Travel Reasons logo
Gambia

Is Gambia een veilig land?

Een veelgestelde vraag die we krijgen wanneer we vertellen over onze reis naar Gambia is of het wel een veilig land is. Het is duidelijk dat deze vakantiebestemming niet meteen de beste reputatie heeft, maar naar onze mening is dit volledig onterecht!

Is Gambia een veilig land?

Gambia is over het algemeen een veilige vakantiebestemming. Natuurlijk komt hier ook de standaard criminaliteit voor die je in alle grote steden en toeristische trekpleisters zult tegenkomen. Let dus goed op voor zakkenrollers en oplichters. Een roofoverval in Gambia komt niet veel voor, maar het is niet volledig uitgesloten. Al kan dit ook bijna in elke stad ter wereld gebeuren. Het wordt echter wel sterk afgeraden om alleen buiten te komen in het donker, vooral voor vrouwen.

Sekstoerisme

Gambia staat bekend om de aantrekkingskracht die het uitoefent op westerse vrouwen van middelbare leeftijd die op zoek zijn naar jongere, mannelijke metgezellen. De vaak minder welvarende bevolking van Gambia verwelkomt hen met warmte in ruil voor luxe geschenken en financiële steun. Maak je je zorgen over mogelijke ongemakkelijke situaties als vrouw in Gambia? Wees gerust. Net als in België en Nederland geldt hier: nee betekent nee. Hoewel mannen wellicht toenadering zoeken voor een praatje, zullen ze je met rust laten zodra je duidelijk maakt dat je niet geïnteresseerd bent in wat zij te bieden hebben. Voel je je toch niet helemaal op je gemak? Zorg er dan voor dat je in gezelschap bent van een gids, en niemand zal je lastigvallen.

Veiligheid in Gambia

Gezondheid

Gambia staat op de lijst met landen waar Malaria voorkomt, het is dus sterk aangeraden om hiervoor de malaria pil in te nemen. Voor de juiste pil en het juiste gebruik kan u best contact opnemen met de huisdokter. Naast de malariapil is het momenteel ook aangeraden om je te laten inenten tegen DTP, Hepatitis A en B en gele koorts. En net als in veel andere Afrikaanse landen, bestaat het risico op reizigersdiarree in Gambia, lokaal bekend als Banjul Belly. Om infecties te vermijden, adviseren we je om handreinigingsgel mee te nemen. 

Veiligheid in het Verkeer

De kwaliteit van het wegennetwerk in Gambia laat op veel plaatsen te wensen over, wat kan leiden tot onveilige situaties. Daarnaast kan het voor toeristen soms lastig zijn om zich aan te passen aan het soms onvoorspelbare rijgedrag van de lokale bevolking. Bovendien loop je af en toe het risico om geconfronteerd te worden met corrupte politieagenten die een extraatje willen verdienen. In dergelijke situaties is het helaas vaak noodzakelijk om toe te geven en een kleine boete te betalen.

Gelukkig zijn de officiële taxi’s (herkenbaar aan hun gele kleur met groene strepen) over het algemeen zeer veilig om te gebruiken en bovendien redelijk geprijsd. Je kunt deze taxi’s vinden bij elk hotel en bij elke toeristische trekpleister.

Enkele handige weetjes

Is Gambia een veilig land?

Onze conclusie is dat Gambia absoluut als een veilig land kan worden beschouwd waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. De mate van criminaliteit die je hier aantreft, is vergelijkbaar met die in andere Afrikaanse landen. De veiligheid zou geen belemmering moeten vormen bij het overwegen van Gambia als jouw volgende vakantiebestemming!

Dit Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
Telegram

Inhoud

Volg ons

Meer Gambia

Winterzonvakantie naar het goedlachse Gambia

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles