Travel Reasons logo

Accomodatie

Waar overnachten op vakantie? Onze beste tips

Waar overnachten

Op vakantie?

Bij het plannen van je reis is een belangrijke vraag… Waar overnachten we en hoe doen we dat en vooral: wat kost dat? Om je een idee te geven waar je allemaal kan overnachten hebben we hieronder allebeste opties in kaart gebracht. Natuurlijk zijn er nog duizenden andere opties. Maar dit zijn onze tips en vooral ook de dingen waar wij ervaring mee hebben.

1 Hotel

De meest voor de hand liggende keuze voor accommodatie is natuurlijk een hotel. Deze is vaak de duurste oplossing, maar vaak ook wel de gemakkelijkste optie. Hotels kan je het goedkoopst boeken via booking.com, trivago.com of zelfs via Skyscanner.

2 Airbnb

Airbnb heeft het landschap van reizen serieus veranderd en ook voor ons. Want dit is onze manier om goedkoop rond te reizen. Veel mensen vragen aan ons of dit wel betrouwbaar is, en daar antwoorden wij constant hetzelfde op. Ja ja ja en nog eens ja! Airbnb is veilig en betrouwbaar en het zorgt ervoor dat je zelfs dichter bij de lokale bevolking komt te staan. Want je huurt namelijk het huis of de kamer van de bewoners zelf.

waar overnachten op vakantie

3 Housesitting

Housesitting is zonder twijfel de goedkoopste manier van reizen. Want het kost je in het beste geval helemaal niets. Het enige wat je moet doen is op het huis, en vaak ook op de huisdieren, passen wanneer de bewoners zelf op vakantie zijn. Wijzelf verbleven op deze manier een tijdje in San Diego en Durham in Amerika en dat bespaarde ons heel wat geld. Het bracht ons zelfs wat op, want van de eigenaars kregen we heel wat tickets om leuke dingen te gaan doen. Een goede website om in contact met deze mensen te komen is trustedhousitters.com. Je betaalt dan eenmalig een bedrag van 89 euro. Maar het zorgt er wel voor dat deze site, en de mensen die erop zitten, extra betrouwbaar is. En 89 euro is helemaal niets als je ziet wat je ermee kan besparen. 

4 Jeugdherbergen

Nog een goedkope oplossing om ergens te overnachten zijn jeugdherbergen. Hier kan je vaak voor heel weinig geld verblijven, het enige nadeel is wel dat je dan meestal een gedeelde kamer krijgt. Dus heel veel privacy heb je dan niet. Een groot voordeel is dan weer wel dat je veel meer de kans krijgt om sociale contacten te leggen. En vaak nog met heel inspirerende mensen die ook van reizen houden.

5 Camping

Ook een camping is een uitstekende manier om ergens goedkoop te verblijven. En je hoeft er zelfs geen mobilhome of caravan voor te hebben. Want tegenwoordig hebben campings zelf al caravans of huisjes voorzien waar je kan in overnachten. Het grote voordeel is dat je vaak in deze huisjes ook nog eens zelf kan koken, wat dan ook weer geld bespaard. Een nadeel is wel dat huisjes vaak aan de dure kant zijn. Wil je het jezelf echt goedkoper maken, dan kan je natuurlijk je eigen tent meenemen. Misschien niet altijd even gemakkelijk maar het zorgt wel voor een echt avontuur.

6 Glamping

Glamping is eigenlijk een nieuw woord voor een camping maar met het comfort van een hotel. Deze manier van verblijven is natuurlijk niet altijd even goedkoop. Het is wel een hele ervaring op zich, want deze glampings zijn vaak gesitueerd op de meest wonderlijke plaatsen. Een verzameling van glampingsin Europa kan je terugvinden op glampings.be 

7 Couchsurfing

Couchsurfing is ook één van de dingen die je kan doen wanneer je veel geld wil besparen. Zo bieden localsje een bed of zetel aan voor een kleine prijs of soms zelf helemaal gratis. Eigenlijk is het een soort van Airbnb maar dan met (veel) minder luxe. En goede website om met locals in contact te komen is couchsurfing.com. 

Waar overnachten jullie?

Waar overnachten jullie tijdens jullie vakantie? Laat het ons zeker weten in de comments of op Facebook. Opzoek naar nog meer tips? Kijk dan zeker eens bij onze reistips op Travel Reasons. 

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles