiteiten die wij kunnen aanraden zijn de fameuze laddertjeswandeling (enkel bij droog weer), het spectaculaire uitzicht dat Tombeau du Géant biedt en het dierenpark van Bouillon voor de kids. We hebben de indruk dat we in Bouillon nooit uitgekeken geraken en een weekend is te kort. Alles is ook dichtbij in Wallonië dus andere uitstappen kan je gemakkelijk combineren.

Wie nog niet genoeg inspiratie heeft opgedaan sturen we met plezier door naar de website van Visit Wallonië. Hier kan je allerlei tips vinden voor je volgende vakantie. Want een bezoekje aan Wallonië is altijd een goed idee!

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Meer over België

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles