Travel Reasons logo

Nieuwtjes

Steeds meer 55-plussers op roadtrip

55-plussers

op roadtrip

Zoals onze naam het doet vermoeden, gaan wij heel erg graag op roadtrip. Het beste om een land of streek goed te leren kennen, is volgens ons door middel van een (kleine) roadtrip te maken. Een rondreisdoorheen een prachtig land is voor ons het leukste, en dat liefst met de auto. En wij zijn niet de enigen die dat leuk vinden. Sunny Cars heeft opmerkzame resultaten geboekt bij hun onderzoek naar roadtripvoorkeuren. Steeds meer 55-plussers vinden het namelijk ook fijn om te gaan roadtrippen. Ben jij daar ook één van? Hier zijn een paar feiten op een rijtje.

Met vrienden op reis

Hoe komt het dat 55-plussers meer en meer interesse krijgen in een roadtrip? Velen hebben vanaf die leeftijd meer tijd om te gaan reizen en kiezen dan vaak ook voor meerdere vakanties per jaar. Eén van die vakanties is vaak een roadtrip. De meerderheid van de autohuurders gaat met zijn partner en/of kinderen op roadtrip. Jongeren en 55-plussers kiezen vaker om met vrienden een roadtrip te maken. Bij 55-plussers komt dit omdat de kinderen vaak het huis uit zijn en er meer tijd vrij is voor vrienden. En deze mensen trekken vaak naar landen als Spanje, Griekenland, Italië en Portugal, wat ideale roadtriplanden zijn!

Een huurauto boeken

Wij boeken graag een huurauto op reis om zo gemakkelijker en beter een land te verkennen. We houden van de vrijheid die een auto geeft op je bestemming. En wij zijn zeker niet alleen! 1 op 4 Vlamingen die de afgelopen jaren een huurauto boekten, doen dit elke vakantie opnieuw. En bij 55-plussers is dat zelfs 1 op drie. Dat toont aan dat een auto huren op reis erg populair is, en vooral bij 55-plussers!

Verschil tussen jongeren 55-plussers

Zowel jongeren als 55-plussers huren vaak een auto op reis, maar er zijn toch enkele verschillen te merken bij iedere groep. Jongeren geven aan dat ze minder vertrouwen hebben in verhuurmaatschappijen dan ouderen. 55-plussers zijn ook opmerkzamer dan jongeren wanneer ze hun auto oppikken. Ze controleren op er een verbanddoos en reservewiel aanwezig is en kijken of de autogeen schade heeft voor vertrek. Wij moeten toegeven dat wij dit ook wel vergeten te controleren. Als we dan toch één tip kunnen meegeven: controleer altijd eerst je huurauto op schade voor je vertrekt!

Boek jij een huurauto?

Heb jij ooit al eens een huurauto geboekt op reis? Of ben je al heel ervaren in het maken van een roadtrip? Je mag ons zeker enkele tips geven in de comments!

Wil je graag enkele van onze tips lezen om een fijne roadtrip te maken? Volg ons dan ook op Facebooken Instagram!

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles