Gadgets

13 Dingen voor in je bagage die onmisbaar zijn op reis

13 dingen voor

in je bagage

Als je op reis gaat zijn er altijd dingen die je meeneemt maar toch niet écht nodig lijkt te hebben op je bestemming. Herkenbaar? Wij sommen 13 dingen voor in je bagage op die wél het verschil maken op reis en je reizen een stuk aangenamer zullen maken. Het zijn zaken die, voor ons, onmisbaar zijn om mee te nemen. Check of jij ze in je bagage hebt!

1 Camera

Een goede camera is uiteraard een must als je, zoals ons, gek bent van foto’s nemen. Zelfs als je niet graag foto’s neemt, kan een camera handig zijn om later herinneringen op te halen. Wij besparen niet echt op een goede camera aangezien wij het verschil heel hard merken tussen een camera van mindere kwaliteit of een van betere kwaliteit. Het is vooral belangrijk dat je de juiste camera voor jou soort fotografie koopt. Maar eender welke camera is dus zeker onmisbaar op je komende reis.

2 Slotvoor bagage

Wat we ook standaard meenemen, is een extra slot voor bijvoorbeeld onze bagage veilig af te sluiten. Het kan zijn dat je een ingebouwd slot hebt op je koffer maar dat kan snel stuk gaan (weten wij helaas uit ervaring). En dan is het echt handig dat je een reserveslot bij je hebt. Je koopt zo’n slot al voor een paar euro in verschillende winkels. Het is dus geen grote investering, maar het kan wel je reis aangenamer en veiliger maken.

3 Reisdagboek

Niets is zo vervelend als terugkomen van je reis en niet meer weten wat je wanneer hebt gedaan. Het is eenmaal zo dat je kan vergeten wat je welke dag hebt gezien of gedaan. Zo hoort het ook op vakantie! Maar het is wel leuk als je elke dag een paar dingen hebt opgeschreven van je reis om zo later nog eens terug te kunnen lezen. Mooie of grappige details opschrijven is ook een must. Zo krijg je bij het lezen van je dagboek weer opnieuw dat gevoel van toen. Het hoeft geen heel dik boek te zijn waarin je noteert, maar gewoon je agenda of zelfs een kleine blocnote is al voldoende. Het kan natuurlijk ook aan de hand van een fotoboek (nadien) maar dan schrijf je best de juiste data en anekdotes al neer. Plezier achteraf gegarandeerd!

4 Kaartlezer

Het zou kunnen dat je via je smartphone heel wat betalingen kan uitvoeren. Maar het zou ook kunnen dat op bepaalde websites je extra beveiliging kan tegen komen waardoor je enkel met het gebruik van een kaartlezer geld kan overschrijven of iets kan betalen. Dit hebben wij meegemaakt toen wij ziek op reis werden. Sindsdien nemen wij dus onze digitale kaartlezer mee op reis!

5 Universele reisadapter

Als je zoals ons veel reist naar andere werelddelen, dan is het handig om een universele reisstekker of -adapter aan te schaffen. Niets is handiger dan deze ter plekke hebben! Zo moet je niet elke keer rekening houden met waar je naartoe reist en of je daar al dan niet je elektronica kan opladen. Wij hebben meerdere van deze stekkers aangezien we ze ook heel erg vaak gebruiken. Wij kunnen niet meer zonder!

6 Digitale bagageweegschaal

De digitale bagageweegschaal van Coolgift is een erg handige tool om mee te nemen op reis. Het weegt je bagage heel precies. Het toestel weegt zelf niets en is erg klein dus handig om bij in je koffer te steken zodat je op vakantie ook het gewicht van je bagage kan meten alvorens je huiswaarts keert. Handig als je net als ons veel souvenirs mee wil nemen!

13 dingen bagage

7 Medicatie

Als er iets is dat we geleerd hebben van onze grote wereldreis, dan is het dat medicatie onmisbaar is. Op al je reizen! Wij maakten voor jullie al een complete checklist voor je bagage zodat je zeker niets vergeet van medicatie. Vergeet ook zeker geen geneesmiddelenpaspoort mee te nemen. Dit kan je aan je huisarts vragen en zorgt ervoor dat je de medicatie die je meeneemt, ook legaal meeneemt indien ze op voorschrift zouden zijn. Het is een belangrijk bewijs waar je beter een aantal kopieën van bij je hebt.

8 Zonnecrème

Iets wat wij steeds meenemen op onze bestemmingen is zonnecrème. Meestal reizen wij naar zonnigebestemmingen en dan zijn een paar tubes zonnecrème geen overbodige luxe. Zelfs naar minder zonnige bestemmingen nemen wij dit steeds mee. Weliswaar een minder hoge factor, maar zonder een laagje gaan wij toch meestal de deur niet uit. Dit item mag dus zeker niet ontbreken in onze bagage.

9 Oordopjes

Niets is vervelender dan je vlucht al beginnen met mensen die veel lawaai maken. Daarom komen oordopjes van het begin van je reis al meteen van pas. Ook om te kunnen slapen, gebruiken wij soms oordopjes. Want helaas zijn niet alle hotels of andere overnachtingen even rustig. 

10 Headphones

Buiten oordopjes nemen we ook altijd headphones/oortjes mee om muziek te luisteren onderweg. Op veel lange afstandsvluchten zijn er ook ingebouwde tv’s waarbij je oortjes van pas kunnen komen om een film te bekijken. Ook voor Netflix te kunnen kijken onderweg, gebruiken we deze. Onmisbaar dus om mee op reis te nemen!

11 Munt of kauwgom

Niet alleen om bij het op stijgen minder last van de druk op je oren te hebben in het vliegtuig, maar ook gewoon voor een frisse adem, nemen wij overal muntjes of kauwgom mee. Vergeet dit niet in je handbagage te steken. 

12 Geheugenkaart

Omdat wij graag veel foto’s nemen op onze reizen, is het aangewezen om een extra geheugenkaart voor onze smartphone of een extra geheugen voor onze laptop te voorzien. Wanneer we dit niet doen, gaan we al snel last krijgen met een overvol geheugen. Heel vervelend op reis en gemakkelijk te omzeilen door aan een extra geheugenkaart te denken voor vertrek. 

13 Documenten

We kunnen het niet genoeg benadrukken maar het is echt enorm belangrijk om van AL je belangrijke documenten een kopie te nemen en mee in je bagage te nemen. Dit gaat van reisverzekeringspapieren tot je vliegtickets tot je identiteitskaart. Je kan niet genoeg kopieën meenemen van je reisdocumenten. Het is misschien wel het belangrijkste item in je koffer.

13 Dingen voor in je bagage die onmisbaar zijn op reis

Wat neem jij altijd mee in je bagage en is volgnes jou onmisbaar? Laat het ons weten via de comments!

Indien je nog meer reistips zoekt, geven we deze graag exclusief iedere dinsdag. Volg ons op Facebook en blijf up-to-date van alle acties en nieuwe reistips.