Budget

4 tips om goedkoop je smartphone in het buitenland gebruiken

Hoewel je binnen Europa geen roamingkosten meer moet betalen moet je dat buiten Europa wel nog betalen. Je smartphone gewoon blijven gebruiken wordt dan een kostelijk grapje. En al zeker als je internet verbruikt om bijvoorbeeld een Uber te bestellen. Wij geven je hier enkele tips om zotte kosten met je smartphone in het buitenland te voorkomen.

1 Contacteer je provider

De eerste stap die je altijd moet nemen is je provider contacteren. Want zo zijn er providers zoals Orange waarbij je een pakket kan kopen waarmee je buiten Europa ook gratis kan bellen en zelfs in sommige gevallen ook internet hebt. In het andere en meest voorkomende geval moet je aan je provider vragen om je nummer te blokkeren gedurende je reis. Dit voorkomt onverwachte kosten achteraf. Want een smartphone in het buitenland gewoon gebruiken kan serieus oplopen, vaak zonder dat je het zelf door hebt.

2 Lokaal nummer kopen

Je kan op je bestemming zelf ook een lokaal nummer aankopen waarmee je ook op het internet kan. In landen als Mexico is dit zelfs heel goedkoop. Daar betaal je 20 euro voor een maand onbeperkt op het internet. Wil je een nummer om mee te bellen, let dan op dat je een abonnement neemt waar je mee naar het buitenland kan bellen. Deze abonnementen kan je vaak terugvinden op de luchthaven, maar zijn wel duurder dan de gewone abonnementen. Je kan je aankoop, indien mogelijk, beter uitstellen tot je naar een lokale winkel kan voor een simkaart.

smartphone in buitenland

3 Whatsapp en Messenger

Tegenwoordig heeft elk hotel of elke Airbnb in de wereld wel een goede wifi-verbinding. In dat geval kan je contact met het thuisfront vooral houden met apps als WhatsApp en Messenger. Deze werken perfect via wifi en je kan er tegenwoordig ook met bellen. Het nadeel is wel dat je dit alleen op je (hotel)kamer kan gebruiken of op (openbare) plaatsen waar je wifi hebt zoals in een restaurant bijvoorbeeld. Om een Uber-taxi te kunnen bestellen op deze manier, is dat dus steeds een risico omdat je op voorhand niet weet waar er wifi zal zijn. Dit is wel de goedkoopste manier om je smartphone in het buitenland te gebruiken.

4 Prepaid kopen voor noodgeval

Je kan ook een prepaidkaart in je thuisland aankopen voor je vertrekt. Deze kaart gebruik je enkel voor noodgevallen. Zo ben je zeker dat je kan bellen indien nodig, maar dat je ook nooit te veel zal betalen achteraf. Want als je kaart leeg is, is je geld op en stopt de mogelijkheid tot bellen of smsen. Let wel op dat deze prepaid buiten Europa werkt indien je buiten Europa reist. Heel goedkoop is dit niet, want met 20 euro kom je niet zo lang toe als je moet bellen. Maar je voorkomt wel grotere kosten op je abonnement.

Wat doe jij met je smartphone in het buitenland?

Wat doe jij met je smartphone in het buitenland om kosten zoveel mogelijk te beperken? Laat het ons zeker weten in de comments of op onze Facebookpagina.