Travel Reasons logo

Gagdets

GoPro Hero Session - review

GoPro Hero Session

Review

Vandaag bekijken we de GoPro Hero Session eens van dichterbij. De kleinste en lichtste action cam van GoPro waar we zelf al veel plezier aan hebben gehad en nog steeds hebben. Want laat ons eerlijk zijn, als je bij Gopro een action cam koopt dan zit je wel altijd goed. Wijzelf hadden eerst een action cam van Denver maar echt tevreden waren we er niet van. De kwaliteit van het beeld was minder en ook het geluid was niet optimaal. Wij zijn fan van de GoPro Camera’s. En al zeker van deze GoPro session omdat deze prijs kwaliteit zeker in orde is. Je hebt deze al voor een prijs van €169 wat echt wel meevalt voor GoPro camera.

Kenmerken

De Hero 4 Session is 3,81×3,81 cm  groot en weegt 73 gram. Wat eigenlijk niet echt groot is voor een action camera. Doordat hij zo weinig weegt en zo klein is,  voel je hem amper als je hem bevestigd aan jezelf of aan bijvoorbeeld je fiets. En met zijn  1080P Full HD en maar liefst 60 FPS maakt deze camera heel mooie beelden. Ook de foto’s zijn met de  8-megapixelfotocamera zeker in orde.

Ook heeft hij een Wifi verbinding waarmee je hem kan verbinden met je gsm of laptop (zijn we zelf geen fan van). De accu gaat ongeveer 1 uur en 45 minuten mee als je constant filmt. Dit is eigenlijk niet zo heel veel, maar voor ons persoonlijk wel genoeg. Voor een goede opslag moet je natuurlijk zelf wel een microsdkaart kopen.De maximum diepte voor deze camera in het water is 10 meter wat toch wel diep is. Deze camera is ook volledig waterdicht zonder dat hier iets moet op bevestigd worden… wat toch handig is. En vooral minder gepruts wat dan weer leuk is.

GoPro Hero Session

Gebruik

Met een enkele druk op de knop start de GoPro Hero 4 Session op en begint hij automatisch video of timelapse foto’s op te nemen. Met een tweede druk op de knop stopt de camera en gaat automatisch uit. Wil je dat de camera automatisch wordt aangepast aan situaties met weinig licht? Kies dan voor de Auto Low Light mode. De Frame rates wordenaangepast aan de lichtomstandigheden voor betere prestaties bij weinig licht. Met Protune benut je de GoPro volledig zodat je met een hele kleine camera professionele video’s kunt maken in bioscoopkwaliteit. Bedien de camera handmatig en wees creatief met de instellingen voor kleur, isowaarde, witbalans, scherpte en belichting.

Voor en Nadelen van de GoPro Hero Session

Voordelen

  • Niet zo groot en zwaar
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Goede beeldkwaliteit
  • De applicatie van Gopro
  • Waterdicht (tot 10 meter diep)
  • Dual Microfoon (Past zich automatisch aan wanneer er ruis ontstaat)

Nadelen

  • Batterij
  • Geen schermpje (wat er voor zorgt dat je op gevoel moet werken)
  • Wifi verbinding met de pc is minder
  • De geluidskwaliteit kan beter

Mounts GoPro Hero Session

Met een mount bevestig je je action camera. Er zijn diverse mounts voor verschillende activiteiten. Let op de bevestigingswijze van de mount. Met een head strap (hoofdband) maak je video-opnamen vanuit jouw blikveld. Met een chest mount draag je je action cam op borsthoogte en met een helmet mount op je helm. Dat laatste is handig bij sporten als mountainbiken en klimmen. Je kan deze in een box gebundeld kopen bij bol.com voor een redelijke prijs. Ook bij GoPro zelf kan je deze kopen maar dan komt dit duurder uit. En naar onze mening is de kwaliteit zeker zo goed.

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles