Travel Reasons logo

België

Glamping in eigen land - Ontdek Cocoon Village in Han-sur-Lesse

Glamping

In eigen land

Glamping in eigen land in de mooie natuur van Han-sur-Lesse vlak naast het domein van de Grotten van Han. Klinkt als een droom? Het wordt werkelijkheid dankzij Cocoon Village. Lees hier alles over ons weekendje weg in de prachtige Belgische natuur.

Glamping

Dat kamperen niet zo ons ding is, wist je misschien al. Glamping daarentegen is helemáál ons ding! Overnachten in de prachtige natuur, ontbijten met de zon op je snoet en back to basics maar wel met het nodige comfort. Zo omschrijf je glamping misschien wel het beste. Iets dat we de afgelopen jaren enorm hebben leren appreciëren. En we mochten afgelopen weekend weer zo’n unieke ervaring van onze bucketlist afvinken.

Glamping in eigen land
Cocoon Village

Cocoon Village

Onthaasten, tijd maken voor je geliefden en één worden met de natuur kan nu ook dichtbij huis. In het dorpje Han-sur-Lesse in de Belgische Ardennen vind je Cocoon Village. Een gezellig terrein met een dertigtal Cocoon Tents die volledig uitgerust zijn met comfortabele bedden, elektriciteit, tafel en stoelen, bestek en een koffiezetapparaat. Op het terrein zelf zijn er natuurlijk ook de nodige sanitaire voorzieningen en de mogelijkheid om iets te eten en te drinken.

Je overnacht op 5 minuten wandelen van het wildpark en de bekende Grotten van Han. Beide activiteiten zijn prima als gezinsuitstap maar ook voor koppels is het de ideale getaway van de dagelijkse drukte.

Bovendien geniet je dankzij je verblijf op de glamping ook van mooie kortingen op exclusieve bezoeken, waaronder de wolvenverhalen of een culinaire wandeling.

Ontbijt Glamping
Glamping in eigen land tent

Grotten van Han

Natuurlijk staat het domein van de Grotten van Han bekend omwille van één van Europa’s grootste UNESCO grottencomplexen. Het ‘Meest favoriete Toeristische Erfgoed van Wallonië’ trekt niet voor niets miljoenen bezoekers aan. De verschillende zalen die je tegenkomt tijdens je afdaling naar deze prachtige onderwereld zijn ronduit subliem. Dankzij de nieuwe lichtshow Origin in de grootste zaal beleef je nog meer spektakel.

Meer dan grotten

Maar het domein van de Grotten van Han biedt meer dan alleen een bezoek aan de bekende grotten. Dit prachtig stukje natuur biedt de mogelijkheid om te wandelen, te overnachten, lekker lokaal te eten, een bezoek te brengen aan het wildpark en het museum, te spelen in de speeltuin en unieke activiteiten als boomklimmen te ervaren! Er is dus voldoende om je een weekend lang bezig te houden met afwisselende activiteiten voor jong en oud.

 

Wij gingen bijvoorbeeld boomklimmen. En zeg nu zelf, voor wie is dit nu geen bucketlist-item? Daarna genoten we van een safari in het wildpark, wandelden we langs de mooiste uitzichtpunten en gingen we op zoek naar wolven met een expert ter plaatse. Een actieve, avontuurlijke en niet-alledaagse uitstap.

De grotten van han

Glamping in eigen land

Wij genoten absoluut van dit rustig weekendje weg in de natuur en toch dichtbij huis. We leerden het domein van de Grotten van Han écht kennen en merkten op dat er veel meer te doen is dan we initieel dachten én dat het ook voor volwassenen een verrassende uitstap kan zijn. We hadden de kans om te overnachten op het domein en dat maakte de ervaring compleet.

Wil jij ook overnachten op Cocoon Village of een bezoek brengen aan het domein van de Grotten van Han? Op deze website vind je alle informatie en tarieven.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles