Travel Reasons logo

Accommodatie

3 Tips om een ecologisch hotel te boeken

Ecologisch hotel

Boeken

Ecologisch reizen begint meer en meer een trend te worden. Ook begrijpelijk, want de uitstoot die wij produceren is gewoon te groot. En ook al ga je dan met een ecologisch hotel te boeken niet het hele Co2-probleem oplossen, alle kleine beetjes helpen en begin vooral bij jezelf. Een ecologisch hotel vinden en boeken lijkt misschien niet zo makkelijk. Wil jij ook graag je steentje bijdragen? Vindt gemakkelijker een ecologisch hotel met deze tips!

1 Green Key

De beste tip om een ecologisch hotel te boeken is misschien wel de website van Green Key. Zij beoordelen hotels en ook toeristische attracties op hoe ecologisch ze zijn. En wanneer deze hotels of attracties voldoen aan de normen, krijgen zij een green key en komen zij op de website. Waar jij ze dan kan terugvinden. Het nadeel van deze site is alleen dat zij nog niet heel groot zijn en dus ook geen uitgebreid aanbod hebben. Hou er ook rekening mee dat je via deze website geen boekingen kan doen. Je komt er alleen te weten welke hotels ecologisch zijn. Deze site beschikt ook over enkele tools om te berekenen of een hotel ecologisch is of niet. Zo kan je jouw favoriete hotel testen!

2 Tripadvisor

Tripadvisor heeft sinds kort ook een overzicht gemaakt met alle ecologische hotels die er zijn. Heel handig en ook wel gemakkelijk. Alleen zijn de normen om in deze lijst te komen niet zo streng als op de website van Green Key. Ook beschikken nog niet alle landen over zo’n lijst. De lijsten kan je gemakkelijk terugvinden door ‘eco-lijst + land’ in te vullen in de zoekbalk. Hier vind je een lijst met al de eco-vriendelijke hotels.

3 Ga zelf op onderzoek uit

Zelf op onderzoek gaan is misschien wel de meest tijdrovende optie maar daar help je het ecosysteem dan ook echt mee. Want alleen dan ben je zeker van een goed hotel. Je kan bijvoorbeeld op de website van het hotel gaan kijken of er een milieubeleid of een MVO-verklaring aanwezig is. Of kijk dat het hotel één of andere award of prijs gekregen heeft voor zijn milieubeleid. Dit wordt vaker en vaker uitgedeeld door plaatselijke media of bedrijven die in de branche zitten. Die awards zijn op zich niet veel waard maar geven je meestal een goede indicatie.

Je vindt de meeste informatie dus gewoon op de website van het hotel zelf. Want een hotel dat bijvoorbeeld met groene energie werkt wilt daar ook echt mee uitpakken. Alsook alle andere maatregelen dat ze doorvoeren voor een ecologisch beleid. Lees altijd wel goed na wat ze juist doen en ga niet alleen af op de titel.

Boek jij ook een ecologisch hotel?

Boek jij soms al een ecologisch hotel? Wil je dit in de toekomst doen? Of maakt het jouw allemaal niet uit? Wij proberen dit wel maar wij moeten er eerlijk bijzeggen dat vaak het budget toch wint van het milieubewuste. Wij zijn dan ook benieuwd hoe dit bij jullie is. Dus laat het ons zeker weten in de commentsof op onze Facebookpagina.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles