Travel Reasons logo

Nieuwtjes

Ooit al eens een vaarvakantie willen doen? Kom er hier alles over te weten!

Alles over

Vakantie

Hou je van rustgevende vakanties? Hou je van vakanties aan het water? En wil je graag je vakantie zelf kunnen plannen? Kies dan eens voor iets nieuws, namelijk een vaarvakantie. Je kan vanaf nu kapitein van je eigen boot worden in Portugal, Frankrijk of Duitsland! Ervaar hoe het is om zelf achter het stuur te staan van jouw vakantieboot!

Kapitein van je eigen boot

Bij het Franse bedrijf Nicols, dat al ruim 30 jaar ervaring heeft in het bouwen en verhuren van boten, kan je zelf varen naar jouw ultieme bestemmingen. Je huurt een boot naar keuze en kiest zelf waar en wanneer je verder vaart naar een volgende stop. Of je kan ook gewoon een tijdje op dezelfde plek blijven dobberen. Je hoeft hier zelfs geen vaarbewijs voor te bezitten! Je leert alles wat je moet weten op de dag van aankomst. Een heerlijke rustgevende vakantie dus!

Kom tot rust

Je bent baas over je eigen vakantie. Je kiest dag na dag je eigen traject. Als je zelf kiest wanneer je uitvaart en waar je op een plek wil blijven, kom je vanzelf tot rust. Onthaasten uit het dagelijkse leven is hier het doel, en is dat niet precies waarvoor we op vakantie gaan? Dit is slow-travel op zijn best!

vaarvakantie
boten vakantie

Verschillende formules

Bij Nicols kan je verschillende soorten boten huren. Je hebt er op maat voor gezinnen of voor een vriendengroep. Maar je hebt ook kleinere boten voor koppels. Comfort is in alle boten aanwezig. Ook de routes kan je zelf kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld in Frankrijk varen op Canal du Midi, Canal de Bourgogne of Canal du Nivernais. In Duitsland kan je zelfs op meren vlakbij Berlijn varen! En in Portugal is Nicols de enige aanbieder van vaarvakanties op het Alqueva Meer in Alentejo. Voor meer info over deze routes, kan je best eens kijken hun website.

Is het iets voor jou?

Maar voor je boekt, kijk zeker eens bij onze tips om de goedkoopste vliegtickets te scoren! Als je daarna op vakantie bent, kan je misschien wel tips gebruiken om je reis zo goedkoop mogelijk te houden. Veel plezier!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles